Lokalizácia
Formulár sa odosiela
len ci to je vegan, spytal si sa ?
20.11.2024 - 11:00:31
00
arrow_leftlto napísal:
Co taketo ? https://www.bike-components.de/en/MRP/Ramp-Control-Upgrade-Cartridge-for-RockShox-p82926/
Sa mi zda, ze este volakto nieco take robi, ale uz si nespomeniem.
Manitou IRT asi sediet nebude pocitam, zavity a vnutorny rozmer. Ale ked na to pozeram, slo by to vyrobit, hmmmm

Asi myslis Runt od Diaz suspension
https://diazsuspensiondesign.com/runt

Inak Ramp control od MRP funguje na uplne inom principe ako Runt/Manitou IRT - je zavisly od rychlosti kompresie, nie od polohy zdvihu.

Btw, Manitou vidlice su dobre nie len kvoli IRT ale rovnako tak vdaka ich architekture damperov. To len taka mala poznamka, lebo vela ludi ma tendenciu prisudzovat kvalitu jazdy len spring side-u.
V praxi je to ale casto tak, ze vidla je "jak zbijacka" kvoli damperu..
20.11.2024 - 13:29:09
21
Nejaku viackomorovu upravu vzduchovej časti ponúka aj domáci guru skrze pruženie Brenner zo Suspension clinic pokiaľ viem. Úprimne ale absolútne netuším aký to má názov ani bližšie info ohľadom toho ako to celé funguje...
20.11.2024 - 16:08:49
00
Nevolal sa nejaký jeho zázrak v štádiu vývoja daného systému pruženia Karol? :D :D
20.11.2024 - 16:17:18
01
Karol bol, alebo možno aj je mega tlmič. Mal 4 vzduchové komory. Topka. Mal som o to záujem, ale cena šialená a teraz mi službu vykoná aj pružinový Superdeluxe Ultimate s HBO. Ale do vidlíc sa dá niektorých dorobiť druhá komora....napríklad tu je sada https://www.chickadeehill.de/awk-allemodelle
20.11.2024 - 17:05:30
00
Karol je tlmič, pár ľudí ho testovalo alebo stále testuje... Nejaké 3 kúsky som vidaval na bajkoch počas SPEN, neviem či vôbec plánuje nejaku sériovú výrobu. Zachytil som len to že to nieje a ani nebude tlmič pre masy, tak možno zákazková výroba za šialené ceny ?

Viem že ten vidlicový kit nepredáva samostatne, ale treba mu poslať celú vidlu a namontuje ho tam. Marí sa mi zo to je až 4 komorovy systém.
20.11.2024 - 17:08:30
00
DanoL91: ano, je to ine, ale tiez vlozka , este volakde som asi videl cosi podobne, ale neviem uz kto to vyrabal. IRT je uplne jednoduchy, ten by sa dal asi vyrobit aj doma. A ano, mas pravdu s tym tlmenim, Manitou (PRO) tlmenie je jedno z najlepsich. RS byval asi najhorsi (okrem boxera a pod), ten stale prerabali :D A podpisujem to, ze kvalita vidlice neni ako pruzi, ale hlavne ako tlmi. Presne tento rozdiel som zaznamenal kedysi velmi davno, kedy RSka chodila ako maslo, MZ bola na zaciatku trochu necitiliva, ale korenovu pasaz som na MZ skoro necitil, RS bola zbijacka. (XC vidlice velmi davno). Toto (a dynamicke zatazanie pri jazde) som sa davneho casu snazil vysvetlit jednemu typkovi na bikefore, ale bolo to marne :D Siel si svoje.
21.11.2024 - 10:26:55
03
4komorovu vidlicu (nie tlmic) som jazdil, resp. obcas jazdim, nic pre beznych Amikov :lol: (co nevedeli ani negativku dofukat) . Ale 4 komorovy vzduchovy tlmic, kde su vyssie tlaky, hmm, nestaci ti pruzina + vzduchova dorazovo hbo like / progresivita ?
21.11.2024 - 10:30:03
01
Určite pružinový RS Superdeluxe, alebo teraz Vivid absolútne stačia. A sú lepšie ako všetky možné vzduchy. Ale závisí aj od toho na akom bicykli. Ja môžem povedať, že na Stumpjumperi je pružinový RS Superdeluxe ďaleko lepší ako sériový vzduch FOX X2 - z toho vznikne úplne iný bicykel, ktorý veľmi slušne sedí kolesami na zemi ma ťažkej trati. Na Forbiddene Dreadnought s high pivotom mám zas Ohlins vzduch a tam nie je dôvod na pružinu, to drží lepšie koleso na traili ako Stumpjumper na pružine. No a teraz, keďže som už cyklistická troska mám doma na testovanie SLASH+ a ten je na úplne základnom FOX Float X v tej najlacnejšej edícii a ten bicykel sedí na traili ešte o kus lepšie ako Forbidden...Ale môžem zas povedať, že je to asi najslabší ebajk na planéte smerom hore.
21.11.2024 - 11:20:01
01
ked to takto pojde dalej, za chvilu budes bajk musiet odtrhavat lopatkou :lol:
21.11.2024 - 12:19:19
01
Diskusia o tlmicoch je ozajstne peklo! tam je strasne vela premennych - kinematika ramu, tuning na tlmici, interval servisov ramu/tlmica a samotne nastavenie.. Je fakt super mat tlmic s 5+ nastaveniami a hrat sa s nim cele leto aby si nasiel idealne tlaky/kliky a teraz prisla jesen, teplota klesla o 20° a cele to moze zacat odznova. Mozno si ale nasiel super nastavenie na buduce leto - teda ak nepriberies a nezmeni sa tvoj jazdny styl :-)

Za mna uplne staci superdeluxe select+ / floatX performance idealne s AM LSC tocitkom a mas pokoj lebo nemas (skoro) co riesit. Hlavne nech ma tuning ktory sedi s tvojim ramom, a je dobre nastaveny.
21.11.2024 - 12:21:18
04
arrow_leftlto napísal:
4komorovu vidlicu (nie tlmic) som jazdil, resp. obcas jazdim, nic pre beznych Amikov :lol: (co nevedeli ani negativku dofukat) . Ale 4 komorovy vzduchovy tlmic, kde su vyssie tlaky, hmm, nestaci ti pruzina + vzduchova dorazovo hbo like / progresivita ?

Tá 4 komorova úprava je samozrejme určená do vidlice. Karol je "obyčajný" 2 komorovy systém čo sa týka pruženia, to na com sa tam vybláznili je práve tlmiaca časť a zámer nebol urobiť vzduchac ktorý sa chová ako pružina...
22.11.2024 - 05:11:16
01
Zdravím všetkých. Nedokážem presurfovať celé vlákno, či náhodou niekto takú otázku/odpoveď nepísal. Tak rovno sa pýtam - je na SVK nejaký DOBRÝ servis na Formula vydlice? Respektíve, kto ich opravuje, nejaký superman najlepšie. Ďakujem...
22.11.2024 - 19:56:19
00
arrow_leftGlance napísal:
Čaute,

úvaha - (FOX34 Rhythm) potrebujem dostať špecifický rozmer axle to crown. Neviem kúpiť shaft v požadovanej dĺžke a nechcem to riešiť cez kratší + rôzne podložky.
Plán by bol upraviť jeho dĺžku v domácich podmienkach. Príde mi jednoduchšie odrezať vrchnú časť a vyvŕtať otvor pre fixačný pin ako riešiť spodnú časť a rezať nový závit.

Skúšal už niekto podobnú vec? Uniklo mi niečo prečo by to nemalo fungovať?

Glance odhodlal si sa nakoniec k skrateniu? Ako to dopadlo?
Diky!
25.11.2024 - 14:59:40
00
Ahoj, zatiaľ sa neriešilo nič.

Background je, že som zháňal vidlicu pre kamoška na XC bike. Vidlica mu práve cestuje tak ak by sa rozhodol skracovať (doma a týmto spôsobom dám ti vedieť).

Inak by som sa toho vôbec nebál - komponent si vieš pekne fixnúť cez spodnú skrutku, prípadne keď vylisuješ pin tak naraz aj cez vrchnú dieru. Navŕtaš novú, odpíliš, nasadíš piest a fixneš kolíkom. Easy :-)
25.11.2024 - 17:18:14
10
keyboard_arrow_up