Zdravim, poprosil by som o radu pri výmene stredového zloženia. Problém je v tom tom že neviem aký je rozdiel medzi BB30 a BB91. Na povodnych to nieje nikde .Nechcem sa puštat do toho skôr ako nebudem mat pripravene druhe. Dakujem
Iba citujem zo stránky mtbiker:
Aktivátor AP-1 VŽDY musí byť použitý pred aplikáciou lepidla (napr. TLR-1, TLR-2, RC-1), inak môže nastať problém s budúcou demontážou dielov (hlavne karbónových!). Je potrebné natrieť 100% plochu povrchu. Po aplikácii AP-1 nechajte úplne zaschnúť (aspoň 10 min).
K tomu niet čo dodať, snáď len, že existuje aj AP fixka
no a práve pre ľudí ktorý nechcú riskovať a boja sa lepenia je tu šróbovaný threadfit, ktorý sa nelepí, jeho montáž je maximálne jednoduchá, proste blbuvzdorné riešenie
tak ako existujú nástroje na odstránenie poškodenej matice na aute, tak existujú aj nástroje na odstránenie ložiska z threadfitu, v princípe je možné vymeniť iba ložiská a samotnú kovovú vložku nechať pôvodnú
[img][img][img][img][img][img][img][/img][/img][/img][/img][/img][/img][/img]Akurat riesim co dat do noveho ramu s pressfit bb86, citam ze ma vela ludi problem s pukanim klasickych lisovacich stredovych zlozeni. Je to cestak priemer domceka 41mm dlzka 86,5. Ram je karbon no vyzera ze domcek je z hlinika na ktoru je nanesena nejaka vrstva. Paci sa mi stredove zlozenie Token Ninja ma niekto skusenost?? oplati sa? Alebo som nasiel nieco ine no trosku drahsie https://www.youtube.com/watch?v=hJ65x80-zyA
Pani pozeram, ze tema Press Fit sa zmenila na Thread Fit , ja len ze vdaka tomu narastla debata do rozmerov, ze sa mi nechce luskat vsetky komenty, Poradte mi, lebo z MTBIKER nedostavam odpoved. Tento stred: Shimano ložiská stredové HTII Press Fit horské FCM8000/780/770/610/590, je urceny k sade XT, no nikde nevidim rozmer misiek. Su tiez s priemerom 41mm? Potrebujem nahradit stary press fit SM BB 91-41. Dakujem
no ja som neriesil co tam ma a nema, len som mu dal odpoved ze ten stred ktory tam chce dat ma 41mm. inac pozeral som tie stredy a ja v nich teda rozdiel nevidim asi som slepy
rozdiel tam bude asi len v tej "prepojovacej trubke", inak viac menej nieje nutne ju tam davat, staci pozit iba mysky na oboch stranach, takze v podstate aj to co si dal ty je OK
Diky chlapy, stred objednany. "To za nasich mladych cias" som si musel pozriet len sirku a zavit a bolo, teraz aby clovek meral sirku, priemer, osku, zavit, prirubu, tesnenie, kde ake lepidlo a mazivo, z coho je ram............ ktomu 345 druhov klucov....................tato inzinierska robota ma privadza k sialenstvu.
press fit nie je z technologického hľadiska zrovna ideálne riešenie, našťastie niektorí výrobcovia to pochopili a vracajú sa ku starej dobrej osvedčenej klasike, viď napr. nový canyon torque, ktorý má šróbované stredové zloženie
rozdiel tam bude asi len v tej "prepojovacej trubke", inak viac menej nieje nutne ju tam davat, staci pozit iba mysky na oboch stranach, takze v podstate aj to co si dal ty je OK
Osobne by som ju tam rozhodne dal, pravidelne mávam bordel a jazierko v stredovej mufne pri menení PF.
Voda sa tam dostane pri umývaní cez sedlovku, prípadne cez otvor na lanko teleskopky.
Videl som už aj ryhu vydretú v pevnej ose od bowdenu práve preto lebo tam nebol ten plastový bazmek a bowden sa opieral o osku.
Navyše, ak sa ti tam dostane voda, tak ten plast ti ochráni ložiská pred koróziou.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/tmely-lepidla/park-tool-aktivator-adhesive-primer.html
a až potom lepidlo
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/cyklokozmetika/park-tool-lepidlo-retaining-compound-.html?variant=151458&gclid=Cj0KCQjwlOmLBhCHARIsAGiJg7ltXNSNw86msrhfpo1X8YeWKiAtGbEbvvsXSgw6MdbJriR7CrErcrcaAlPlEALw_wcB
Park Tool RC-1 Retaining Compound lepidlo
21,99 €
MOC 23,99 €Park Tool PT-AP-1 Adhesive Primer aktivátor
25,99 €
MOC 27,99 €Aktivátor AP-1 VŽDY musí byť použitý pred aplikáciou lepidla (napr. TLR-1, TLR-2, RC-1), inak môže nastať problém s budúcou demontážou dielov (hlavne karbónových!). Je potrebné natrieť 100% plochu povrchu. Po aplikácii AP-1 nechajte úplne zaschnúť (aspoň 10 min).
K tomu niet čo dodať, snáď len, že existuje aj AP fixka
Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
Osobne to mám na všetkých bicykloch a bez problémov už 2 sezónu.
https://www.aliexpress.com/item/33021799492.html?spm=a2g0o.store_pc_promotion.promoteRecommendProducts_undefined.65
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Osobne by som ju tam rozhodne dal, pravidelne mávam bordel a jazierko v stredovej mufne pri menení PF.
Voda sa tam dostane pri umývaní cez sedlovku, prípadne cez otvor na lanko teleskopky.
Videl som už aj ryhu vydretú v pevnej ose od bowdenu práve preto lebo tam nebol ten plastový bazmek a bowden sa opieral o osku.
Navyše, ak sa ti tam dostane voda, tak ten plast ti ochráni ložiská pred koróziou.