Ako to mam nastavit aby bola brzda tak ako ma byt..
Kdesi som cital ze by sa mal povolit strmen brzdy na rame bicykla (jemne) - potom ho nastelovat tak (posuvanim do prava/lava) aby bola medzera od jednej aj druhej brzdovej platinky rovnako odstupena od disku - stlacit brzdu a dotiahnut strmenk k ramu.
-JE toto spravny postup ? Leno pokusal som sa to tak vystelovat ale stale bez uspechu - neviem ci nieco nerobim zle..
Diky
https://youtu.be/lvCfe8L1HXw
Mna to napadlo hned, že asi tam bude pes zakopany.
To som už čítal. Nefunguje to spolahlivo. Mam podozrenie na nerovny rotor. Skusim to pomerať číselníkovým odchýlkomerom, že kolko to hadže v axiale. Priasiatko by malo mať niečo ako jemne doladenie. Toto je len take, že pokus-nahoda, pritahnem, vyskušam. X-krat a stale rotor trochu zachytava o obloženie. A ako som prešiel diskusiu, vidim, že je to celkom bežné.
Dufam, že sa to aj bez zavzdušnenie sustavy. Lebo v sobotu som maturoval ako to odvzdušniť. Holt čo človek robí prvy krat, trva dlho.
No a teraz ešte jeden. Menil som obloženie na zadnej brzde, je to nerovnomerne opotrebene. Nejake napady, čím to može byť?
potreboval by som poradit mam problem s mechanickou kotucovou brzdou ked nasrobujem predstavec tak Vidim ze sa kotuc dotyka predstavca ked tam dam prasa tak pretocim koleso o 180stupnou a prudko zastane ako mam oddelit predstavec od kotuca aspo neaku vzdialenost tam spravit
vela stastia
Brzdy brzdia bez problemov , zavzdusnene by tiez nemali byt, je to len moj subjektivny pocit - bol by som radsej keby brzdy zaberali hned pri stlaceni. Je tam moznost nieco s tymto urobit? Dik za rady
posledný komentár: 17. 12. 2025 o 16:37
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31