Lokalizácia
Formulár sa odosiela
S sám skúsiť nechceš? Ja čo som mal možnosť vidieť kamaráta, robiť mne vidlicu, ak je priestor - možnosť robiť bordel ? tak nie je to moc zložité, tlmič to už je niečo iné. Aj Braňo by ti vedel urobiť ??
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 08:52:01
01
No ak nejdeš vyslovene rozoberať charger, tak ani nejaké špeciálne náradie na RS netreba
Bordel riešim plachtou cez celú izbu.
Ale ak máš problém s tlmičom, tak so suspe mám dobré skúsenosti, len tie ceny uff
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 09:41:58
00
Ja som patrónu v RS Pike robil len raz. Aj to len olej. Lebo som čosi práve na zlom nastavení kompresie montoval a napadlo ma stlačiť zdola piest. Zhora vystrekol gejzír oleja. Tak som to potom poriešil doma. Ale zlá práca keď nemáš správne náradie a skúsenosti.
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 10:22:28
00
Maly servis v sezone je v pohode ale s tym 200h servisom sa mi nechce prplat,jednak na to nic nemam a stejne by som ten tlmic doma neurobil tak to poslem vsetko spolu niekam a budem mat pokoj
Lubosa registrujem na IG ale nepoznam nikoho komu by robil servis takze radsej si to takto preklepnem lebo isto to neposlem len tak niekomu na blink

Edit : Akurat som nakukol na jeho IG servis stranku Stanos_bikes a vidim ze fixska je zo servisom spokojna,tak aj mne snad bude odpruzenie robit "vžnk vžnk yeee" :D
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 10:45:29
03
Tak, čo vám poviem, každý jazdec si zaslúži odpruženie, ktoré chodí podľa jeho predstáv a preferencií, ale bohužiaľ, ani ja som nevedela poriadne verbálne vyjadriť želané pocity pri chode vodlíc :) Mala som asi 4 roky Rock Shox Pike Ultimate, ktorá bola/je super, ale ani po nespočetne veľa kombináciách nastavení, fúkania, tokenov, odskoku, menenie oleja a neviem čoho mi proste nechodila tak jemne, ale účinne ako si predstavujem. Na Devonicu mám staršiu Foxu, ktorá tak chodí! Lenže tá Pike ani bohovi. Už som s tým bola skoro zmierená a v tom som na brigáde v Laskomeri stretla kamoša na biku a vravím, že to čo máš za škaredú vdlicu? Že to som kúpil od Staňa nejakú jeho starú. A ja reku, že davaj opáčiť! A okamžite som vedela, že to je presne to, čo chcem :) Tak som hneď kontaktovala Ľuboša, že či mi vie na niečom spraviť presne taký chod "vžnk vžnk jéééj" a on to dokázal. Kúpila som Onyx D1, prerobil ju zvnútra a fakt to funguje tak, ako má, teda, že mi pomáha a nebráni sa, zároveň je živá ale jemná, neklepe mi tak ruky v teréne na malých nerovnostiach a pri odraze akože na skok/manual nemusím vynaložiť toľko energie, stačí sa mierne pohupnúť v kolenách a pekne pracuje úmerne sile, ktorú vynaložím na prácu ja. To je úplný sen :)

Ešte poviem, že Ľuboš robil vidlice a tlmiče v rámci bežného servisu aj nejakým známym a boli spokojní. Dokonca aj Polo mu dával tlmič a to si vidlice robí doma sám. Máme taký nepremokavý koberec a je to v pohode. Samozrejme, že nik nie je dokonalý a môže sa stať, že ani so servisom od Staňa nebude asi každý spokjný. Poznám aj osobne veľa iných servisákov a na každého som už za tých 15 rokov, čo sa pohybujem pri bicykloch počula aj chválu aj opak.

Prílohy:

PXL_20241116_143857923.jpg
PXL_20241116_143857923.jpg 319.15 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

PXL_20241103_095903828.jpg
PXL_20241103_095903828.jpg 345.04 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

PXL_20241116_145509598.jpg
PXL_20241116_145509598.jpg 196.89 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

20241117_124738~2.jpg
20241117_124738~2.jpg 518.68 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Naposledy upravil fixska dňa 18.11.2024 - 13:07:40, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 18.11.2024 - 12:50:03
015
arrow_leftfixska napísala:
Tak som hneď kontaktovala Ľuboša, že chcem presne taký chod, "vžnk vžnk jéééj" a on to dokázal, kúpila som Onyx a on ju prerobil a fakt to funguje tak, ako má teda, že mi pomáha a nebráni sa, zároveň je živá ale jemná, neklepe mi tak ruky v teréne na malých nerovnostiach a pri odraze akože na skok nemusím vynaložiť toľko energie, stačí s amierne pohupnpť v kolenách a pekne pracuje úmerne sile, ktorú vynaložím na prácu ja. To je úplný sen toto :)

ja by som potreboval toto dosiahnut na mojej SIDke :D
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 12:54:58
01
fixska Dal som ti palec za DVO, jazdím DVO Sapphire D1 má už za 4 r jazdenia 20000 km a som s ňou veľmi spokojný. Postupne som zisťoval, že ako sa sňou dá vyhrať a tento rok, som dosť zmenil nastavenia, hlavne branomelis mi s tým dosť pomohol a teraz pár týždňov nazad ešte jeden kamarát, poradil nejaké zmeny. Musím povedať len jedno, treba skúšať, klikať točiť, špekulovať, dať skúsiť ak je lepší jazdec, +- tvoja váha nech skúsi a nechať si poradit a zrazu mám tento rok novú vidlu. Spokojný som bol veľmi doteraz a teraz som z nej úplne nadšený. A hlavne mám šťastie na dobrých ľudí okolo seba, poradia aj servis urobia, ??????Nič viac netreba, len aby bolo zas leto a šlo sa na Dolomity alebo Alpy ????
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 13:38:17
14
Našťastie mám aj ja šťastie na tých dobrých ľudí, ktorí mi vždy poradia. Vidlicu som zatiaľ nechala vo "factory" nastavení, presne ako ju Ľuboš poslal, všetko som si zapísala do denníčka :) v ktorom mám hmotnosti, tlaky, hodnoty, dátum výmeny vecí atď (už musím prejsť na nejakú appku), len odskok som si dala v lese po pár kilometroch o dva kliky menej. Tiež sa teším na leto, keď ju poriadne vyskúšam lebo teraz bola kosa a skôr to vyzeralo ako test bundy než vidlice :D V zime si to podrobnejšie naštudujem, lebo pre mňa je DVO vlastne novinka, nikdy som sa o túto značku nezaujímala (teraz sa idem hanbiť do kúta za nasledujúce slová - lebo sú tie vidlice zelené), ale teším sa na to, aké majú tie vidlice možnosti :) a čo všetko sa na nich dá nastaviť a pomeniť. Nebudem meniť, len to chcem pochopiť.

Scarinko - informuj sa presne na daný model a ročník, ktorý chceš upraviť, lebo možno sa pri niektorých nedá robiť nič navyše okrem bežného nastavenia, neviem.
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 13:50:03
02
arrow_leftscarinko napísal:
ja by som potreboval toto dosiahnut na mojej SIDke :D

Lahko, kupis normalnu vidlicu a tuto hodis do Dunaja :) (nechas si len naleky :lol:)
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 16:06:01
00
A čo je "normálna" vidlica? Ja mam tiež Rockshox Pike Select+ a bojujem s nou 😅😄
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 16:08:49
00
kto je ten lubos aj ja potrebujem servis na tlmici a vidle? :D
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 16:14:20
00
Tiez by som rad vedel aka je ta "normalna" vidla. Isto nieco 2 kilove aspon 150+ mm 😁
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 16:15:44
00
arrow_leftivory2000svk napísal:
kto je ten lubos aj ja potrebujem servis na tlmici a vidle? :D

Ľuboš Staňo, jazdí enduro za MTBiker :) Trikrát vyhral celkovo SPEN, takže má v nastaveniach bicykla skúsensoti z praxe. Dielňu má v Revúcej.
https://www.instagram.com/stanos_bikes/
https://www.instagram.com/lubos_stano15/
alebo
https://www.facebook.com/p/Stanos-Bikes-100048999378988/?locale=lv_LV
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 16:29:28
00
Podstata je, že Ľubo má okrem iného aj telemetriu k dispozícii. Teda aspoň mal. A dalo by sa s ním dohodnúť aj osobné testovanie a nastavenie tlmiacej časti či už vidly alebo tlmiča priamo na danom bicykli a spôsobe jazdy konkrétneho človeka. Väčšinou sa dajú individuálne prestaviť high speed a low speed kompresie. Okrem toho má aj nejakú testovaciu zostavu, kde sa podľa rámu dá simulovať správanie tlmiča vrátane simulovania koncových dorazov pri veľkých silách. Mne to na mojom ráme nešlo zmeniť okrem továrenskeho nastavenia MM, takže mi to dal naspäť, lebo mi hovoril, že na zle poslanom skoku by ma to vyslalo až do stratosféry.
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 16:35:59
03
arrow_leftfixska napísala:
Ľuboš Staňo, jazdí enduro za MTBiker :) Trikrát vyhral celkovo SPEN, takže má v nastaveniach bicykla skúsensoti z praxe. Dielňu má v Revúcej.
https://www.instagram.com/stanos_bikes/
https://www.instagram.com/lubos_stano15/
alebo
https://www.facebook.com/p/Stanos-Bikes-100048999378988/?locale=lv_LV

Diky fb nemam a na instaci sa mu napsiat neda :D
Zobraziť komentár 18.11.2024 - 16:59:49
00
keyboard_arrow_up