... Pre zaujimavost s akymi platnickami sa vam to stalo. ...
Ja som prvú výmenu robil s BBB sintrovanými (metalika).
So starými platničkami som piestiky roztiahol na "maximum". Aspoň som si to vtedy myslel, že je to maximum. Keď som vložil nové BBB, predné
koleso nešlo vôbec nasadiť a zadné úplne natesno, takže
brzdová páka bola úplne tvrdá. Odšróboval som prasa, vybral doštičky a videl som, že piestiky by mohli ísť ešte trochu dovnútra. Odšróboval som červíka na páke (ten špeciálny šróbik) a s vloženými starými doštičkami som piestiky ešte roztiahol. Z dierky na páke vytlačilo trochu kvapaliny a červíka som zašróboval. Treba mať páku omotanú handrou a rýchlo tú kvapalinu utrieť. Vložil som nové BBB doštičky a už nebol problém nasadiť kolesá. Pomalým pumpovaním pákou si piestiky nájdu svoju novú polohu vysunutia.
Odkedy som to urobil, problém pri výmene doštičiek som nemal. Teraz používam aj čínske (očakávam samozrejme rôzne reakcie

) semimetalické a som s nimi spokojný. Hlavne, keď porovnám cenu 15 € za BBB metaliky a cca 2,50 € za čínske semimetaliky. Brzdy mi nepískajú ani neškrtajú o kotúč. Kotúč mám pritom 185 mm-ový a pritom dosť subtilný (Ashima - 113 g). ... ale tú prvú výmenu som robil ešte keď som mal pôvodný Avid kotúč.