planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
mne to skôr pripadá ako píše Yogisz, že presakuje olej, lebo je citiť, že brzda je mäkšia a pri odvzdušnení sú stále bublinky. Aj na platničkach vidno stopy od piestikov
Prednou brzdiť ? No už som raz letel cez riadidla vďaka tomu...
Tak ako ti tu radia ostatni... predna brzda je o mnoho ucinnejsia ako zadna a treba pouzivat obe brzdy. Daj si do youtube "how to brake on a bike" a pozri si par videi. Nie je to raketova veda.
ok, pozriem. Ale ako tak rozoberáme problém, uvedomujem si, že som zabudol dať jednu veľmi podstatnú info a to, že cca každých 5 - 6 týžňou musím doplniť hladinu oleja v brzdách, nie je to veľa ale pri odvzdušnení mám hladinu tak, že po skrutku a pri ďalšom nevidím vôbec hladinu pri skrutke. Doplnenie je asi tak 5 kvapiek oleja zo striekačky. Čiže ak uniká olej cez strmeň, je jasné prečo sa doštičky ničia a peču, keďže olej po zohriati sa zapieka. Vôbec by ma to nenapadlo, nebyť vás tu všetkých
Skor ju uvaris tak ze sa ti zavzdusni... Z varenia sa spravia bublinky...
Ako pisu, neda sa ti pomoct kym nezacnes pouzivat aj prednu... Na aute tiez nebrzdis iba rucnou...
Netreba mať furt po vrch olej!!!!!
Ako sa derie obloženie vysuvaju sa piesty a ten olej sa z páčky presúva do strmena.
To je princíp fungovania.
Na brzdenie je primárne!!!! predna,zadok len v špecifických situáciách.
A dvestovky brzdy a k nim montované kotúče sú hlavne na to aby bicykel na produktovych fotkách nevyzeral blbo.
Na brzdenie si iné brzdy?.
Ale tie mechanické brzdy to nie je zlý nápad.
Vo väčšine prípadov prídeš na to že je to ešte horšie ako tie dvestovky a aspoň ta to prinúti naučiť sa brzdiť predkom?
Doteraz som jazdil na klatikových a tam som brzdil zadnou. Kotúče mam iba rok a nikto nepovedal, že prednou brzdiť. Príde mi to proti logike brzdiť prednou, zvlášť ak som už letel cez riadila na prednej brzde.
A skade som mal vedieť, že primarna je predna brzda ? Nie kazdy je profik a jazdi triali a iné veci. Niekto to má ako relax iba a prípadne cestu do obchodu atď.
Marek89 najskôr spoznaj svoje brzdy kde je hranica čo si môžeš dovoliť urobiť s prednou a aj so zadnou brzdou. Potom postupne sám pochopíš kde brzdiť viac predok a kde zadok. Keď to spoznáš, pochopíš aké brzdy budeš potrebovať, zatiaľ nič nekupuj! Moja skúsenosť s platničkami čo máš je taká že sa dajú ľahko prebrzdiť a zosklovatejú na povrchu vtedy prestanú takmer úplne brzdiť, potom stačí prešmirgľovať.
Tak za ten rok som zistil, že zadná je slabšia ako predná, platničky mám pocit, že sú z blata, škoda, že som tú jednu vyhodil dávno, tam bolo pekne vidno, že aké blato to je. Už som presvedčený, že kúpim nové, ešte som pozrel večer na brzdič a ozaj vidno ako slzi kvapalina z neho, takže výmena musí byť a keď už kupiť, tak niečo drahšie
hovor si čo chceš, no keď ma klatikové prehodili, tak prečo by nie aj tie kotučove. Skúsil som raz prednú na kotučoch, neprehodilo ma, len podvihlo bike na predne a štastie, že len noha to odniesla a nič viac
Až tak nejdem, žeby som ich uvaril, bežne brzdenie.
Bezne brzdenie nie je ked pouzivas jednu brzdu z dvoch. Kazdopadne by som podla popisu tipoval ze niekde system netesni. Bud samotny strmen, alebo zle nalisovany trn s olivou
Marek89 tie Sainty su podla mna strasny prepal na bicykel na ktorom boli MT200, obycajne Deorecka budu bohato postacovat. libizaho ja mam s MT200 len dobre skusenosti, aj silovo. Staci nahodit Galfer platne alebo Shimano metaliky a brzdi ako das. Asi to nie je na Kalnicu ale na traily do karpat s rezervou (s vybavou mam 80kg).
No jo ja mam komplet cca 100kg a na bratovom biku kde ma dvojpiesty xt, ma to len ako tak spomaluje... Neviem si predstavit jazdit s nimi, nieto este mt200...
Ale je pravda ze potom vravel, ze tam boli akesi male platnicky, neviem presne uz ako to vravel... musim tie xt skusit teraz
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak ako ti tu radia ostatni... predna brzda je o mnoho ucinnejsia ako zadna a treba pouzivat obe brzdy. Daj si do youtube "how to brake on a bike" a pozri si par videi. Nie je to raketova veda.
Ako pisu, neda sa ti pomoct kym nezacnes pouzivat aj prednu... Na aute tiez nebrzdis iba rucnou...
Ako sa derie obloženie vysuvaju sa piesty a ten olej sa z páčky presúva do strmena.
To je princíp fungovania.
Na brzdenie je primárne!!!! predna,zadok len v špecifických situáciách.
A dvestovky brzdy a k nim montované kotúče sú hlavne na to aby bicykel na produktovych fotkách nevyzeral blbo.
Na brzdenie si iné brzdy?.
Ale tie mechanické brzdy to nie je zlý nápad.
Vo väčšine prípadov prídeš na to že je to ešte horšie ako tie dvestovky a aspoň ta to prinúti naučiť sa brzdiť predkom?
Som rozhodnutý kúpiť túto sadu a snáď to bude lepšie
https://www.gravity-shop.sk/brzdy-3/mtb-brzdy-shimano-saint-br-m820-sada/
a tiež aj iný kotúč, len neviem či mam brať internú alebo externú maticu. Podľa náboja si nie som istý, mám tam náboj shimano tx505 disc center lock
Bezne brzdenie nie je ked pouzivas jednu brzdu z dvoch. Kazdopadne by som podla popisu tipoval ze niekde system netesni. Bud samotny strmen, alebo zle nalisovany trn s olivou
Ale je pravda ze potom vravel, ze tam boli akesi male platnicky, neviem presne uz ako to vravel... musim tie xt skusit teraz
Su to tiez 4-piesty, rozdiel je v tom, ze nemaju platnicky s chladicom, co ak nejazdis bikeparky nevyuzijes a packa nema tolko nastaveni. Ale to si nemyslim, ze by ti malo chybat.