planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
ja mam skusenost ze nove platnicky alebo kotuce treba vzdy zabehat, lebo hned po vymene brzdia onicom, aj ked clovek utrie kotuc tech. benzinom tiez to brzdi chvilu slabo.
Inak mozes ju kludne odvzdusnit aj s nahodenym kotucom, nemusis tam ma tu vlozku, len hrozi ze si kontaminujes platnicky.
Predtym som mal D01S Resin platnicky ale na kotucoch slx 203 a vzadu xt 160 icetech. Teraz som dal na novy bike brzdy a tam boli povodne Sram level t. Tak kotuce som nechal Avid ale brzdy dal ZEE. Bol som ich zapiect ...okolo baraku brdzdil a slapal ako kon. Normalne je vidiet ako je kotuc tmavsi ako som ho zapiekol ale aj tak nebrzdi. A skusim zajtra odvzdusnit s kotucom a platnickami ci bude tvrdsia. Mozno je problem v kotucoch.
brzdy sa ale maju zabehnut nie zapiect - na novych platniach sa ani neodporuca to hned pustit dolu nejakou strechou lebo este nemaju ucinok aky by mali mat, o to viac brzdis o to rychlejsie ich zapecies. mozno teraz budes musiet tie platne prebehnut brusnym papierom. a asi aj kotuce. a potom to normalne zabehnut - nie zapekat. niekde to bolo - rozbehnes sa a brzdis - nie do uplneho zastavenia. znova sa rozbehnes a brzdis - niekolkokrat zasebou.
No tak jasne se to bolo o tom ze som sa rozbehol a brzdil. A dokola. Ale bolo aj tak asi dva krat ze som pocas brdenia slapal a presiel 100 metrov cca. Ale aj tak si myslim ze kotuce avid g3 ci ako sa to vola su na prd. Zajtra dojdem z roboty a poriesim.
k tym brzdam ...este by mohlo pomoct znova vycentrovat prasiatko - brzdic, lebo ak zabera sikmo a platnicky ohybaju kotuc (staci len velmi mierne..okom takmer neviditelne), byva na packe taky neurcity pocit slabsieho ucinku. Ono s tymi kotucovkami sa treba viac pohrat... kotuc nesmie hadzat a platnicky musia zaberat naraz a celou plochou. dost casto sa mi napriklad stava ze platnicky nejako nedobre beru a kedi ich vyberiem tak zaberaju len stredom. Jemne obrusim stopkovou bruskou s najjemnejsim kotucikom ten stred a potom uz ide ucinnost hore. Takisto aj zabehnutie je dost dolezite...
A vycentrovanie strmeňa robíš s nejakým prípravkom? Ja to robím len tak, že s tlačím pár krát páčku pri mierne uvoľnenom strmeni a potom ju podržím stlačenú a mierne dotiahnem strmeň. Následne skontrolujem vizuálne, zatočím kolom a ak je to O. K. dotiahnem na moment.
Ak mas moznost daj to pozriet niekomu kto ma nejake skusenosit s brzdami, tiez nejaky biker co si vie doma porobit bike, nech mas na to druhy nazor leboto co tu popisujes je veeelmi nestandardne choovanie, to bude fakt nejaka zrada v systeme alebo ty robis niekde chybu a vacsinou je chyba v cloveku.
Mne len nejde do hlavy ...nove platne,nove kotuce (kotuce budem este menit). Predna odvzdusnena,kratka draha paky a tvrda. No nebrzdi idealne. Zadna odvzdusnena ale paka ide na doraz skoro az k rajdom a makka a vobec ani nekusne kotuc. A uz netusim ako inak odvzdusnit. Servisoval som biky 6 rokov v shope ale s tymto som sa nestretol. A tiez centrujem tym ze zmacknem brzdu a dotiahnem prasa ?
zamacknut packu a dotiahnut prasa je len prvy stupen. Ja potom oproti bielej osvetlenej ploche doladujem spary medzi platnickami aby boli rovnake aj vlavo a vpravo a aj dole na platnicke aj hore...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Klikni na "odpovedať v téme" a tam vieš vložiť súbory.
savings Shimano D02S brzdové platničky, metalické
13,99 € savings
MOC 23,99 €Inak mozes ju kludne odvzdusnit aj s nahodenym kotucom, nemusis tam ma tu vlozku, len hrozi ze si kontaminujes platnicky.
Myslel si že má stlačiť brzdovú páčku keď v strmeni nebude medzi platničkami vložený kotúč?