Zdravim, poprosil by som o radu pri výmene stredového zloženia. Problém je v tom tom že neviem aký je rozdiel medzi BB30 a BB91. Na povodnych to nieje nikde .Nechcem sa puštat do toho skôr ako nebudem mat pripravene druhe. Dakujem
bujnoss Ja tú prachovku podoberiem a opatrne vypáčim s orezávatkom. Pod ním je gumené tesnenie. Vyberiem, vyčistím, natlačím vazelíny a poskladám. Zatiaľ to takto vždy pomohlo... Foto nemám.
le***** by ma zaujimalo cim to potom pri naslednej vymene cistite kedze aby bol pressfit ticho musia byt plochy pred lisovanim krasne ciste. mechanicky by som to neskrabal lebo dorves plochu a zasa si koledujes o pukanie. potom sa tu vela ludi stazuje na pukanie. mam najazdene na pressfitoch tisice km a o pukani a problemoch s pressfitom citam len tu na fore.
Ide to celkom lahucko poodlupovat po vyrazeni stredu von. Pri lisovani sa dava len par kvapiek, tak ostane len tenka vrstvicka . Zaklad je nepouzit ziadne lepidlo ale ,,retainer´´ co je Loctite 641, alebo 609. Staci 641, ten je slabsi.
Ak mas kvalitny ram dobrými toleranciami, tak si v pohode aj so stredom nasucho
dnes som vymlátil vŕzgajúci pressfit Race Face a nahradil ho šróbovaným stredovým zložením Token Ninja, na západe tomu hovoria aj "threadfit"
rozmery klietky 41x92 mm
kľuky Race Face s priemerom 30 mm
montáž je veľmi jednoduchá, nie je potrebný lis, ani lepidlo...
Vidím, že na konci máš redukčné plastové krúžky. Možno preto to išlo bez problémov. Ja som mal niečo ako na obrázku, celé teleso hliníkové s drážkou na tenký o-krúžok, ktorý bol ale zbytočný.
Attachment:
stred.png
Pri montáži som to namazal, ale aj tak to išlo ťažko, asi len do polovice a bol problém to dotiahnuť . Tak som to radšej demontoval, aby som nezničil rám. Po vybratí bol povrch odretý na hliník. Pri montáži to išlo súosovo a nebolo skrížené (žiadna špona a rovnomerne odreté), kľúč dlhý asi 30cm typu ako si mal ty. Montoval som to do hliníkového rámu Lapierre Zesty 427. Tie tolerancie pre osadenie hliník - hliník sú proste
podľa všetkého máš klietku s rozmermi 41 mm x 89.5 mm alebo 92 mm a kľuky s priemerom 24 mm... takže tie nové kľuky tam pasovať budú a stredové tam môžeš dať presne také isté ako tam máš, stojí cca 20 euro
BB-MT800P je kvalitný produkt, podľa mňa bude problém skôr v montáži, použi lepidlo namiesto vazelíny a lis namiesto kladiva...
v najhoršom tam daj threadfit, možno trochu drahšia alternatíva, ale blbuvzdorná, nepotrebuješ lis ani lepidlo...
ked si vyrabam lis na press fit, mozem pouzit to kolecko na zatlacenie cele, ploche....t.j. aby tlacilo za lozisko, alebo dat do neho vysustruzit len na okraji vystupok, ktory bude tlacit za plastovy okraj, t.j. len 3,5mm siroke? Neposkori sa lozisko tym tlakom?
hlavne nech ma v strede vystupok, lebo je casto poblem pri plochych ze ti miska ide do ramu krivo a mozes poskodit ram. urobil som obrazok az je jasne o com piseme
o tom strede viem, ten tam chem pouzit aby to presne sedelo. Takze tlak na lozisko nevadi? Na lozisku je este taka plastova nasadka tu podla videa na MTBIKER ale tiez nedemontovali
tak ja dnes takto narychlo.....nemam cas cakat na sustruznika, tak som siel do predajne a nakupil presne podla rozmerov. Ta najvacsia podlozka ma otvor 35mm tak som ho zvacsil bruskou este. Vypada to, ze bude tlacit mimo loziska. Inac videl som dnes u znameho lis na loziska do nabojov z duboveho dreva Vraj meni lozisk 1x za 2 roky, tak to vraj vydrzi
ja som si kupil na stredy lisovacku BBB - najdes v tunajsom obchode. ceny su ale strasne - vyrobna hodnota odhadom tak tretinova - alebo je fakt problem vyrobit tie kruzky?
hlavne nech ma v strede vystupok, lebo je casto poblem pri plochych ze ti miska ide do ramu krivo a mozes poskodit ram. urobil som obrazok az je jasne o com piseme
Vdaka za info, akurat spekulujem nad lisovackou, tak aspon viem, ze jedine taku s vystupkami.
tak lisovačka z ďalekého východu za cca+-20 € slúži už zo dva roky. Vymeniť stred robota na par minút. Vytiahnuť ide úplne bez poškodenia a lisovanie tým že má všetky možné rozmery ide úplne napresno. Škoda niečo vymýšľať.
Zdravim. Mam taky problemik, bike ma par mesiacov a v podstate od zaciatku mi puka v strede pri strmych stupaniach. Mam tam presfit bb71-41, bike je cetak. Skusil som vybrat kluky, vycistit a premazat, nepomohlo. Viem ze bike mam v garancke ale nechce sa mi prdkat 150 km do BA. Moze byt vadne lozisko od nova, alebo som aj pocul ze niektore ramy maju zle spraveny otvor?. Dik za rady
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ide to celkom lahucko poodlupovat po vyrazeni stredu von. Pri lisovani sa dava len par kvapiek, tak ostane len tenka vrstvicka . Zaklad je nepouzit ziadne lepidlo ale ,,retainer´´ co je Loctite 641, alebo 609. Staci 641, ten je slabsi.
Ak mas kvalitny ram dobrými toleranciami, tak si v pohode aj so stredom nasucho
rozmery klietky 41x92 mm
kľuky Race Face s priemerom 30 mm
montáž je veľmi jednoduchá, nie je potrebný lis, ani lepidlo...
Pri montáži som to namazal, ale aj tak to išlo ťažko, asi len do polovice a bol problém to dotiahnuť . Tak som to radšej demontoval, aby som nezničil rám. Po vybratí bol povrch odretý na hliník. Pri montáži to išlo súosovo a nebolo skrížené (žiadna špona a rovnomerne odreté), kľúč dlhý asi 30cm typu ako si mal ty. Montoval som to do hliníkového rámu Lapierre Zesty 427. Tie tolerancie pre osadenie hliník - hliník sú proste
Bottom bracket : SHIMANO PRESSFIT KSMBB7141A
a tieto kľuky.
Crankset : RACE FACE TURBINE 36x22 170mm / 175mm (Size: M, L, XL).
Bike je vo veľkosti L. Rád by som tam dal tieto kľuky.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/mtb/2-prevodnik/shimano-stred-slx-m7000-175mm-34-24-11-k-htii-bez-loziska.html
Otázka znie či budú pasovať a keď áno tak aký pressfit si mám k nim kúpiť. Som z nich jeleň.
PS: za 5 rokov mi nevidal ani jediný zvuk,a to som ho jazdil v dosť zlom počasí. Ja nemám na neho zlého slová. Zatiaľ ?
tu máš link:
https://www.bike-components.de/en/Shimano/SM-BB71-41A-Hollowtech-II-Pressfit-41-x-89-5-92-mm-Bottom-Bracket-p43170/
aby mtbiker nenadával, tak môže byť aj toto:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/press-fit/shimano-sm-bb94-41a-pressfit-stredove-zlozenie.html
ale pre istotu by si mal asi najprv zmerať rozmery klietky šublerou
savings Shimano SM-BB94 stredové zloženie, 89,5/92mm, MTB, Pressfit
25,99 € savings
MOC 47,99 €v najhoršom tam daj threadfit, možno trochu drahšia alternatíva, ale blbuvzdorná, nepotrebuješ lis ani lepidlo...
Chceš priemery?
45/35/23,6/10,5mm
Vdaka za info, akurat spekulujem nad lisovackou, tak aspon viem, ze jedine taku s vystupkami.
https://www.aliexpress.com/item/4000003422235.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.2de1c4f4YNsdEC&algo_pvid=97ed300a-05a6-481d-85bf-035d95195d09&algo_expid=97ed300a-05a6-481d-85bf-035d95195d09-9&btsid=0b0a050116017095909808292ea41c&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_