Kategórie
Bike-techZa každú radu, pomoc.. vopred neskutočne ďakujem.
posledný komentár: 12. 7. 2025 o 14:30
-15% D3 X6.0 Xtreme vodeodolný kineziologický tejp, 50 mm, limetková
10,19 €
-15%
MOC 11,99 €
-15% D3 X6.0 Xtreme vodeodolný kineziologický tejp, 50 mm, fialová
10,19 €
-15%
MOC 11,99 €
-15% D3 X6.0 Xtreme vodeodolný kineziologický tejp, 50 mm, červená
10,19 €
-15%
MOC 11,99 €
-15% D3 X6.0 Xtreme vodeodolný kineziologický tejp, 50 mm, čierna
10,19 €
-15%
MOC 11,99 €
-15% D3 X6.0 Xtreme vodeodolný kineziologický tejp, 50 mm, powder blue
10,19 €
-15%
MOC 11,99 €
-11% D3 X6.0 Xtreme vodeodolný kineziologický tejp, 50 mm, oranžová
10,19 €
-11%
MOC 11,99 €
a ked už ničiť tak za riadne prachy...ale to pre 99,99% zučastnených neplatí
Telo má ísť do hrobu zhumpľované. Niektorí si ho zhumpľujú životosprávou, iní zase športom.
po cca 20min jazdy mi dáva o sebe vedieť ľavé koleno, nie je to žiadna pichľavá bolesť, skôr pocit tlaku zvnútra smerom von. Pocitovo je to ako keby "tŕpnutie" /ako keď si prílišne zatiahnete obuv/. Pri silovom šľapaní sa to zhoršuje.
Čím to môže podľa vás byť? Stretli ste sa s tým niekto ?
Ahoj, podľa toho ako to popisuješ ja mávam podobné problémy, počas jazdy samozrejme a aj kedsedím na stoličke a ohýbam nohu,sťaby dáky výrastok tam šarapatil
Ale prečítaj príspevky ostatných určite nájdeš riešenie.
Z poskytnutych informacii by ani Saman (nie vyrobca napinakov) nevedel urcit co ti je/bolo. Kazdopadne lekar ti mal povedat co zistil a poucit ta co mas/nemas robit. Takto interaktivne sa to zial, neda... Mal si to nechat oddychovat a drzat v suchom teple. Po 3 tyzdnoch by som to zacal rozhybat v nejakej termalnej vode alebo aspon postupne pomaly zatazovat.
romanx
Problem s chrupavkou je ten, za ma malu (az nulovu) regeneracnu schopnost. Kde pokryva klbovu plochu, tam sa poskodenia hoja vazivovym tkanivom. Vazivove tkanivo sice obsahuje Fibroblasty, ktore sa dokazu premenit na Chondroblasty, ale tato chopnost sa velmi rychlo straca vekom jedinca a ked prebehne, je to zdlhavy proces. Z toho dovodu ultrazvuk a elekroliecba by mala napomahat procesu regeneracie. Volne ulozena chrupavka (napr. meniscus v kolene) sa nezahoji nikdy. Pri artroskopickych operaciach taketo vyrastky sa jednoducho odrezu alebo zbrusia.
...tak som ten posed pošteloval a zistil som, že som mal sedlo trochu privysoko a trochu vpredu...napravil som to, vyskúšal na mojich obľúbených stúpaniach a čuduj sa svete ľavá noha úplne bez problémov a v pravom úpone som následne v rámci oddychu cítil bolesť asi 30 percent z pôvodnej bolesti, čiže úspech...
trhliny na menisku a jeho poskodene casti nicia chrupavku
takze netreba dlho cakat
má ti niekto skúsenosť so zápalom ramena? Konkrétne ma rameno bolelo v zime cca štyri mesiace, bez nejakého pádu či úderu. Takže na jar k lekárovi, veď na bike sa celkom teším po zime, nech to až tak nebolí, lebo po prvých 30 km na jar na biku som takmer pivo nezdvihol
Cesta všeobecný lekár --> rtg --> ortopéd --> sono a diagnóza Impingement syndróm, liečiť konzervatívne, čiže rehabilitácia a podobne. Takže som začal navštevovať súkromnú rehabilitáciu a fyzioterapeutku, pretože čakať týždne na termíny v Žiline, kde sa na vás tvária ako že ich obťažujete nemám náladu. Fyzioterapeutka keď videla moje držanie tela a tak, len prevrátila oči, robím denne 10-12 hod pri počítači a to sa na mne podpísalo
Jasné, že mám cvičiť ako ďábel, upraviť životosprávu a tak, ale vraj bike nie je vhodný teraz vôbec
Ak ste niekto riešili niečo podobné, jazdili ste na biku? Ak áno po akom čase rehabilitácie ste jazdili? Mne až tak bolesť nevadí, skôr či to nejakým pokojnejším bajkovaním naozaj humpľujem to rameno, alebo to je len bububu nejazdí a nehraj tenis. Používali ste nejaké doplnky, ktoré vám robili dobre? Padlo slovo aj o nejakých kolagénových injekciách do ramena, máte s tým skúsenosti? Ďakujem za každú radu
400tovku dostanes aj bez predpisu.
Jedine co som zmenil tento rok je sedlo, ale skusim dat naspat stare - neviem, ci to moze sposobovat sedlo, poziciu aj ostatne veci mame dobre. Lava noha je uplne v poriadku.
Nechal som tu nohu odpocivat 3 dni, a potom som to siel vyskusat, ale opat to iste. Nezhorsuje sa to ani nezlepsuje, aj ked dam 25 km po horach.
Mal niekto podobny problem?
Jedine co som zmenil tento rok je sedlo, ale skusim dat naspat stare - neviem, ci to moze sposobovat sedlo, poziciu aj ostatne veci mame dobre. Lava noha je uplne v poriadku.
Nechal som tu nohu odpocivat 3 dni, a potom som to siel vyskusat, ale opat to iste. Nezhorsuje sa to ani nezlepsuje, aj ked dam 25 km po horach.
Mal niekto podobny problem?
ano ja presne to iste kupil som novy bike a uz 3 vyjazd prave koleno po cca 15-20 km da o sebe vrdiet. Dnes dokonca tak ze uz som myslel ze ani nedojdem ked som zatazil nohu tak bolest po bokoch kolena. Uz od rana citam fora co to moze byt ci zle nastavrne sedadlo alebo spd. Pedale som ale prehodil stare a aj tretry su povodne len zmenil som bike. Predtym na starom nic... uz som pozeral aj bandaz len neviem ci to nieco poriesi.Uz ma to stve bike super a ani jrden trail nrdojdem do konca slebo s hroznou bolestou v kolene. Vyzera ze mame rovnaky problem
Ja to mam nakoniec z chrbtice - mam stuhnuty krk, a asi nieco zacviknute medzi stavcami, co mi striela tuto bolest do nohy. Ak si celu zimu sedel pri pocitaci, resp. mas taku pracu (tiez otazka zleho sedenia?ergonomicka stolicka?), a zrazu zacnes intenzivne bicyklovat, tak sa mozes dostat do podobneho problemu.
Ja som po 4 mesiacoch, co som nebol na biku zacal davat 15-20km kazdy den s velkym prevysenim. Potom sa to niekde prejavilo. Aspon som sa poucil, ze treba postupne.