planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Ahojte,
potreboval by som radu. Menil som na shimano brzdach nove platnicky a mam taky problem, ze na zadnej mi sucha kotuc ale packa ma chod normalny (tu som skusal prasa vycentrovat tak ze som ho povolil, zmackol brzdu a dotiahol, no moc nepomohlo)
a na prednej tam to sucha najviac a packa je ako kamen uz pri miernom zatlaceni. NEviete poradit ako postupovat ? pred montazou novych platniciek som este roztiahol aj piestiky aby sa tam vobec vosli. Vdaka
edit : este doplnim, ze piestiky mi isli zatlacat dost tazko a velkou silou
Zatlacal si piestiky s otvorenou nadrzkou? Skusil by som to ešte raz. A precistit piestiky, aby na nich nebola nijaka spina, ktora by odtlacala platnicku. Alebo potom su platnicky moc siroke. Ake sú to platničky?
Zatlacal si piestiky s otvorenou nadrzkou? Skusil by som to ešte raz. A precistit piestiky, aby na nich nebola nijaka spina, ktora by odtlacala platnicku. Alebo potom su platnicky moc siroke. Ake sú to platničky?
ahoj, priznam sa, ze najprv som ho nepovolil, kedze som na to zabudol. Potom uz ano, ale bez zmeny. Platnicky su G02S a brzdy BR-M675
Rombo skus dat medzi kotuc a platnicku planzetu z lamacieho nozika a stlac brzdu ak paka zostane ako beton skus aj z druhej strany kotuca pravdepodobne to pomoze
Ahojte, co sa mohlo stat s brzdou? Nie som zrovna servisny typ, ale platnicky som uz parkrat vymienal a nikdy sa nic nestalo. Teraz som vsak vymenil predne, zadne platnicky, ale nemal som to kedy vyskusat. Iba som parkrat na mieste namackal packy a chod uplne perfektny. Druhy den vsak pri brzdeni hned od zaciatku predna brzda vrzgala tak si hovorim platnicky si musia sadnut a zabehnut. Lenze brzda stale vrzgala a casom stracala tlak, az isla packa uplne na doraz. Prasiatko bolo spinave od oleja. Hadica cela sucha, aj napojenie na strmen takze pocitam, ze to musi tiect niekde zo strmena. Vraj sa to neopravuje a treba kupit novy strmen? Bike nema ani dva roky, mozem to reklamovat? Brzdy deore 615
Pravdepodovne si pri zatlacani piestov poskodil tesnenie medzi piestikom a strmenom.
Keby niekto mal prasa na diely,dalo by sa to vymenit,ziadna veda.Ale inak jedine novy strmen.Reklamaciu Ti neuznaju podla mna,ale skusit mozes.
piestiky som zatlacal plastovou mont packou na defekty a robil som to pomaly (opatrne). ako sa to ma teda robit odborne? lebo raz mi to servisak v cykle robil srobovakom strmen mozem kupit hocijaky napriklad aj lepsi SLX M7000? cely bike mam v SLX okrem brzd tak ked poseriem aj zadnu brzdu, aj tu potom vymenim do sady.
Budeš potrebovať redukciu na striekačku ak je tam 4mm inbus pravdepodobne bude závit M6, ale pre istotu si ho pomeraj. Skrutku musíš vybrať von a naskrutkovať redukciu. Na páku možno sadne aj Shimano lievik, ale tiež si najprv pomeraj závit.
Ja?No! super ďakujem ale nikde tú redukciu nevidím ani v zahraničných obchodoch vieš kde by som ju zohnal? A ešte ak vyšrobujem ten šrob neotvorím náhodou celý systém z dola?
BartolomejGonda
Áno presne tak, otvoríš systém. Ale ide o to čo chceš robiť. Ak máš len pokles hladiny oleja v páke kôli opotrebeniu dosiek a tým pádom viac vysunutým piestom, spodok nemusíš otvárať, stačí otvoriť otvor na páke, naskrutkovať lievik alebo niečo podobné, nastaviť páku aby hadica k strmeňu bola v najnižšom bode a odvzdušňovací otvor v najvyššom bode, zdola roztlačíš piesty, vzduch vylezie do lievika, párkrát stlačíš páku a máš hotovo.
Keď chceš otvárať skrutku na strmeni, zdvihni strmeň nad páku, alebo daj páku pod úroveň strmeňa.
Ak teda nechceš vymeniť olej za nový.......
Keď bude nakoniec brzda dobre odvzdušnená a zafixuješ páku v stlačenej polohe, tak by po odpojení striekačky zdola nemal olej unikať. Potom otvor uzavrieš.
Tektro má podobný systém na niektorých modeloch a tam je závit M6mm používam skrutku z odvzdušňovacej sady od Magury, tuším to bolo ku ráfovým HS22-jkám pribalené, ale už si presne nepamätám.
Ja?No! Ďakujem skvele si mi poradil stačilo to otvoriť len z hora a roztlačit piestiky. Ešte dodám že lievik tam nepasoval, jeho závit som oblepil elektrikárskou páskou aby som ho utesnil iný lievik nemám.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
potreboval by som radu. Menil som na shimano brzdach nove platnicky a mam taky problem, ze na zadnej mi sucha kotuc ale packa ma chod normalny (tu som skusal prasa vycentrovat tak ze som ho povolil, zmackol brzdu a dotiahol, no moc nepomohlo)
a na prednej tam to sucha najviac a packa je ako kamen uz pri miernom zatlaceni. NEviete poradit ako postupovat ? pred montazou novych platniciek som este roztiahol aj piestiky aby sa tam vobec vosli. Vdaka
edit : este doplnim, ze piestiky mi isli zatlacat dost tazko a velkou silou
ahoj, priznam sa, ze najprv som ho nepovolil, kedze som na to zabudol. Potom uz ano, ale bez zmeny. Platnicky su G02S a brzdy BR-M675
aku min sirku kotuca mozu mat Avid G3CS ? na boku to nikde nemam napisane, alebo oto mam zosuchane..... kotuc ma uz sirku 1,65mm, dik
Keby niekto mal prasa na diely,dalo by sa to vymenit,ziadna veda.Ale inak jedine novy strmen.Reklamaciu Ti neuznaju podla mna,ale skusit mozes.
https://www.autokelly.sk/Catalog/osobny-automobil-univerzalne-diely-podvozok-a-brzdovy-system-odvzdusnovacie-skrutky/39849642;38957081;40137081;40137086
http://eshop.autotechna.sk/Search/CustomSearch?nodeId=95217&comboId=95217&nodeText=Odvzdu%C5%A1%C5%88ovacie%20skrutky
Áno presne tak, otvoríš systém. Ale ide o to čo chceš robiť. Ak máš len pokles hladiny oleja v páke kôli opotrebeniu dosiek a tým pádom viac vysunutým piestom, spodok nemusíš otvárať, stačí otvoriť otvor na páke, naskrutkovať lievik alebo niečo podobné, nastaviť páku aby hadica k strmeňu bola v najnižšom bode a odvzdušňovací otvor v najvyššom bode, zdola roztlačíš piesty, vzduch vylezie do lievika, párkrát stlačíš páku a máš hotovo.
Keď chceš otvárať skrutku na strmeni, zdvihni strmeň nad páku, alebo daj páku pod úroveň strmeňa.
Ak teda nechceš vymeniť olej za nový.......
Keď bude nakoniec brzda dobre odvzdušnená a zafixuješ páku v stlačenej polohe, tak by po odpojení striekačky zdola nemal olej unikať. Potom otvor uzavrieš.
Tektro má podobný systém na niektorých modeloch a tam je závit M6mm používam skrutku z odvzdušňovacej sady od Magury, tuším to bolo ku ráfovým HS22-jkám pribalené, ale už si presne nepamätám.