planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Bade prosím ťa mám na teba otázku ktorá súvisí aj s predchádzajúcim príspevkom (dúfam). Nedávno som riešil podobný problém zanedbaných bŕzd. Prv som brzdy odvzdusnil ale účinok bol len o niečo lepší a potom som skúsil jeden piestik pridrzat aby sa mi druhý viac vysunul vyčistil som jeho plochu liehom potom to namazal minerálnym olejom na viackrát a potom aj druhý piestik a otázka znie: môže sa brzda zavzdusnit popritom ako som tie piestiky vysuval skoro až nadoraz? Ď
Zdar,ako riešite ak vám jeden piest vybieha viac ako druhý. Skúšal som očistit,premazat,bez zmeny
Tiez mi to robilo. Ocistil som ale nemazal. Nedavno mi to zacalo zase tak teraz to skusim aj premazat.
Len neviem kolko mozem ten piestik vysunut tak aby sa nic nestalo??
Podľa mňa tak 3,4 mm len treba dávať pozor pri ich zatláčaní naspäť aby si tlačil na celu plochu. Pri domácom servise mi veľmi pomáhajú videa od borcov z Park Tool https://www.youtube.com/watch?v=vQXFFgRButo
Piesty treba pri každej výmene doštičiek "rozpohybovať", t. j. vytlačiť a zatlačiť niekoľkokrát za sebou pri použití starých doštičiek, ktoré sa chystá človek meniť. WD-čko až v núdzi, keď nič nepomáha. Ak je kvapalinou DOTka, ktorá naberie používaním nejakú vlhkosť, môže sa stať, že sa doštičky nedajú úplne roztlačiť. Vtedy treba nejakú kvapku zo systému vypustiť.
Dost vela ludi robí pri vymene dosticiek jednu zasadnu chybu a to, ze zatlacaju piestiky bez toho aby piestiky vicistili od brzdneho prachu pred tym ako ich zatlacia, potom sa ten prach dostava hlbsie na tesnenie a casom az piestik zadrhne, ja pre istotu este este po ociste kvapnem jemne mineralneho oleja na kazdy piestik a az tak zatlacim, a za tie dlhe roky sa mi este nestalo aby mi nejaky piestik ostal vysiet.
Ahojte...mal som miernu nehodu na bajku a stala sa mi nemila vec na prednej brzdovej packe. Mozte mi prosim skusit poradit ci sa da packa opravit, alebo treba kupit novu? Dakujem za kazdu radu...
Potrebujes len zahnute segerkove klieste. Stlacis segerku (to je ten poistny kruzok s dierkami), vlozis do drazky v pake a povolis. Segerka sa roztiahne a zafixuje. To je vsetko.
pridam svoju skusenost pri vymene oleja v shimano slx stara kvapalina cira husta s ciernym nadychom tak uz bol najvyssi cas na vymenu naplni. brzdy kupovane z druhej ruky tak asi predosly majitel ich zavzdusnil lebo stale z nich vychadzaju bubliny ked stlacam paku naklanam bike a uz ma to nebavi clovek by nepovedal kolko vzduchu sa tam moze nabrat.uz som skusal vsetko mozne klepat po hadickach a stlacat menit polohu pak ale vzdy ako paka stvrdne po chvili zase par bublin a odznova.dufal som ze za tyzden to vyriesim ale stale sa objavuju nove bubliny no nikde nic neslzi tak uz neviem pri vymene pekne pomaly vymenena kvapalina spodom bez nejakych bublin.
Caute, menil som zadne platnicky na Shimano BR-500 a uz ked som vyhodil stare tak som nevedel poriadne stklacit oba piesty. Nove platnicky som nahodil ale trochu brzdia koleso. Lebo tie piestiky co tlaci ana platnicky su stale trochu vysunute. Aj zatlacim oba piesty tak sa kusok vysunu. Co robit s tym?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tiez mi to robilo. Ocistil som ale nemazal. Nedavno mi to zacalo zase tak teraz to skusim aj premazat.
Len neviem kolko mozem ten piestik vysunut tak aby sa nic nestalo??