planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
vid shimano servis navod ze pri roztahovani piestov treba mat nasrobovany lievik.
inak membrana bum.
je to logicke najma ked casom odvzdusnujes ci inak doplnujes hladinu
nj teraz uz viem..ale napr pri MT-200 s tymto problem nebol..a teda tych platniciek som uz vymenil hodne.
Na XT je bud slabsia membrana alebo som to mal ovela viac zavzdusnene..
Stretol sa niekto s kolisavym vykonom trickstuff štandard platničiek? Raz brzdia normálne a chvíľu nato sa chovajú ako nezabehnute platničky bez ohľadu nato či sú zohriate alebo studené. Žiadne iné platničky mi toto zatiaľ nerobili. Kde môže byť problém?
To su asi napäťové platnicky, drzia ta v napeti ci zabrzdis alebo nie
Daco podobne mi trocha robili zelene magury.. Tak ich mam iba na jednej strane prasata a na druhej mam kool stopy a je to naparadu
K téme ja som buchol membránu, keď som chcel trošku napumpovať okruh pre bite point
Keďže som nemal čas to do výjazdu vyriešiť zalepil som vyrovnavac epoxidom a ešte celú sezónu v kľude dojazdili
kokos ma nenapadlo, že sa dá kúpiť len membrána, no nič budem múdrejší nabudúce
K tej membráne taký malý postreh. Ono je to v podstate balónik čo sa vplyvom podtlaku vo vnútri nádržky nafukne pri stlačení páčky. Teoreticky keď teda zapchaš ten otvor ono ta brzda bude fungovať, ale nie už tak ako by mala.
A tu ešte video kde Vojto opisuje shigury čo jazdí. Niekde okolo 20 tej min.Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
......To by som podľa tejto logiky mal chodiť každý týždeň do servisu reklamovať praskanie lebo bajk mám ešte v zaruke?
Ak je to potrebné, tak áno, aj každý týždeň. Priznávam, že je to otravné. Technológie už sú na takej urovni, že takéto nedostatky by sa nemali objavovať. Tieto veci sú už na trhu desiatky rokov. Nie sú to žiadne novinky nedoladené, práve naopak. Cena už dávno nehovorí o kvalite. Firmy by sa nemali spoliehať, že možno to niekto príde reklamovať, možno nie, možno to ľudia vymenia sami. Vo všeobecnosti je reklamovanie komponentov diskutabilné.
šak nezovšeobecňuj...napíš značku a tvoju skúsenosť.Možno sa tu k tej značke pridá niekto k tvojej skúsenosti alebo napíše presne opačnú skúsenosť...myslím že aj o tom je fórum
Caute..Dnes som si ladil Bike a všimol som si na brzdovej páčke Shimano XT BR M8100 gumičku čo mi trčala von z páčky,,šroub ktorým sa ladí páčka sa už neche pohybovat ,,točí sa len cca 1 cm do lava a do prava .
Pls ..nejake rady
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
inak membrana bum.
je to logicke najma ked casom odvzdusnujes ci inak doplnujes hladinu
Na XT je bud slabsia membrana alebo som to mal ovela viac zavzdusnene..
Daco podobne mi trocha robili zelene magury.. Tak ich mam iba na jednej strane prasata a na druhej mam kool stopy a je to naparadu
K téme ja som buchol membránu, keď som chcel trošku napumpovať okruh pre bite point
Keďže som nemal čas to do výjazdu vyriešiť zalepil som vyrovnavac epoxidom a ešte celú sezónu v kľude dojazdili
kokos ma nenapadlo, že sa dá kúpiť len membrána, no nič budem múdrejší nabudúce
A tu ešte video kde Vojto opisuje shigury čo jazdí. Niekde okolo 20 tej min.Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Prepáč, ale nebudem písať značku, aby som jej zbytočne neškodil.
Ak je to potrebné, tak áno, aj každý týždeň. Priznávam, že je to otravné. Technológie už sú na takej urovni, že takéto nedostatky by sa nemali objavovať. Tieto veci sú už na trhu desiatky rokov. Nie sú to žiadne novinky nedoladené, práve naopak. Cena už dávno nehovorí o kvalite. Firmy by sa nemali spoliehať, že možno to niekto príde reklamovať, možno nie, možno to ľudia vymenia sami. Vo všeobecnosti je reklamovanie komponentov diskutabilné.
Je to k tomu, že na základe jednej skúsenosti nemôžem zovšeobecnovať
Pls ..nejake rady
Odtrhni tu gumu a kludne to pootoc silou, nic tomu nespravis.