planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Caute, chcel by som odvzdusnit brzdy podľa tohto videa: https://youtu.be/URK8TOoWW0M
Máte pre mňa nejaké ďalšie tipy ako sa vyhnúť prípadným problémom? Ďakujem
Mal som dosť zavzdušnené brzdy a všimol som si, že pri stlačení páčky, ktorá išla až ku gripom tam bolo cítiť také puknutie. Hľadal som príčinu až som ju našiel, Valček ktorý stláča páčka by mal chodiť v určite vodiacej koľaji, je tam ale prasklina, vďaka čomu sa trošku vychyľuje z jeho bežnej dráhy.
Neviem ako dlho tam bude, ale zrejme dlhšie, keď som brzdy odvzdušnil, tak necítim žiadny problém. Otázne či teraz meniť celú páku alebo čo s tým, lebo len ten vodiaci mechanizmu je nemožné vymeniť.
Zdravim panstvo
Poprosil by som o radu. Na novom biku mám brzdy Deore 6100-2piest a vymenil som predný strmeň za 6120-4piest. Všetko prebehlo ok nanovo som pretlačil minerál. Problém nastal keď som stlačil brzdovú páčku tá je zrazu taká mäkká, hubovitá. Nie ako predtým to bola tvrdšia. Páčka je šróbikom vyšróbovaná na maximum od gripu. Je to normálne alebo je tam nejaká chyba? Za každú radu vopred ďakujem.
mas to asi stale zavzdusnene.., daj lievik, tlac olej zospodu hore a popritom obcas stalacaj aj packu.... a lievik daj tak aby bol v najvyssom bode systemu
Keď to máš mäkké máš v systéme vzduch. Snaž sa viac, buď kreatívny, naklapaj to, poklop to, postlacaj páku. Odvzdusnenie nie je iba pretlacit olej zospodu hore ...
Ok. Zajtra to skúsim ešte raz pretlačiť minerálom. Uvidím či to pomôže, môhlo by.
natlakuj do plna od spodu hore až do lievika ,(ten tam pri tlakovaní nechaj, pri odpustaní do hadičky bud olej z lievika klesat do paky, )dole zavri a potom daj dole na guličku prasata hadičku... poriadne postlačaj paku nech sa system natlakuje a otvor dolu aby olej išiel do hadičky, uvidíš bublinky..... zavri zas natlakuj a zas otvor , tlakuj dovtedy kým nebude hadička bez bublin
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Máte pre mňa nejaké ďalšie tipy ako sa vyhnúť prípadným problémom? Ďakujem
Neviem ako dlho tam bude, ale zrejme dlhšie, keď som brzdy odvzdušnil, tak necítim žiadny problém. Otázne či teraz meniť celú páku alebo čo s tým, lebo len ten vodiaci mechanizmu je nemožné vymeniť.
Neviem čí sa s tým niekto už stretol
Ide o prednú brzdu SLX M7100
Poprosil by som o radu. Na novom biku mám brzdy Deore 6100-2piest a vymenil som predný strmeň za 6120-4piest. Všetko prebehlo ok nanovo som pretlačil minerál. Problém nastal keď som stlačil brzdovú páčku tá je zrazu taká mäkká, hubovitá. Nie ako predtým to bola tvrdšia. Páčka je šróbikom vyšróbovaná na maximum od gripu. Je to normálne alebo je tam nejaká chyba? Za každú radu vopred ďakujem.
Pokračuj v odvzdusnovani páčka je určená aj na 4piest.
natlakuj do plna od spodu hore až do lievika ,(ten tam pri tlakovaní nechaj, pri odpustaní do hadičky bud olej z lievika klesat do paky, )dole zavri a potom daj dole na guličku prasata hadičku... poriadne postlačaj paku nech sa system natlakuje a otvor dolu aby olej išiel do hadičky, uvidíš bublinky..... zavri zas natlakuj a zas otvor , tlakuj dovtedy kým nebude hadička bez bublin
p.ci mi hovor..... keby sa tak dali niekde kupit hned, nedal by som Saint...... ale zatial spokojnost s nimi