Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Krásny bike :)
Zobraziť komentár 16.07.2014 - 20:50:02
00
tak teraz uz len jazdit, jazdit a jazdit. hlavne vela zabavy
Zobraziť komentár 16.07.2014 - 20:54:39
00
xH4wK prosímťa kolko to trvalo od objednania po doručenie? díky
Zobraziť komentár 17.07.2014 - 11:58:17
00
Naco sa to pytas, ked ma byt Tvoj bajk dostupny az v polovici augusta? Co Ti to pomoze? Tebe staci vediet, ze od vyexpedovania po dorucenie to su 2-3 dni.
Zobraziť komentár 17.07.2014 - 12:10:19
00
xH4wK prosímťa kolko to trvalo od objednania po doručenie? díky

9.7. Assembly
11.7. Odoslanie
16.7. Dorazil
Zobraziť komentár 17.07.2014 - 13:10:44
00
Tak ja som opatovne vytoceny na Canyon. Otazka - pojdu na dany ram namontovat kluky s q faktorom 156? Ano pojdu. Realita - nezmestia sa. :@
Som zvedavy ako zareaguju.
Zobraziť komentár 17.07.2014 - 13:14:54
00
No nech to koleso montujem ako len chcem stale tam je osmicka.. proste je tam osmicka, cca 1mm aj kotuc aj pneu proste vidim pri toceni ze sa mierne pohne... co s tym ? Reklamovat alebo taka malicka osmicka nevadi ?
Zobraziť komentár 17.07.2014 - 19:07:15
00
A co takto tu malu osmicku vycentrovat? To akoze chces kvoli tomu posielat koleso, alebo cely bajk do Nemecka?
Zobraziť komentár 17.07.2014 - 19:09:29
00
Ja som cisty ITckar takze s takymi vecami na mna musis opatrne :D .. ta osmicka moze byt aj pneu ked som pozeral aj zadne koleso tiez osmickuje ale len pneu
Mimochodom neviem nie som expert ale centrovanie kolesa spicami nevycentruje brzdovy kotuc..
A cakal som, ze minimalne kolesa a kotuce pridu vycentrovane.. neviem asi mam prilis velke ocakavania
Zobraziť komentár 17.07.2014 - 19:17:17
00
Prihodím priebežnú skúsenosť s Nerve Al 7. Stručne povedané, po niečo viac ako 1000km a tiež nemálo výškových km, som stále spokojný s výberom. Pravda ale je, že som už kadečo medzitým upgradoval a k tomu mám pár poznámok.
Jeden komponent, o ktorom som ešte pred kúpou vedel, že je problémový, boli brzdy Elixir 3. Brzdiť brzdia, ale sedia sťažnosti na zahraničných fórach, že kvičia ako zakáľaná sviňa a dosť zle sa nastavujú. Na radu môjho servicemana som vymenil kotúče, dal som XT ice tech a konečne je ticho (a lepšie vyzerajú a lepšie sa chladia). Mal som chuť vymeniť aj samotnú brzdu, ale od toho ma zatiaľ odhovoril, fakt je, že brzdia dobre.
Prehadzovačku som menil nútene po garambole - dal som XT Shadow + , to plus je k nezaplateniu a tiež som volil verziu s krátkmi ramienkami, aby sa znížila pravdepodobnosť chytania konárov.
Pôvodná oceľová kazeta išla preč, nerozumela si so zliatinovým orechom, prišla zliatinová XT.
To boli upgrady, ktoré by som doporučil.
Menej dôležité, ale poteší - páčky SLX som vymenil za XT, ktoré vedia radiť naraz po 4 pastorkoch hore a 2 dole - oproti SLX, ktoré vedia 3 hore a 1 dole - maličkosť, ale poteší.
A ku komfortu prispeje dať ergonovské gripy a sedlo, ak ich objednáte spolu s bicyklom priamo od Canyonu, dostanete slušnú zľavu. Tie pôvodné sú len také bazálne.

Keď to zhrniem, veľa z tých vecí by som dostal rovno s kúpou Nerva Al 9 a je možné, že by som druhýkrát išiel skôr po ňom. Ale zase jazdí sa mi dobre aj na sedmičke a môžem si robiť priebežne radosť vyhľadávaním a dokupovaním komponentov.

Snáď toto aspoň trochu pomôže niekomu, čo ešte len kúpu plánuje.
Zobraziť komentár 17.07.2014 - 22:02:44
00
Ja som cisty ITckar takze s takymi vecami na mna musis opatrne :D .. ta osmicka moze byt aj pneu ked som pozeral aj zadne koleso tiez osmickuje ale len pneu
Mimochodom neviem nie som expert ale centrovanie kolesa spicami nevycentruje brzdovy kotuc..
A cakal som, ze minimalne kolesa a kotuce pridu vycentrovane.. neviem asi mam prilis velke ocakavania

Ak ti nesedi koleso rovno vo vidlici, tak dost mozno mas krive spodne nohy na vidlici. To je taka specialitka u rock shox uz par rokov. Pomoze jedine vymena spodnych noh. Preveris jednoducho, skus koleso namontovat o 180 stupnov naopak do vidlice, ak je stale nahnute na tu istu stranu tak je to vidla.
Zobraziť komentár 18.07.2014 - 01:44:42
00
Menej dôležité, ale poteší - páčky SLX som vymenil za XT, ktoré vedia radiť naraz po 4 pastorkoch hore a 2 dole - oproti SLX, ktoré vedia 3 hore a 1 dole - maličkosť, ale poteší.

Dik za info vela ludi tu pise ze SLX a XT je to iste. 2 roky jazdim XT a odradovanie o dva je pre mna uz samozrejmost... staci si na to zvyknut.

Mechanika nepocuvaj a brzdy si urcite kup Shimano aspon deore 615. Rozdiel v komforte brzdenia je taky velky proti elixirom ze porvnavat radenie SLX v XT je uplna malichernost oproti tomu.
Zobraziť komentár 18.07.2014 - 08:36:02
00
Ak ti nesedi koleso rovno vo vidlici, tak dost mozno mas krive spodne nohy na vidlici. To je taka specialitka u rock shox uz par rokov. Pomoze jedine vymena spodnych noh. Preveris jednoducho, skus koleso namontovat o 180 stupnov naopak do vidlice, ak je stale nahnute na tu istu stranu tak je to vidla.

Vo vidlici sedi perfektne, no ako vravim tak kotuc brzdovy mierne osmickuje tak 0,5mm

Ked zaistim koleso smerom od vidlice tak nesucha ale ked ho zaistim na doraz k vidlici tak sucha, proste je to kotucom podla mojich zisteni, predpokladam ze to treba riesit a nenechat len tak ? Alebo taka malcika osmicka nevadi ?
Zobraziť komentár 18.07.2014 - 09:00:19
00
skus pobrzdit nejaky dlhy tiahly kopec dolu a mozno sa to zrovna, ale kotuc musis rozpalit
Zobraziť komentár 18.07.2014 - 10:10:58
00
Hlavne, ak mu trochu sucha brzda, tak treba skusit nastavit strmen. Ziadny bicyklovy kotuc nie je uplne rovny. :)
Zobraziť komentár 18.07.2014 - 10:14:40
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up