planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
boaaa ty v tom máš riadny hokej:D
nie zavzdušiť, to je nežiaduci jav v brzde ,ale odvzdušniť !!!! aby si vytlačil bublinky vzduchu zo systému.
Ak si to urobil ,ako ti poradili ,tak nemusíš
tak tak ako pises odvzdusnit..hlavne ze ma kazdy pochopil...vytlacilo mi DOTku z pak a paky zaberaju asi az v poslednej tretine zaberu...tak zrejme to treba odvzdusnit...
ja neviem ale on len prehodil platne a kotuce, mozno len bolo treba citlivejsie vycentrovat ämensia medzera)
hlavne on tam narval kotuc dnu tak neviem naco bolo treba odpustat olej, mi pride ako nezmysel, ked to predtym evidetne neservisoal tak nemal pretlak oleja, takto akurat zavzdusnil
no hlavne to odpustanie oleja sa spomina pri shimano brzdach. on ma sram s dot-kou. mozno len malo roztiahnute piestiky. preto mu teraz zabera paka tak blizko k rajdom. cele tie famy o odpustani oleja su nezmysel, nespravne predchadzajuce odvzdusnenie alebo vyrobna vada shimana.
no hlavne to odpustanie oleja sa spomina pri shimano brzdach.
Este raz - nikdy som ani neotvaral expanzku, nieto este odpustal. Kde sa to spomina? Akonahle odpustis zo systemu, tak bude paka zaberat blizsie pri gripe, nie?
Ak ti to pred výmenou brzdilo dobre, tak stačí po vybratí starých platničiek opatrne roztiahnuť piestiky. Po výmene kotúčov a platničiak sa môže stať, že to šúcha. Obyčajne stačí iba vycentrovať prasiatko. T.j. uvolniť dve skrutky zabrzdiť a dotiahnuť nanovo. Ak ti to brzdí "mäkko" tak to máš zavzdušnené. Mne vydržali brzdy presne 4 roky bez akéhokoľvek zásahu. Teraz sa mi to v priebehu dvoch dní zavzdušnilo (predná aj zadná). Odvzdušňoval som to prvýkrát a všetko v pohode (video od Štěrbu je OK). Samozrejme SHIMANO.
Jezusmyslene tak ze tu na fore sa to spomina. samozrejme dalej som pisal ze je to nezmysel a je to dosledok nespravneho odvzdusnenia, prip. doplnania oleja do systemu a pod.
Môže sa to stať aj keď robíš ten "5min bleed" v strede životnosti platničiek. Proste doplníš viac oleja ako bolo v čase keď tam bol bleed block a piesty roztiahnuté.
Nevidím problém tam potom znovu naskrutkovať lievik a až potom roztiahnuť piesty.
no a to je ten problem nespravneho odvzdusnenia. odvzdusnovat mas stym zltym kusom plastu medzi piestami. vtedy odvzdusnis sprave. odvzdusnovat brzdu na jazdenom kotusi s jazdenymi platnami je nespravny postup pri ktorom sa ti do systemu dostane viac oleja ako ma a nasledne tu vznikaju famy o otvarani expanzky pri vymene platniciek.
Ja to osobne robím na shimano brzdách účelovo. Keďže nie sú uzavreté ako Sram tak často krát na konci životnosti platničiek máš dosť veľa vzduchu v páke. No a potom je sranda, keď sa ti podarí ju stlačiť, keď máš bajk na boku alebo hore kolesami. Stačí len bajk nechať v “nesprávnej” polohe cez noc ( či už v aute alebo aby sa namočili penové krúžky vo vidlici) a môžeš odvzdušňovať.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nie zavzdušiť, to je nežiaduci jav v brzde ,ale odvzdušniť !!!! aby si vytlačil bublinky vzduchu zo systému.
Ak si to urobil ,ako ti poradili ,tak nemusíš
Sranda.Za 2 a pol roka som este neodvzdusnoval
Ktovie,kde je zrada
Niektore paky sa daju takto poskodit, preto som mu poradil bezpecny sposob
Ktovie,kde je zrada
V medzikuse😂
hlavne on tam narval kotuc dnu tak neviem naco bolo treba odpustat olej, mi pride ako nezmysel, ked to predtym evidetne neservisoal tak nemal pretlak oleja, takto akurat zavzdusnil
Este raz - nikdy som ani neotvaral expanzku, nieto este odpustal. Kde sa to spomina? Akonahle odpustis zo systemu, tak bude paka zaberat blizsie pri gripe, nie?
(Alebo čakať na nejaký lacný z Číny)
Nevidím problém tam potom znovu naskrutkovať lievik a až potom roztiahnuť piesty.