rozoberal niekto z vás sedlovky od kind shocku radu i9xx?
Ide mi hlavne o tú časť ktorá sa rozťahuje vo vnútri. Dá sa dofúknuť alebo niečo také?
zatial som postupoval podľa tohto návodu ale tam je iba servis toho pojazdu a nie rozťahovací mechanizmus.no skúsil som
ale problém mám stále. sedlovka sa sama nedokáže vytiahnuť ostane jej vždy tak cca centimeter a viac a začala aj sfukovať pri jazde v sedle sa pomaličky znižuje.
takže je teraz doležité zistiť či ju dokážem znova natlakovať keď ju rozoberiem na kompletku.
díky za odpovede k téme
Ide mi hlavne o to ako znova natlakovať tu komoru v ktorej je olej a vzduch lebo mám tušáka, že ten olej sa dostal do tej vzduchovej časti.
Rozobral som sedlovku na bezny servis. Aj po 2 rokoch pouzivania bola vnutri celkom cista, len v oblasti ihloveho puzdra bola vazelina ciastocne znecistena. Po vycisteni a DOKLADNOM premazani nastal problem, ktory predtym vobec nebol: po zasuti nadoraz sa vratila ca. 2 cm a pruzila, akoby sa dostal vzduch do oleja. V strednej casti resp. celkom hore pevne drzala polohu, co rozporovalo uvedeny predpoklad. Prisiel som na to, ze problem sposobuje tlak vzduchu vnutri sedlovky pri jej stlacani, hlavne ked je cerstvo namazana a vsetko DOBRE TESNI
Na zaklade tychto skusenosti som sa rozhodol prevrtat 1.5 mm dierku do spodnej misky v strede jedneho zo zahlbeni na vyrovnavanie tlakov (v pripade potreby sa dierka da kedykolvek zaslepit epoxidom alebo mechanicky) a voila, chodi dobre hore aj dolu
Montoval som sedlovku na bike, kde bolo treba pouzit az 1.4m bowdenu pre idealne ovladanie tak, aby nezavadzal v stlacenom stave. Problem bol v tom, ze vratna sila packy, stlacajucej ventil, nestacila na spolahlive tahanie lanka spat. Pripajam realizovanu upravu na zvysenie tahu lanka. Na prvy pohlad jednoduche, ale chvilu mi trvalo, kym som to takto vymyslel
s tým ale našťastie nemám problém.
zdravim, mam rovnaky problem, ako si ho vyriesil? za odpoved diky