planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Vsetky 4 piesty idu normalne. Nikde nic nepresakuje. Aj platnicky dosadaju na kotuc z oboch stran rovnomerne. (Ano doladujem aj ja sparu oproti bielemu papieru). Skusim prehodit zadne prasa za predne a uvidim ci to bude ine.
nenapisal si aka brzda
mne pri shimanach staci, ked naprazdno (s kotucom) stlacim paku 5-10x (po prevoze autom mavam vacsinou problem, ze sa brzdy chovaju podobne ako popisujes)
Dotiahni preventivne rychloupinak,roztoc koleso a pocuvaj kedy suchne kotuc o platnicky.A potom uplne jednoducho rukou,staci 2 prstami kotuc jemne ohni.
Tá brzda normálne nešúcha. Len keď som na bike, teda v náklonoch alebo pri nárazoch, klučkovaní a podobne. Keď len roztočím koleso je to ok.
jakubek85michal netiekol by nikde..len by pri zatlačení zmäkla páka a nedostatočne by privieralo piesty na prasati..problém bude v páke podľa toho čo popisuješ..
Tá brzda normálne nešúcha. Len keď som na bike, teda v náklonoch alebo pri nárazoch, klučkovaní a podobne. Keď len roztočím koleso je to ok.
ked vyjdes zo zakruty a kutuce budu cinkat, tak skus jemne zatlacit na paky brzdy (aby si nezacal brzdit, ale aby sa pohli platnicky)
obcas mi to pomaha (ked mam zodrate platnicky a blbne ta pruzinka)
Potom je to normálne, aj mne sem tam brzdy pri jazdení šúchajú, pretože materiál sa proste hýbe.
myslím že by to bolo normálne do určitej miery. keby to šúchalo/cinkalo pri nejakej športovej jazde tak ok. ale robí to aj pri prejazde malými nerovnosťami v normálnej rýchlosti, alebo pri tom naklonení bicykla. no a ešte k tomu len predná brzda, zadná je úplne ok.
keď budem ma čas spravím nejaký audio/video záznam.
myslím že by to bolo normálne do určitej miery. keby to šúchalo/cinkalo pri nejakej športovej jazde tak ok. ale robí to aj pri prejazde malými nerovnosťami v normálnej rýchlosti, alebo pri tom naklonení bicykla. no a ešte k tomu len predná brzda, zadná je úplne ok.
Tak skontroluj ci mas poriadne dotiahnute koleso, kotuc, ci mas dobre vystredeny strmen, ze je kotuc v strede, basic veci... Nevidim iny dovod preco by to este cinkalo... Mozno volne dosticky alebo vola v naboji.
Neviem aku mas osku, ale QR 9mm a vacsi kotuc vedia v naklonoch cinkat. Hlavne 9 mm rychloupinak v kombinacii s nejaku karbonovou vidlou co pruzi. Tato kombinacia proste materialovo nedokaze udrzat koleso (os kolesa) dokonalo kolme na os riadenia. Nemam odskusane 12mm QR alebo 15 - 20mm pevnu os... tam uz predpokladam by to malo byt pevnejsie...
Neviem aku mas osku, ale QR 9mm a vacsi kotuc vedia v naklonoch cinkat. Hlavne 9 mm rychloupinak v kombinacii s nejaku karbonovou vidlou co pruzi. Tato kombinacia proste materialovo nedokaze udrzat koleso (os kolesa) dokonalo kolme na os riadenia. Nemam odskusane 12mm QR alebo 15 - 20mm pevnu os... tam uz predpokladam by to malo byt pevnejsie...
No sú tam asi 9 mm rychloupinaky.(Shimano Deore HB-M6000) + vidlica RockShox Recon Silver TK Air. Kotúč vpredu je 180 mm.
No v tejto kombinacii je mozne, ze nech budes robit cokolvek, jemnemu cinkaniu v naklonoch sa nevyhnes... QR9 nie je tak pevny aby udrzal obe "puzdra" odpruzenej vidlice v pravom uhle k osi kolesa...
Aj tak sa mi to zdá nejaké divné, hlavne to tuším cinká viac ako pred nejakým časom. Kamaráti majú aj krosové bicykle kde majú tiež asi max 9 mm rýchloupinaky, 180 mm kotúče, hydraulické brzdy a nič im tam necinká.
novicer mal som podobnu kombinaciu, RS recon, naboj deore a 180 kotuc a cinka to tiez, jednoducho nie je to dostatocne tuhá zostava.
Mozno by som este skusil skontrolovat utiahnutie konusov v naboji.
No tak po dnešnej jazde len do mesta sa mi zdá že to fakt nie je ok. Cinká a trie sa to čoraz viac, aj pri bežnej jazde. Stačí jemná zákruta a počujem to. Predtým to také zlé nebolo.
No tak po dnešnej jazde len do mesta sa mi zdá že to fakt nie je ok. Cinká a trie sa to čoraz viac, aj pri bežnej jazde. Stačí jemná zákruta a počujem to. Predtým to také zlé nebolo.
Skontroluj vsetko, co sme ti poradili... Ziaden iny dovod tam nie je, preco by to cinkalo, nez nieco uvolnene / zle nastavene alebo poskladané.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mne pri shimanach staci, ked naprazdno (s kotucom) stlacim paku 5-10x (po prevoze autom mavam vacsinou problem, ze sa brzdy chovaju podobne ako popisujes)
lenze to by tiekol olej niekde?
Potom je to normálne, aj mne sem tam brzdy pri jazdení šúchajú, pretože materiál sa proste hýbe.
ked vyjdes zo zakruty a kutuce budu cinkat, tak skus jemne zatlacit na paky brzdy (aby si nezacal brzdit, ale aby sa pohli platnicky)
obcas mi to pomaha (ked mam zodrate platnicky a blbne ta pruzinka)
No sú tam asi 9 mm rychloupinaky.(Shimano Deore HB-M6000) + vidlica RockShox Recon Silver TK Air. Kotúč vpredu je 180 mm.
Mozno by som este skusil skontrolovat utiahnutie konusov v naboji.
link https://www.aliexpress.com/item/32838224289.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.66a94c4d19Rs6C
https://www.aliexpress.com/item/32841166393.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.66a94c4d19Rs6C