Mam na novom biku nove naboje co maju z nejakeho dovodu volu. Mam moznost to reklamovat, len je to kupovane cez net tak sa chcem najskor pozret ci to nejsom schopny sam opravit. Az ked nie tak to poslem kurierom. su to tieto kolesa: http://www.sun-ringle.com/mtb/wheelsets/charger-expert/ Je to pevna oska. Neviete mi poradit v com moze byt problem? pochybujem ze nove lozisko bude mat volu. nemoze tam byt nejak zle narazene alebo co?
kazdopadne, nikdy som priemyselne naboje neservisoval. na ivele je len servis hodne stareo typu. preto budem rad za hocijake rady ake mi k tomu date... zajtra sa tomu budem venovat, dnes musim zistit ako to funguje. Tak ma niekto nejaky navod alebo pod?
diki moc
posledný komentár: 22. 11. 2025 o 21:37
posledný komentár: 3. 7. 2025 o 12:07
posledný komentár: 19. 5. 2025 o 9:45
pozeral / cital si nejaky navod, ako sa to ma robit ?
lebo dotahovat sposobom "asi to bude najlepsie takto" nie je to prave orechove ...
V navodoch to dotahovali len rukou bez klucov, a uz vobec nie na silu. Ja som to dotiahol tiez len kym to slo a nie silou. Ale ked som chcel aby to nedrhlo, tak som to musel povolit.
Este raz to otvorim, a pozriem, pripadne ak najdem nieco cim tie loziska dotlacim, tak to skusim, mozno fakt nie su zalisovane.
Skoda, ze neviem zistit presny druh naboja, je tam iba napis novatec a logo, ma uz snad 8 rokov.
odskrutkuješ matice na ose a vyberieš ju von, ona drží orech.
Takze verdikt: nebolo riadne zalisovane lozisko na strane orecha az na doraz.
Bicykel má po ani nie 2000 km v prednom kolese malú vôľu. Asi 1 max 2 mm s ním viem pohnúť do strán. Dá sa vymedziť vôľa aj na pevnej osi a priemyselných ložiskách? alebo je ložisko v prdeli a bude treba nové? Pevnú os som dotiahol ako to šlo a problém pretrváva.
Bicykel má po ani nie 2000 km v prednom kolese malú vôľu. Asi 1 max 2 mm s ním viem pohnúť do strán. Dá sa vymedziť vôľa aj na pevnej osi a priemyselných ložiskách? alebo je ložisko v prdeli a bude treba nové? Pevnú os som dotiahol ako to šlo a problém pretrváva.
To budú už najskôr vybehané ložiská, ak si to vieš sám, tak ich vymeň za tie iste alebo to daj do servisu.
Z nosenia po rebríkoch to určite nebude?, ale myslím, že zjazdy po kameňoch a šotoline dávajú do kolesa riadne pecky....V každom prípade, keby sa potvrdilo, že ložisko opotrebované, tak výdrž fakt slabota. Aké tam máš kolesá/náboje?
edit uz sa mi to podarilo uvolnit ale orech neviem vytiahnut treba vylisovat tie loziska ci
edit2 tak sa podarilo aj to..bolo treba zozadu dat imbus 14 a vytocit to
vyzera to tak ze s tym ajtak nic nespravim ale tak radsej menit orech jak celi naboj.
Akurat ci sa mi to podari zohnat. Riesil to uz niekto?
-8% Kellys SOOT 30 28 bicykel, modrá
od 969 € -8%
MOC 1 099 €