Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tak som to bol dnes skusit, za cca 8 hod sme spravili cca 80km, takmer vyhradne po singletrackoch a lesnych cestach. 80-100km denne po nespevnenych cestach bude asi to dobre cislo na planovanie.
Btw. zadok v pohode aj ked v ruksaku som mal tak polovicu z toho co by som potreboval. Zadny tlmic pracoval fajn, len som zistil ze si musim kupit ine gate - odreli mi stehna. No toto podozrenie som uz mal skor :-D
Zobraziť komentár 28.06.2014 - 22:28:37
00
Ja by som ti odporúčil zajtra si rovnaké množstvo kilometrov zopakovať, aby si zistil, ako tvoj organizmus regeneruje a ako zvláda viacdňovú námahu. Prvý deň vicdňovej túry je väčšinou v pohode, kritický je druhý deň, vlastne každý nasledujúci. :-)
Zobraziť komentár 28.06.2014 - 22:34:46
00
druhy den teda je kriticky boli rit treti den bolia nohy a stvrty zapestia nasledujuce dni ti to je uz jedno :)
Zobraziť komentár 01.07.2014 - 14:48:47
03
ykolko km chces za tu trojstvordnovu turu spravit? 300km spravis aj za den a mas dva dni volno :)
Zobraziť komentár 08.07.2014 - 21:51:53
00
Tak ako vacsina tu pisala, je to individualne, kolko spravis denne kilometrov, to si musis odskusat sam a podla toho planovat. Samozrejme nestaci jeden den, daj si co ja viem styri dni po sebe, moze to byt aj rovnaka trasa, no dobre je v nej mat kopce, nie len rovinu. Dalsi faktor je vaha, ktoru budes musiet nosit na bicykli. Ta dokaze vyrazne zamiesat tvojimi planmi, takze z mojej skusenosti z tripu Šumava ti mozem povedat nasledovne. Bezne ked bicyklujem (rekreacne tempo - 25-26km/h) sa mi s nabalenym bicyklom a kopcami scvrklo na 19km/h. Denne som spravil priemerne 150km, no u mna tomu predchadzala uz priprava (najazdenych 3000km). Len tak pre zaujimavost som druhy a stvrty den spravil denne 190km, co uz bolo extremne, no v pohode som to zvladol. Treba si vsak uvedomit, ze do planovania treba zahrnut aj poveternostne podmienky, ktore dokazu poriadne narusit plany, taky protivietor znacne znizi pocet kilometrov a dazd dokaze moralku uplne odrovnat. Takze radit ako si planovat dlhe trasy je dost tazke, ja ked planujem pri PC skade pojdem, tak si davam na priemernu rychlost 20 km/h, ak som nabaleny, ak idem nalahko tak 24-25km/h, ked dosiahnem viac je to len pozitivum. Hlavne si priprav trasu kade pojdes, staci zla priprava a kilometre stravene bludenim ti opat neprospeju. Takze prajem ti hodne zdaru a ak budes potrebovat pomoc v planovani tras, kludne sa ozvi.

Naposledy upravil cirinko dňa 04.08.2014 - 10:17:46, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 09.07.2014 - 07:45:51
00
Chlapi vdaka, tak uz mam cca predstavu o tom co si denne nalozit. Zneuzijem este tuto temu.
Skusil som si testovane zbalit veci ktore budem pravdepodobne potrebovat - karimatka, spacak, hamaka + sietka proti hmyzu + celta, bunda, mikina, nohavice, plus par blbosti ako ohen, trenky, ponozky.. Na par dnove potulky mam 30l ruksak, este tam je troska miesta, vazi 7kg.
Este to chce malinko miesta navyse (jedlo a voda), uvazujem, ci dokupit tasku na pripnutie na ruksak a mat vsetko na chrbte (alebo skor pripnut karimatku a spacak zvonku ruksaku), alebo dokupit tasku na bike. Nejak sa mi protivi ovesat bike taskami (mam celoodpruzeny, takze tam moc miesta ani nemam), mat tak 10kg na chrbte, je to prilis? Niesom zrovna rozmaznany clovek, no pre hrubu predstavu, kolko kil max si date vy? Je mi jasne, ze to je individualne, no tak individualne povedzte :-)
Zobraziť komentár 10.07.2014 - 21:38:28
00
co najviac daj na bike , na chrbte minimum alebo nič... jedlo s vodou bude važiť skoro 40% !mal som par 5 dnových výjazdov a po 2 dnoch som ovesal vsetko radej na bike.. na rajdy snurkami spacak a do zadu ostatne.. pekne to vyvážilo bike
Zobraziť komentár 10.07.2014 - 21:58:51
00
Ak nie si zvyknuty, tak 10 kg v ruksaku na MTB ak chces ist na viac dnovu turu je prilis vela :!: po 3-4 dnoch aktivneho jazdenia v terene ak urobis denne +2000 vyskovych metrov, ked prides domov tvoja chrbtica zaplace. Ako pise zihadlo najlepsie je co najviac si nalozit na bike a co najmenej na seba, ale ak nechces ist ovesany brasnami ako vianocny stromcek tak skus aspon nosic a brasnu na sedlovku (na full je kazdy iny nosic nevhodny) alebo aspon drziak na flase na sedlovku resp. do lyzin sedadla, do ktoreho sa zmestia dve 1,5 litrove flase vody, tym sa celkom slusne odlahcis.
Zobraziť komentár 10.07.2014 - 22:42:20
00
jasne ze sa to neda moc riesit na tazky chrbat co najviac na kabele na biku
Zobraziť komentár 10.07.2014 - 22:46:08
00
chces prespavat v penzionoch alebo v prirode? Ak v penzionoch/hosteloch - odpada ti spacak a podobne srandy + vecer operes veci ktore si na druhy den mozes znova obliect. V dany den si zisti kvoli vode/jedlu od kedy su otvorene krcmy, aby si nebol prekvapeny ze na dedinach niektorych v nedelu az po 14tej ... Na 2. a 3. den ti odporucam kupit si mazadlo na zadok. Co sa tyka jedla - to by som si chodil kupovat kazde rano do miestnych potravin - ale len to na cestu - bicykel si so sebou zober do predajne, ja som s tym problem nemal aj ked na zaciatku boli tety trochu proti srsti. No a na obed by som asi chodil na teple jedlo, ziadny rozok ani nic, proste aby si isiel dalej potrebujes aj dobre jedlo ktore ta nakopne.
Zobraziť komentár 03.08.2014 - 15:27:00
00
cim mazes zadok?
Zobraziť komentár 04.08.2014 - 07:12:37
00
cirinko Sixtus Gesass
Zobraziť komentár 04.08.2014 - 08:02:50
00
Dúfam, že to tu neskončí flamewarom na tému "ovešať bike alebo seba" :-D
mihallko chodievam teraz takéto 2-3 dňovky po teréne, tak ti skúsim čo to poradiť:
1.) Trasa - v teréne od 50 do 100km. Podľa chuti, počasia a parťákov. Plánuj s GPS, ale VŽDY maj pri sebe papierovú mapu ;)
2.) Ubytovanie - odporúčam prespávať v chate, stačí ti spacáčik a nie je to ani tak drahé. Ak pod širákom, tak alumatku a celtu, resp. stan rozhodený medzi dvoch troch parťákov.
3.) "Batožina" - ak si chceš užiť zjazdy a zábavu, nevešaj si veci na bike. Dobre sadnúci aj 10 kilový batoh spraví menej neplechy pri práci s ťažiskom v technickom zjazdíku. Ak si skôr šľapavý "zvážnicový" typ, kľudne si bike ovešaj, bude aj stabilnejší vo výjazdoch. Osobne mám v batohu malý spacáčik (980g), 3 litrový camelbag, náhradné ponožky, vetrovku, dlhé triko a termo spodky (alebo dlhé podkolienky). Alumatka na batohu. Jedlo v batohu.
4.) Poživeň - obeduje sa najlepšie v krčmách, večera podľa možností. Pol kilový čierny "fínsky" chlieb + sušené mäso, klobása, sojové rezy, sušené ovocie, hroznový cukor.
5.) Pitivo - nepodceňuj pitný režim, studnička na mape môže byť vyschnutá a problém je na svete. Radšej viac ako menej. Ako si možno zistil na celodňovke, spotreba vody cez deň stúpa, ak ráno vypiješ 1,5 litra, poobede sa to kľudne zdvojnásobí. A plechovka piva večer na vrchole pod hviezdami ti vynahradí toho pol kila navyše za celý deň :D
Zobraziť komentár 04.08.2014 - 10:01:12
03
cirinko Sixtus Gesass

dakujem za tip ;)
Zobraziť komentár 04.08.2014 - 10:15:16
00
Mal som tu moznost ist 2 dni s 17kg na chrbte. Som myslel ze ostanem nafurt ohnuty :D ale ak je dobry ruksak nie je problem nalozit 6-7kg
Zobraziť komentár 04.08.2014 - 21:50:06
00
keyboard_arrow_up