Čakal som síce, že už v tomto období príde trošku kemra, ale toto čo sa deje je hrôza. Už hlásia aj sneženie. Takto sa človek len tak ľahko na bike nedostane. Už 2 týždne som nebol na biku, lebo zmohla choroba a teraz počasie a vyzerá to na dlhšie. Ja chcem teplo
co poviete na tu teplotu RealFeel na accuweather? sledujem to posledne dni, a zda sa mi to vzdy dost nizke. neviem ci to pocitaju pre otvorene priestranstvo, kde fuci silny vietor, ale vyzera to tak. v uzavretom lese je Realfeel urcite vyssi nez tam pisu.
takze realfeel ma zmysel len pre otvorene priestory, ako su polia a pobrezia? takze potom by sa to ale nemalo volat realfeel, ale "najmensia mozna pocitova teplota"
ked ti je ***** zima pri -5, tak je to najskor sposobene vysokou vlhkostou vzduchu.
napriklad na Sibiri je vseobecne mala vlhkost vzduchu a preto su tam rusaci celkom v pohode aj ked je -40 stupnov.
viem, že na to, aby si zimu vnímal viac, alebo menej je potreba viacero faktorov, tak isto, ako na vnimanie tepla ( v 90 st. saune vydržíš 10-15 až 20 minút, ale v rovnako teplej vode určite nie ), len by som rád vedel ako sa dá merať "pocitová" teplota, keďže je to veľmi subjektívne
mozno, ale v lese byva nizsia vlhkost, a tak aj ked tam trochu fuka, tak to az tak nevadi. v porovnani s napriklad dunajskym nabrezim, kde je vysoka vlhkost a zaroven aj silny vietor.
ale to jedno, skor mi islo o to, ze ta vypocitana Realfeel na tej stranke sa mi zda dost nizka. taka pocitova kosa zas nie je, a to ani vecer.
a keď mi je ***** zima aj pri -5 ?? ako toto zmerať ??
Ako chceš merať individuálnu (subjektívnu) záležitosť?
Zima je tomu, kto sa nevhodne oblečie vzhľadom na prostredie a činnosť, ktorú v tomto prostredí vykonáva.
Pocit zimy je individuálna a nemerateľná záležitosť, ktorá sa nedá zovšeobecniť. Rozhoduje okrem oblečenia a prostredia aj vek, zdravotný stav, otužilosť, predispozície (niekomu je väčšia zima na krk, inému na ruky, nohy... má iné prekrvenie (upchaté cievy ....atť.)
Goralovi stačí košieľka, mne niekoľkovrstvové oblečenie... A to za rovnakých okolitých podmienok.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Super. Takže taká ako minulá. Budeme jazdiť. Hurá
napriklad na Sibiri je vseobecne mala vlhkost vzduchu a preto su tam rusaci celkom v pohode aj ked je -40 stupnov.
pozri sa napriklad na toto: http://www.accuweather.com/en/sk/bratislava/297345/hourly-weather-forecast/297345?hour=41
humidita 66-74% je dost vysoka a preto je Realfeel ovela nizsi nez skutocna teplota.
https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20101216022647AA37uB2
http://www.weatherimages.org/data/heatindex.html
mám rád aj zimu ale teplo mám radšej
a ak zima, tak ideálne je +30 cm snehu, slnečno a -5 st..........
ale to jedno, skor mi islo o to, ze ta vypocitana Realfeel na tej stranke sa mi zda dost nizka. taka pocitova kosa zas nie je, a to ani vecer.
a co potom maju povedat baby, ktore maju kozy dve, my mame kozu jednu, tak im potom musi byt dvojnasobna zima
Ako chceš merať individuálnu (subjektívnu) záležitosť?
Zima je tomu, kto sa nevhodne oblečie vzhľadom na prostredie a činnosť, ktorú v tomto prostredí vykonáva.
Pocit zimy je individuálna a nemerateľná záležitosť, ktorá sa nedá zovšeobecniť. Rozhoduje okrem oblečenia a prostredia aj vek, zdravotný stav, otužilosť, predispozície (niekomu je väčšia zima na krk, inému na ruky, nohy... má iné prekrvenie (upchaté cievy
Goralovi stačí košieľka, mne niekoľkovrstvové oblečenie... A to za rovnakých okolitých podmienok.