Lokalizácia
Formulár sa odosiela
zaujimalo by ma, že ci niekto pravidelne servisuje caliper - piesty a tesnenia premazava s tym lubrikantom "DOT friendly grease", že ako sa to sprava v zime ? teda ci to zlepsuje chod tych brzd alebo naopak
Zobraziť komentár 07.11.2025 - 09:18:20
00
No a ja prave jazdim mtb primarne jesen/zima takze taketo chovanie brzd ma solidne irituje.

volodaj
Viacmenej na oboch ale na prednej to nie je take markantne. Prednu som zarial nerozoberal. Zadna na tom bola ale vzdy horsie. Vzdy ked som prisiel domov po jazde som skusal rukou tocit kolesom a neurobilo ani pol otacky. Samozrejme to pocut ked tlacim bike v panelaku tak to vydava taky ten vrzgavy zvuk. A tiez tomu napoveda ze mne zadne platnicky miznu pred ocami a to tu dole zas tolko nebrzdime.

Uz som si ale zvykol na silu 4piestov a dokazu ma zastavit aj na mieste v strmom klesani co bolo s 2 piestami SLX pomerne tazke (m675)
Zobraziť komentár 07.11.2025 - 10:19:26
00
Štvorpiest obsahuje viac kurvítok. Lebo 4 piestiky. :)
Zobraziť komentár 07.11.2025 - 10:58:25
02
Viac piestov viac problemov 😄
Zobraziť komentár 07.11.2025 - 10:59:28
02
Presne-ja píšem moju skúsenosť-SLX 2-piesty,4 sezóny žiaden problém.
Platničky tie najlacnejšie Shimano,vpredu lacný Shimano lotúč 203 mm,vzadu 180 mm.
Na trail bike na vozenie po MK fakt netreba viac ;)
Zobraziť komentár 07.11.2025 - 11:56:34
01
no ja som mal kopec dvojpiestov a potom hope s X2 prasatami, , koli zjazdu z hole už šlo dopredu prasa Sram guide na hope pačke.. funguje to skvele aj ked výkonu pridali 4 piesty len cca 10%..... žiadne suchanie ani problemy s piestami už 5tu sezonu...( 1,5sezony so sram prasatom... len cističom vystriekam pri výmene platní)
s dotkou žiadny problem ani v zime..... tot koniec hlásenia.. mne sa celkovo dotka lubi viac ako olej... pri všetkých SH olejových brzdách je rovnaký problem v zime... od starej ddeore 505 rady cez slx, XT rady po XTR 988 čo som jazdil...
4piest išiel dopredu pretože už som bravčok a zjazd v lete z hole 850vm na 4km dal kotuču zabrať
Zobraziť komentár 07.11.2025 - 12:29:58
01
arrow_leftscarinko napísal:
Viac piestov viac problemov ?

apropos shitmano... podla videi, nove brzdy presli nielen na novy olej ale aj na "resin piesty"
ktore sa farbou podobaju na cierne nahradne bakelitove z ebayu.. cize takto neoficialne uznali ze pouzivaju smejdovy material.
Zobraziť komentár 07.11.2025 - 12:39:37
00
keyboard_arrow_up