planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Polo Dobrá poznámka. Len doplním to "volne visieť" Meň polohu podľa konštrukcie, aby bubliny mohli ísť hore. Počas toho je dobré po strmeni poklepávať napríklad rúčkou skrutkovača, aby sa bubliny uviaznuté v zákutiach odlepili.
s nahodenym kolesom par krat rychlo za sebou pomackaj paku (silno stlacaj) a pozeraj co robia piesty - ci sa vsetky potom vratia naspat alebo to niektorym trva.
Zobral som aj masaznu pistol a s tym som skusal pretriasat, skusal som aj tlacit cez striekacku zospodu, menil som rozne polohy packy.. hovorim na zadnej sa chytila ale vpredu, kde mam ovela lepsi pristup ani za slaka.. preto som aj menil komplet paku za uplne novu.. ale strmena som sa zatial nechytal.. Piestiky som na nom ale premazaval a skusal zvlast rozhybavat..
Mas ju naozaj poriadne odvzdusnenu? Mozno mas nejaky vzduch este v strmeni, odmontuj ho z vidlice, nechaj volne visiet a skus ju odvzdusnit takto.
uz som to skusal niekolko krat a uz par krat som si vsimol ze v oleji su po odstraneni lievika mikro bublinky, a pri kazdom novom pokuse nebol olej az uplne povrch.. vyskusam ten strmen rozobrat a uvidim co to povie... lebo aj pokomplet vytlaceni stareho oleja sa objavila opat kontaminacia..
Inak teraz bez srandy. Čo je to tá masážna pištoľ? Napadlo mi, či to "masírovanie" nerozbije bublinu na viac malých. Lebo viac malých bublín, ergo pena, má väčšiu schopnosť niekde sa prilepiť. Myslím, že jednotlivé tvrdé údery urobia lepšiu prácu.
To bolo krátke piatkové zamyslenie nad bublinou. Ani by som to nespájal s aktuálnym problémom, myslím to všeobecne k servisu bŕzd.
Ixnay Keď čítam, čo vetko si skúsil, tak nadobúdam dojem, že len hľadáš výhovorku, aby si nemusel ísť von a šliapať do pedálov
No myslim ze do nich sliapem uz dost ale praveze uz by som rad prevetral uz aj Fulla, ale vzhladom na moj sucasny vyskovy profil, ktory momentalne sliapem a zjazdujem to bez dobrej prednej brzdy moc nejde.
Tu masaznu pistol som vyskusal len raz, praveze by to mohlo mat dobry efekt na uvolnenie bublin ale ktovie, mozno nie..po servise prasata budem mozno mudrejsi.. Nechce sa mi po 42e pake kupovat este aj novy strmen..
trial Áno, jednoduchý test by dal odpoveď.
Ale jednak sa nenudím, omentálne pracujem za kompom a občas si odskočím do iného okna a druhá vec je, že nemám vibrátor. Hadičku mám, olej mám, bublinu požičiam od susedy.
Používate niekto takýto zázrak? Prestalo ma baviť platiť za dm kotúče, ale ako som to montoval tak ma zneistilo, že tie výstupky cez ktoré sa celá torzná sila prenáša na dm úchyt sú súčasťou jednomaterialoveho odliatku. Je to 6x2mm čínskeho duralu, pevnosť v strihu ani nechcem odhadovať... Tie "značkové" sú urobené inak?
no, a mame hotovo..co opravil si to? Nie do*ebal som to nakomplet..
Jeden srob na prasati uplne v pohode druhy ani nahrievanie ani nic..
Potom este zistim ze srobik co drzi ovladanie teleskopky sa tiez zapiekol..pritom som ho daval hore dole vo stvrtok..ci som moc dotiahol..neviem ale mal som co robit aby som ho vysroboval..
A bonus rozpadol sa mi mini zveracik..
Sice som zabil vela casu..ale zato..som toho aj dost dodrbal..a to sa vyplati.
Tiež som ti chcel napísať, že daj si pozor na tie skrutky. Tiež sa mi podarilo jednu povoliť a na druhej mi len vylámalo ten vnútorný torx a tam som skončil. Ale ja som chcel strmeň len tak pozrieť čo a ako - netrebalo na ňom robiť servis. Chcel som len pozrieť, že keď by bolo potrebné robiť servis - čo potom....
mal si ist najprv von sa unavit, mal by si menej sily. mna caka nutne vidlica (uz aj tak je neskoro, ale co uz) - uz dnes som z toho nervozny keby tak slo vsetko ako na instruktaznych videach ...
No nebol som veru velmi nadseny po vcerajsku ale pojazd na biku zas vylepsil naladu, rozmyslam ze zoberem novu brzdu z deutchlandu a s touto sa skusim este hrajkat tak ze postupne pojednom vytlacim piesty a ocistim.. ale nie dnes, nie dnes..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
uz som to skusal niekolko krat a uz par krat som si vsimol ze v oleji su po odstraneni lievika mikro bublinky, a pri kazdom novom pokuse nebol olej az uplne povrch.. vyskusam ten strmen rozobrat a uvidim co to povie... lebo aj pokomplet vytlaceni stareho oleja sa objavila opat kontaminacia..
Kazdopadne dakujem vsetkym za napady!
To bolo krátke piatkové zamyslenie nad bublinou. Ani by som to nespájal s aktuálnym problémom, myslím to všeobecne k servisu bŕzd.
No myslim ze do nich sliapem uz dost ale praveze uz by som rad prevetral uz aj Fulla, ale vzhladom na moj sucasny vyskovy profil, ktory momentalne sliapem a zjazdujem to bez dobrej prednej brzdy moc nejde.
Tu masaznu pistol som vyskusal len raz, praveze by to mohlo mat dobry efekt na uvolnenie bublin ale ktovie, mozno nie..po servise prasata budem mozno mudrejsi.. Nechce sa mi po 42e pake kupovat este aj novy strmen..
Ale jednak sa nenudím, omentálne pracujem za kompom a občas si odskočím do iného okna a druhá vec je, že nemám vibrátor. Hadičku mám, olej mám, bublinu požičiam od susedy.
Jeden srob na prasati uplne v pohode druhy ani nahrievanie ani nic..
Potom este zistim ze srobik co drzi ovladanie teleskopky sa tiez zapiekol..pritom som ho daval hore dole vo stvrtok..ci som moc dotiahol..neviem ale mal som co robit aby som ho vysroboval..
A bonus rozpadol sa mi mini zveracik..
Sice som zabil vela casu..ale zato..som toho aj dost dodrbal..a to sa vyplati.
https://www.facebook.com/share/r/18bhKQnED2/