planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Servisujem kamoske brzdy Sram guide t.
Zadnú brzdu som odvzdusnil, nahodil platne a po napumpovani paky sa platničky vysunu tak, že medzi nimi a kotučom je extremne malá medzera a samozrejme sa to nedá nastaviť tak, aby to nešuchalo (jemne šuchanie by som akceptoval, ale toto je až drhnutie).
Odvzdušnoval som to niekolko krát, rozobral som už aj prasa, vyčistil a premazal piestiky no bez zmeny. Platničky sú tak na 50% životnosti, ale skúšal som to aj s úplne novymi. Vysledok stále rovnaký. Paka po napumpovani ma dosť krátky chod.
Už som do toho investoval niekoľko hodín času a začína ma to pekne štvať.
Neviete čo s tým môže byť?
Pozri sa na staré doštičky, či sú zbrúsené rovnomerne, na všetkých okrajoch rovnako hrubé. Možno si zamenil pravú s ľavou.
Ak sú zbrúsené šikmo a chce dať nové, doporučujem zafrézovať úchyt brzdy na ráme/vidlici.
Nepoznam tie brzdy, ale jedine co mi z toho vychadza je ci nemas nejaku obstrukciu na piestiku v packe, ktora by branila jeho uplnemu vysunutiu... resp. ktora brani pohybu piestika v celej dlzke..
ale on píše,že sa vysunú až moc.....z toho mi vychádza,že po zabrzdení a uvolnení páčky sa piestiky v prasiatku nevrátia do pôvodnej polohy....zostanú ako keby "pridereté" tesne pri kotúči
Do pôvodnej polohy piesty vracia pružná deformácia tesniacich gumiciek obsadených v zapichoch strmena keď sa zruší tlak piestu v pačke.Ak sa z nejakého dôvodu piestik v pake nevráti do polohy ktorá uvoľní tlak nastáva hore popísaný problem😉
Ešte skusim rozobrať tu paku, zda sa ze problem môže byť v tom plastovom pieste packy, ktory sa pridiera. Chcel som sa tomu vyhnúť lebo dostat von tu mini segerku ktora je v tele páčky bude zase ďalšie boj.
Ja to mam podobne na zadnej formule. Viac sa vysuvaju len vonkajsie piesty a naspat sa im moc nechce. Nastavim to pred vyjazdom a je dobre. Ked doma ukladam bike tak koleso je viac menej pridrete a neche sa tocit moc same.
ty mas iny problem. robili mi to hope a bol v nich bordel (v prasati). mne pomohlo vymenit kvapalinu. a statocne mi blbnu vzdy po zime - vtedy treba bud opat vymenit kvapalinu alebo mi pomoze roztlacit piesty, povolit odvzdusnovak a pustit par kvapiek von. cez zimu asi brzdovka nabere vela vlkosti a je jej tam potom vela.
sorry som myslel ze formula pouziva dot-ku. kazdopadne mne vtedy bolo poradene - ze ked sa nevracaju vonkajsie piesty (hadica ide do strmena na opacnej strane) tak moze byt upchaty kanalik ktorym prudi kvapalina/olej cez prasa. robilo mi to presne to iste co tebe.
Normalne asi ma ale myslim cury su asi jedine co maju olej.
Silno zvazujem ze rozoberiem to prasa ale nikdy som to nerobil tak neviem ci sa tam moze pri tom nieco pototo alebo je to len lego.
Ahojte, riesim tvrdohlavu prednu brzdu Shimano XT 4piest , ani po opakovanom odvzdusnovani sa mi nepaci jej chod. Bol prasknuty mechurik, vymenil som, nachvilku sa chytila a potom zase zvedla..ked je vytocena na max tak sa to ako tak da ale nieje to ono. Mam pocit ako keby sa tam stale dostaval vzduch.
Skusil som vymenit celu packu a stale nic..nachvilku sa chyti a potom zase zmakne..
Co by stalo za pokus? Olej som menil, akoze mozno robim nieco zle ale aj na zadnej som menil mechurik v packe a ta teraz ide skoro ako nova..
Rozobrat strmen a vycistit?
Vyskusat skratit hadicu a skusit dat novy trn a olivu?
Zaujimavy je aj zvuk pri pomalom namackavani paky, zo strmena ide taky vrzgavy zvuk..na zadnej ani na druhom biku kde mam tiez XT mi to nerobi..
Pred rozobratím strmeň dobre vyčisti, aby si si zbytočne nezaniesol prach a bordel dovnútra.
Ja viem, aj tak to budeš potom čistiť, ale ja čistím aj pred. Wédečko ako čistič a vyfúkanie kompresorom...
A tesnenia vyberám aj vkladám zapatlané olejom. Však to poznáš z partnerského života
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zadnú brzdu som odvzdusnil, nahodil platne a po napumpovani paky sa platničky vysunu tak, že medzi nimi a kotučom je extremne malá medzera a samozrejme sa to nedá nastaviť tak, aby to nešuchalo (jemne šuchanie by som akceptoval, ale toto je až drhnutie).
Odvzdušnoval som to niekolko krát, rozobral som už aj prasa, vyčistil a premazal piestiky no bez zmeny. Platničky sú tak na 50% životnosti, ale skúšal som to aj s úplne novymi. Vysledok stále rovnaký. Paka po napumpovani ma dosť krátky chod.
Už som do toho investoval niekoľko hodín času a začína ma to pekne štvať.
Neviete čo s tým môže byť?
Ak sú zbrúsené šikmo a chce dať nové, doporučujem zafrézovať úchyt brzdy na ráme/vidlici.
Silno zvazujem ze rozoberiem to prasa ale nikdy som to nerobil tak neviem ci sa tam moze pri tom nieco pototo alebo je to len lego.
Nie o podobne ako tu ale mne idu ine dva piesty
https://youtube.com/shorts/gJFJ5V2mqNk?si=UW34SWBMWl9MqL7q
On to nejak vyriesil ale nie je pisane ako
https://youtube.com/shorts/KR-eJwAfV1I?si=-knAHwPiV80z5KB5
Skusil som vymenit celu packu a stale nic..nachvilku sa chyti a potom zase zmakne..
Co by stalo za pokus? Olej som menil, akoze mozno robim nieco zle ale aj na zadnej som menil mechurik v packe a ta teraz ide skoro ako nova..
Rozobrat strmen a vycistit?
Vyskusat skratit hadicu a skusit dat novy trn a olivu?
Zaujimavy je aj zvuk pri pomalom namackavani paky, zo strmena ide taky vrzgavy zvuk..na zadnej ani na druhom biku kde mam tiez XT mi to nerobi..
bladerunner hmm dufam ze nie..ale ak ano, vraj neexistuju nahradne?
Ja viem, aj tak to budeš potom čistiť, ale ja čistím aj pred. Wédečko ako čistič a vyfúkanie kompresorom...
A tesnenia vyberám aj vkladám zapatlané olejom. Však to poznáš z partnerského života