randy - ani nie, tuto stale nieco pribuda, obcas sa tam kukam: http://motoride.sk/?P=phorum&tema=nehody
casto je vsak na pricine okrem vysokej rychlosti motorkara aj polovodic, vacsinou polovodicka, ktori nedaju prednost.
inak takto vyzera kvalitna prilba po pade na moto. kvalitne plexisklo ten naraz a nasledne suchanie po asfalte musi vydrzat, aj preto byva dost drahe.
inak takto vyzera kvalitna prilba po pade na moto. kvalitne plexisklo ten naraz a nasledne suchanie po asfalte musi vydrzat, aj preto byva dost drahe.
iron.hide...musí vydržať ? A to si kde čítal ? V domácej príručke rýchlich jazdcov? Ja som videl aj nakladal dosť besných motorkárov , ktorým to nevydržalo...Posledný príklad motorkára z Košíc , čo zabil cyklistu nad Jahodnou...fotky vám tu nedám z etických aj iných dôvodov , ale moj opis ti postačí...Po páde motorkár v helme čo musí vydržať spadol po polete vzduchom na obrubník pri ceste...Hlava ostala ako otvorený melón s tkanivom mimo mozgovňu...tak prestaň tu šíriť somariny , že musí vydržať a skryto ospravedlňovať bláznov na motorkách.
no dobre, kazda helma ma svoju hranicu, ked narazi v 200 km/h na ostry obrubnik, tak asi nevydrzi.
helma musi vydrzat u normalneho motorkara, ktori dodrzuje MPR a mal len smolu ze ho zotalo auto z vedlajsej cesty.
a tie fotky mi kludne posli, ak nejake mozes.
Ramon1 Ale mozno prilba zostala cela, len obsah sa akosi rozfrckal... Ved aj tie motorkarske kombinezy su len na to, aby sa ich obsah nerozfrckal do okolia -> menej upratovania
...a polhodinu na to nizsie smerom k PK chalana na cervenej ducne hodilo do zvodidiel, vyletel z moto, padol na svah vedla cesty...odviezla ho zachranka, bol pri vedomi, ale total soku, snad bude ok...
iron.hide...musí vydržať ? A to si kde čítal ? V domácej príručke rýchlich jazdcov? Ja som videl aj nakladal dosť besných motorkárov , ktorým to nevydržalo...
Ano, suchanie po asfalte musi ta prilba vydrzat. Nebavime sa o naraze do niecoho, to samozrejme vydrzat nemoze, to by porusilo zakony fyziky.
Parada, najviac ma zaujal fakt ze chlapik zaraba asi 4000€ mesacne, a setri na normalne byvanie, myslim ze toto by sa uchytilo aj u nas a vlastne vsade na svete:-)
Ten test aj tak nema vela spolocneho s realitou. Ak ju zohladnime, tzn. budeme ratat klasicky vyjazdeny asfalt s nizsim sucinitelom trenia nez beton (a teda o dost nizsim), zaratame beznu spinu mimo vyjazdenej stopy a pridame brzdenie v co i len miernom naklone pri prejazde uplne smiesnej zakruty, tak motorkar bude rad ak bude mat brzdnu drahu dlhsiu len o 50-70 %. Skor ale bude jeho brzdna draha v takej situacii aj dvojnasobna, resp. este dlhsia. Samozrejme cim väcsia zakruta, tym horsie pre motorkara. Alebo to motorkar klasicky prezenie a rovno lahne...
Ano, suchanie po asfalte musi ta prilba vydrzat. Nebavime sa o naraze do niecoho, to samozrejme vydrzat nemoze, to by porusilo zakony fyziky.
neskôr napísal :
Aj pad musi vydrzat. Na to je certifikovana. Naraz do niecoho vo vysokej rychlosti a bezny pad na zem a nasledny sklz je rozdiel.
...
Apropo , čo je podľa teba bežný pád na zem? Niekedy mi pripadajú tvoje komenty ako od chrobáka vševedka...rozumieš a vyjadruješ sa ku všetkému a tvoj názor je svetonázor...A v téme pádov motorkárov vystupuješ pomaly ako riaditeľ Crash test centra. Bežný a modelový pád neexistuje , v reále je tam tolko premenných , že ani tvoj mozog to nedokáže predpovedať výsledok pádu...a tvoj posledný príspevok je hodný sudneho znalca v oblasti dopravných nehôd ...
Ten test aj tak nema vela spolocneho s realitou. Ak ju zohladnime, tzn. budeme ratat klasicky vyjazdeny asfalt s nizsim sucinitelom trenia nez beton (a teda o dost nizsim), zaratame beznu spinu mimo vyjazdenej stopy a pridame brzdenie v co i len miernom naklone pri prejazde uplne smiesnej zakruty, tak motorkar bude rad ak bude mat brzdnu drahu dlhsiu len o 50-70 %. Skor ale bude jeho brzdna draha v takej situacii aj dvojnasobna, resp. este dlhsia. Samozrejme cim väcsia zakruta, tym horsie pre motorkara. Alebo to motorkar klasicky prezenie a rovno lahne...
som z toho na mäkko...chcel by som vedieť tolko , čo ty...asi mojich 8,4,6,3 roky štúdií nestačilo.
zdar znalci,
kupil som si kluky truvativ hussefelt a zistil som že ich nemožem stiahnuť klasickym sťahovákom(maju dáku malú dieru ) je na to volaký iný alebo ako to je?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
casto je vsak na pricine okrem vysokej rychlosti motorkara aj polovodic, vacsinou polovodicka, ktori nedaju prednost.
iron.hide...musí vydržať ? A to si kde čítal ? V domácej príručke rýchlich jazdcov? Ja som videl aj nakladal dosť besných motorkárov , ktorým to nevydržalo...Posledný príklad motorkára z Košíc , čo zabil cyklistu nad Jahodnou...fotky vám tu nedám z etických aj iných dôvodov , ale moj opis ti postačí...Po páde motorkár v helme čo musí vydržať spadol po polete vzduchom na obrubník pri ceste...Hlava ostala ako otvorený melón s tkanivom mimo mozgovňu...tak prestaň tu šíriť somariny , že musí vydržať a skryto ospravedlňovať bláznov na motorkách.
helma musi vydrzat u normalneho motorkara, ktori dodrzuje MPR a mal len smolu ze ho zotalo auto z vedlajsej cesty.
a tie fotky mi kludne posli, ak nejake mozes.
ty si na motorke asi ešte nesedel, alebo možno na tej na kolotoči. lebo rozprávaš o niečom, čomu zjavne nerozumieš.
Z diskusie k tej dnesnej nehode:
http://www.motohouse.cz/auto-vs-motorka-aneb-rozhovor-o-brzdach
neskôr napísal :
Apropo , čo je podľa teba bežný pád na zem? Niekedy mi pripadajú tvoje komenty ako od chrobáka vševedka...rozumieš a vyjadruješ sa ku všetkému a tvoj názor je svetonázor...A v téme pádov motorkárov vystupuješ pomaly ako riaditeľ Crash test centra. Bežný a modelový pád neexistuje , v reále je tam tolko premenných , že ani tvoj mozog to nedokáže predpovedať výsledok pádu...a tvoj posledný príspevok je hodný sudneho znalca v oblasti dopravných nehôd ...
som z toho na mäkko...chcel by som vedieť tolko , čo ty...asi mojich 8,4,6,3 roky štúdií nestačilo.
kupil som si kluky truvativ hussefelt a zistil som že ich nemožem stiahnuť klasickym sťahovákom(maju dáku malú dieru
Jezusov nazor nie je svetonazor, ale svätonazor