Ahojte, pisem moj pribeh, mozno sa v nom niekto najde a poradi co dalej, alebo doda nadeje ze to bude ok

)
Cely zivot travim sportovne, poslednych 10 rokov hravam rekreacne hokej, obcas behavam, bedmintom, vela chodim, nikdy ziadny problem s kolenami v nicom. (Mam cca 35, nemam nadvahu)
Minuly rok som kupil bike, dal som asi 600 km a prisli prve problemy. Tym ze mam silne stehna, nemusim moc radit lahke prevody, vedel som davat hned 50 - 70km, casto jazdil na tazkom prevode a kolena dostavali zabrat + nemal som uplne dobre nastavene sedadlo, podcenil som to, bolo prilis vysoko a zacali problemy.
Prislo prve pichnute, najprv jedno, potom ruhe koleno. Pichnutie zboku take ze som skoro spadol z biku, bolest extrem, v ten den som dokracal domov. Nasledne par tyzdnov prestavka a potom po jazdach bolest pod jablckami, pocit tlaku v kolenach.
Ukludnil som sa s tym bikovanim, celu zimu nic, tento rok cca 150 km a bolest je naspat.
Docital som sa co to moze cca byt:
Patelofemorálny syndróm – bolesť pod jabĺčkom, najmä pri schodoch, dlhom sedení, kľaku, drepoch. Presne tieto priznaky pocitujem.
Okrem toho obcas aj toto:
Syndróm iliotibiálneho traktu (ITB) – bolesť na bočnej strane kolena.
Som dost blby, mna ten
bike bavi a aj napriek tomu ze viem ze po vyjazdi pride bolest, idem do tyhc kopcov a vyslapem si to. Dobra sprava je ze to zatial neboli priamo pri bikovani, len malicke pichnutie obcas ktore sa potom "rozjazdi a je dobre"
Na hokeji je to uplne ok, nic ma neboli. Prechadzky su natom horsie, hore do kopca vyjdem ale zostupovat dole je uz problem.
Samozrejme objednavam sa ku lekarovi, toto je skor take doplnenie informacii od vas skusenejsich, co si niecim podobnym prisli, vyjadrite sa prosim

Dakujem za poroznost