Pokiaľ je gold doma, tak by som to isto nehrotil a dal ho.
11.01.2025 - 19:16:22
01
Caute idem prvykrat robit maly servis tlmica a mam otazku aky rozdiel by bol keby namiesto original sram vazeliny pouzijem silikonovu force? Dakujem
12.01.2025 - 13:45:30
00
.....ja som ju tiež použil....ale upravil som konzistenciu na NLGI-1
12.01.2025 - 17:33:18
00
Ja davam namiesto vazeliny superglis 100 od motorexu.
Tak isto aj do vidlice na airshaft.
Inak ta force silikonka je dost husta ako tu spomina kolega hore takze niecim ju zriedit.
12.01.2025 - 19:37:41
00
Pridávam sa, podľa mňa je tá force silikónová dokonca lepivá... ja používam do vidlice a tlmiča RSP slick kick.
12.01.2025 - 19:58:54
02
Okej dakujem a este neviete cim by mohlo byt ked tlmic "čvachtá"? Ci staci vycistit, namazat a vymenit olej? Zajtra mozem pridat video
12.01.2025 - 20:54:21
01
jemne ,,čvachtanie,, je normalne, dokonca aj vidlice to robia ... ak je to už hlasité môže byť zavzdušneny tlmič a treba spraviť velky servis
... po kolkych sezonach / km robiš servis ?
12.01.2025 - 20:58:42
01
Zdravím. V roku 2023 v zime som poslal vidlicu fox 32 do Slovkolexu na generalny servis po siedmich rokoch jazdenia.Išlo mi oto aby vidlu skontrolovali vymenili čo bolo treba aj keď vidlica bola v celkom dobrom stave ,perfektne udržiavaná,nepouživana v blate,dokonca som si v spodných nohách rok pretým vymenil olej.Vydlica prišla zo servisu čo sa tykalo pruženia a veci s tým spojené v perfektnom stave ale po pár jazdach som zistil že má vôĺu medzi pohyblivou časťou a pevnou,čiže keď som zabrzdil a dal palec ako sa to skúša a pohybal som bajkom bola tam vôĺa možno milimeter akebo aj viac.Keď som sa informoval v Slovkolexe bolo mi povedané že tá vôĺa nebola predmetom gener.sevisu a že treba vidlicu poslať späť a oni mi povymieňajú veci ako bufera a veci s tým spojene s tým že na to bude stáť cca ďaĺších 90 eur.Je to v poriadku takýto postup posielať vidlicu dva krát na servis.Mimochodom ten prvý servis ma stál okolo 170 eur.Ďakujem za odpoveď.
18.01.2025 - 13:49:31
00
Pri komplet servise by to malo byť kontrolované a mali by Ťa na to upozorniť, ale úplne takto to nefunguje ešte v servisoch. Aj keď si dáš na aute vymeniť olej a mechanik vezie auto na dielňu a vie, že máš konečnú na brzdách a spojke, tak málokto ťa na to upozorní. Ak si si vyslovene nedal vymeniť púzdra, tak to servisy väčšinou nerobia.....Neviem prečo to nie je samozrejmosť aj vrátane ponuky kalibrácie púzdier, ale taká je realita....takže áno vidlu budeš posielať tam opäť a dokonca ak neurobia priamo aj kalibráciu, tak po výmene púzdier môže FOX vidla jazdiť ešte horšie ako s vôľou....Tak tak zhruba.
18.01.2025 - 14:50:38
03
Istá vôľa je na každej vidlici, pokiaľ je veľká tak u foxu výmena púzdier je jediná cesta. Keď tak odpisali, tak to tam zjavne vedia spraviiť, ale toto nieje úkon vrámci celkového servisu, Iné by bolo, keby si ich na to predtým upozornil, že máš takýto problém. Celkovo sa púzdra často nemenia. Skvôr bývajú tesné a kalibrujú sa.
Pokiaľ tam mali len vidlu, tak ani nemali ako zistiť tento vakel. To ako píšeš, sa zistí najlepšie na biku pod brzdou.
Skôr, skús v okolì nejakú inú 32 ako je na tom tá. Či si vôbec polepšíš. Púzdra nemôźu byť extra tesné, inak by sa tam ani olej nedostával na mazanie. Takže je otázne, či je to v norme alebo nie.
18.01.2025 - 14:53:37
01
Dobrá dielňa by mala vedieť zistiť vakel aj bez bicykla. Je na to taká skúšobná stolica. Okrem toho by mali vedieť aj otestovať tlmenie adekvátnym skúšobným zariadením, kde sa dajú simulovať aj určité kritické podmienky jazdy. Niečo takéto https://andreanitools.com/db4-plus/?lang=en
18.01.2025 - 14:58:30
02
Ďakujem za objasnenie ,skúsim jazdiť aj túto sezónu a uvidím či sa to bude zhoršovať alebo sa nič nezmení.Možno keď bude mať vidlica 10 sezon na sobou ta by bolo vhodné sa poobzerať po novej ako ju stale servisovať.Nič nevydrží večne .Ešte raz ďakujem za odpovede.
18.01.2025 - 15:18:11
01
Nemá niekto doma olej do tlmičov 10wt ? Môže byť fox green, RSP, Maxima. Potreboval by som nejých 300ml Ďakujem
20.01.2025 - 13:09:26
00
Čauko, mám doma propain hugene s RS pike a monarch odpružením. Od kúpy v roku 2022 nebol servisovany. Mohli by ste mi poradiť, či si to odpruženie viem oservisovat sám a kde by som našiel nejaký postup? Alebo ho dať do servisu?
20.01.2025 - 14:18:07
00
Záleží koľko si asi najazdil a na tvojej šikovnosti. Aj doma si vieš spraviť kompletný servis RS pruženia. Na tejto stránke si vieš nájsť podľa čísla na vidlici a tlmiči komplet servisné návody. Tak isto na youtube vieš nájsť návody krok za krokom.

https://trailhead.rockshox.com/en/product/search/serial
20.01.2025 - 14:21:52
00
keyboard_arrow_up