nie je cudne,ze tie fotky toho klesania A320ky,co dnes padol podla FR24 ako pozeram a ratam "klesalo" az kym nehavarovalo,od ziskania pozadovanej letovej hladiny 11,5km, podla vypoctov mi to vyslo ze padali 1,2km/minutu .....nevydali ziadny emergency signal ani nic....... ten blud na FR24ke je riadna ptakovina a podla fotky z toho masivu,kde "dopadlo" to vyzeralo na riadnu "poruchu"
Jedna teória hovorí, že mohlo dôjsť k dekompresii a piloti núdzovo klesali, ale stratili napriek kyslíkovým maskám vedomie (pripomína to Helios, ale tí leteli na autopilota až do minutia paliva). Druhá teória hovorí, že nevybrali klesanie, resp. ak klesali s aerodynamickými brzdami a na konci stratili kontrolu, stall, atď. Ale nakoľko nežiadali ATC o zmenu letovej hladiny, ani nepoužili SQUAWK 7700, tak je hypoxia pilotov pravdepodobnejšia. Po objavení záznamníkov budeme múdrejší.
“If there was some type of rapid decompression whether from metal fatigue or a bomb the pilots’ first move would be to get the plane down below 10,000 feet, where the air is breathable. The masks that come down from the overhead bins provide about 10 minutes worth of oxygen. So, a decent rate of 3,000 feet per minute would get the plane down to breathable air just in time.
“Todd Curtis, a former Boeing safety engineer, says that initial rate of decent is consistent with what you would see in a decompression situation.”
no rovnako som zvedavy na pricinu havarie ale najskor to bude mat nieco spolocne s dekompresiou. niekde sa uz zacalo spekulovat aj ohladom pitotovych trubic, ale to sa mi moc nezda zeby to malo nasledne az takyto rychly a tragicky priebeh. tu je priebeh vysky a rychlosti lietadla...
tak dobre mi to vyslo cca 1,25km/min v hrubke 6,5 minuty nudzovo klesali...... ale zeby nestihli vydat emergency 7700ku? nie som pilot,ale na toto su predsa cviceni ako opice
pri pitotke by to praveze mohlo mat takyto rychly spad... AP2 by paradne zblbla,presne ako zblbla pri RIO-PARIS
výsledok ukaze ako sa spraval system inercialnej navigacie a sucast ACARSu
Philly: si myslis,ze by boli tak blbi? system jednotného riadenia A-R by nedovolil v takomto tempe klesat..... blabla..navyse AP2ka by zareagovala troska inak........som zvedavy....
aj to na veci nic nemeni: aspon kvôli tym detom a studentom ach jaj
Nebola tam oblačnosť, takže zamrznutie pitotových trubíc nedáva logiku. Ak im nebadane poklesol tlak, tak mohla nastúpiť hypoxia a to je neobyčajne zákerný problém. Myslenie pilotov môže byť vážne zabrzdené a začnú sa správať nelogicky. Ak začali zostup, museli vysunúť aerodynamické brzdy a to u A320 vyradí autopilota. Ak boli už omámení, tak je vcelku pochopiteľné, že nezapli squawk 7700 ani nekomunikovali.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.servustv.com/at/Medien/Die-Chile-Challenge
Vo francúzskych Alpách sa zrútil Airbus: Zahynulo zrejme všetkých 148 ľudí!
nejak sa to sype
tragedia
“Todd Curtis, a former Boeing safety engineer, says that initial rate of decent is consistent with what you would see in a decompression situation.”
pri pitotke by to praveze mohlo mat takyto rychly spad... AP2 by paradne zblbla,presne ako zblbla pri RIO-PARIS
výsledok ukaze ako sa spraval system inercialnej navigacie a sucast ACARSu
aj to na veci nic nemeni: