Ked mas dostatocny pristup do ramu daj tam tie izolacne trubky z hornbachu. Nemaju maly priemer, ale ked das dostatocne velky vystelies cely ram vnurti a odizolujes vsetky bowdeny od ramu naraz
Na endurku som daval prave izolacnu trubku z hornbachu, krasne to utisilo vsetky neziaduce zvuky a vyslo ma to tak euro a hodinku prace. Na cestaku ale hrubsiu ako centimeter nedam.
Nakoniec som bol v hornbachu, kupil taku tu penovu izolacnu trubku. Rozrezal som ju, rozobral hlavove a vidlu a narval som tu rozrezanu trubku do hornej ramovej trubky.
Po testovacej jazde 100% spokojnost, uplne ina jazda ked cloveka nic nerusi
Po asi 500km mi začal búchať bowden v ráme, tak som ho nasponoval a to bolo ešte horšie, bol ako struna na gitare ?
Tak som musel skúšať, kedy je to v pohode, zasunul som ho cca 3cm a zatiaľ je ticho
Ma niekto skusenosti s buchanim bowdenov v rame na graveli? Mam novy Koyuk 3.0 a mam pocit ze cudne zvuky a pukania maju povod prave vo vnutornom vedeni kablov. Vyriesil to niekto uspesne? Dakujem
Netuším ako to máš na tvojom bicykli, na mojich mtb sa to dalo do rámu prevliecť cez prechodku. Ale samozrejme bolo treba rozobrať hadice od brzdových pák a aj bowden od radenia. Neznášam tie rôzne rušivé zvuky, takže iná cesta nebola...
Moja Merida má síce nejaký systém napínania bowdenu v ráme aby nebúchali, no nejako to nefungovalo...
Nemusíš rozoberať tie hadice ani bowdeny!! Stačí ked ten molitán (damper) rozrežeš navlečieš na hadicu a zasunieš do rámu a hotovo, nič rozoberať kuôli tomu nemusíš ak sa ti nechce.
Ak má dostatočne veľké diery v ráme, dá sa aj takto. Samozrejme som to aj ja skúšal , ale nedalo sa, krčilo sa to a bolo nemožné to takýmto spôsobom dostať.
Nemusíš rozoberať tie hadice ani bowdeny!! Stačí ked ten molitán (damper) rozrežeš navlečieš na hadicu a zasunieš do rámu a hotovo, nič rozoberať kuôli tomu nemusíš ak sa ti nechce.
A neyvlieklo sa ti to po čase z toho bowdenu alebo to stále drží a odporúčaš?
Tiez som dnes rozmyslal co moze buchat na bajku ako ked je kapsicka s naradim a pri cisteni som tukol do bovdenu od zadnej prehadzovacky a pricina objasnena, skusim riesenie ako pisal Gaspy, nastastie Fuel Ex ma otvor na naradie a blbosti a tade sa to bude dat spravit ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/bowdeny-a-lanka/bowdeny/jagwire-internal-housing-damper-10-m.html
Vietekde by sa take nieco dalo zohnat ? V hornbachu maju take penove izolacne trubky, ale obavam sa ze nie takeho maleho priemeru.
Pripadne ak by mal niekto zaujem sa poskladat na tenjagwire, tak by som potreboval tak 2 m
Jagwire tlmiaci obal na bowdeny vedené vnútrom rámu
4,19 €
Po testovacej jazde 100% spokojnost, uplne ina jazda ked cloveka nic nerusi
https://www.hornbach.sk/shop/Potrubne-izolacne-puzdro-PE-15-mm-sirka-vrstvy-6-mm-dlzka-1-m/5830149/artikel.html
Tak som musel skúšať, kedy je to v pohode, zasunul som ho cca 3cm a zatiaľ je ticho
Napr. toto:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/bowdeny-a-lanka/bowdeny/jagwire-internal-housing-damper.html
4,19 €
Napr. toto:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/bowdeny-a-lanka/bowdeny/jagwire-internal-housing-damper.html
Da sa to prosim ta navliect aj cez vstup do ramu, ci treba rozoberat? Dakujem
4,19 €
Moja Merida má síce nejaký systém napínania bowdenu v ráme aby nebúchali, no nejako to nefungovalo...
A neyvlieklo sa ti to po čase z toho bowdenu alebo to stále drží a odporúčaš?