Prihodím priebežnú skúsenosť s Nerve Al 7. Stručne povedané, po niečo viac ako 1000km a tiež nemálo výškových km, som stále spokojný s výberom. Pravda ale je, že som už kadečo medzitým upgradoval a k tomu mám pár poznámok.
Jeden komponent, o ktorom som ešte pred kúpou vedel, že je problémový, boli
brzdy Elixir 3. Brzdiť brzdia, ale sedia sťažnosti na zahraničných fórach, že kvičia ako zakáľaná sviňa a dosť zle sa nastavujú. Na radu môjho servicemana som vymenil kotúče, dal som XT ice tech a konečne je ticho (a lepšie vyzerajú a lepšie sa chladia). Mal som chuť vymeniť aj samotnú brzdu, ale od toho ma zatiaľ odhovoril, fakt je, že brzdia dobre.
Prehadzovačku som menil nútene po garambole - dal som XT Shadow + , to plus je k nezaplateniu a tiež som volil verziu s krátkmi ramienkami, aby sa znížila pravdepodobnosť chytania konárov.
Pôvodná oceľová
kazeta išla preč, nerozumela si so zliatinovým orechom, prišla zliatinová XT.
To boli upgrady, ktoré by som doporučil.
Menej dôležité, ale poteší - páčky SLX som vymenil za XT, ktoré vedia radiť naraz po 4 pastorkoch hore a 2 dole - oproti SLX, ktoré vedia 3 hore a 1 dole - maličkosť, ale poteší.
A ku komfortu prispeje dať ergonovské
gripy a sedlo, ak ich objednáte spolu s bicyklom priamo od Canyonu, dostanete slušnú zľavu. Tie pôvodné sú len také bazálne.
Keď to zhrniem, veľa z tých vecí by som dostal rovno s kúpou Nerva Al 9 a je možné, že by som druhýkrát išiel skôr po ňom. Ale zase jazdí sa mi dobre aj na sedmičke a môžem si robiť priebežne radosť vyhľadávaním a dokupovaním komponentov.
Snáď toto aspoň trochu pomôže niekomu, čo ešte len kúpu plánuje.