Díky 👍
02.03.2025 - 18:25:05
00
RS pike s charger 2.1
Asi v polke dvihu tak vrzgne ako guma o kov až tak jemnučko čvachtne.
Nezdá sa že by niečo nefungovalo.
Lowleg servis som akurát robil na jeseň.

Čo by to mohlo byť, dumper zavzdušnený? Tesnenie? Ľavá noha? Atď
Prípadne nejaký tip na servismana čo by to.mrkol za rozumný peniaz.
02.03.2025 - 19:05:40
00
Ak to vydá čvachtavý zvuk, tak je možné že to bude damper. Možno unikol olej, možno je prasknutý bladder.. ťažko povedať.. Kedy si ho naposledy servisoval?
02.03.2025 - 22:17:50
00
2022 jeseň, keď som menil aj air shaft. Pri deťoch na to není toľko času koľko by som na servis potreboval ;)
Ešte musím pohľadať dumper bleed kit, kým to otvorím
02.03.2025 - 22:24:52
00
Čaute, mám tlmič Fox Float DPS. Nedávno som ho čistil a servisoval a zistil som, že sa mi nedá otáčať červeným rebound kolieskom. Nakoľko som to raz nastavil a odvtedy s tým netočil, je možné že sa to dáko zaseklo od prachu a bordelu? Čo stým spraviť? Dá sa celý ten mechanizmus vytiahnuť aj tak, že nemusím celý tlmič rozoberať? Mám na mysli to, že hore odskrutkujem tú malú imbusovú šroubu a celý mechanizmus len povytiahnem, aby som vyčistil tú malú guličku a rebound koliesko? Vďaka.
07.03.2025 - 15:18:40
00
nie, neda sa bez opatovneho rozobratia tlmica. Pozri: https://tech.ridefox.com/bike/service-procedures/549/2016-2024-float-dps-and-2024-float-sl-rebuild, cast Eyelet Rebuild
07.03.2025 - 16:22:13
00
Toho som sa obával, vďaka.
07.03.2025 - 16:51:15
00
arrow_leftmarekr napísal:
Čaute, mám tlmič Fox Float DPS. Nedávno som ho čistil a servisoval a zistil som, že sa mi nedá otáčať červeným rebound kolieskom. Nakoľko som to raz nastavil a odvtedy s tým netočil, je možné že sa to dáko zaseklo od prachu a bordelu? Čo stým spraviť? Dá sa celý ten mechanizmus vytiahnuť aj tak, že nemusím celý tlmič rozoberať? Mám na mysli to, že hore odskrutkujem tú malú imbusovú šroubu a celý mechanizmus len povytiahnem, aby som vyčistil tú malú guličku a rebound koliesko? Vďaka.

Tiež mám Fox float dps a mal som podobný problém. Skús použiť dentálnu niť alebo niečo podobné na prečistenie priestoru medzi tlmičom a tocitkom prípadne tocitkom a packou.
Mne to pomohlo a všetko funguje ako má
07.03.2025 - 20:52:30
04
Ahojte, chcem si spravit servis Fox vidlice (2022 Elite 34, Performance, FIT4), doteraz som si robil len servis Rockshox vidlic, tak som sa chcel poradit ohladne realnych skusenosti. Podla navodu na ridefox
- sa pouziva cerveny Loctite 262 (na air shaft) a 263 (ma damper). Nestacil by jeden z nich, mimo teda ze ten 263 som ani nenasiel kde by som tu kupil, hadze mi to len americke eshopy.
- dalej tam ide vazelina Ultraplex LT2 alebo Stay Lube SL3125. Ani jedno som nenasiel. Co pouzivate vy?
- predpokladam ze miesto Slick Honey my mal byt v pohode SRAM Butter

No a posledna principialna otazka, vychadza mi to ze potrebujem na moju Fox vidlicu 3 kity (Dust Wiper, Damper, Air Spring), nepredava sa to dokopy? A tiez dokopy tieto tri my vychadzaju cez 100 EUR a to uz je drahsie ako ked si dam spravit velky servis vidlice v servise, takze niekde mi nieco nevychadza v uvahe, lebo som predpokladam ze pri domacom servise by som mal usetrit.
07.03.2025 - 21:16:41
00
.....a načo chceš vlastne kupovať pružinu do olejovej patrony ?....ked tvoja vidlica má v olejovej patrone gumený mech,čo nie je samozrejme kompatibilné.
08.03.2025 - 07:17:37
00
Čo ? Kde spomína akú pružinu do tlmenia ? 🤔
08.03.2025 - 07:36:44
00
.....fakt,máš pravdu,nikde to nepíše.....nechal som sa voviesť do omylu :D
08.03.2025 - 08:04:49
00
Durikan - bohuzial, nie je jeden "all-in-one" servisny kit pre vsetko. Dovodom je fakt, ze nemusis VZDY robit velky servis vidlice a castejsie sa robi len maly servis. Velky servis FOXu (teda aj servis damper casti) robim len vtedy, ked je s damper castou problem. Ak mas vidlicu, ktora je stara 2 roky (teda povedzme 3 sezony) a s damperom nemas ziaden problem, mam za to, ze nemusis nutne robit servis tejto casti. V takom pripade Ti staci len servisny Dust Wiper kit a popripade, ak sa rozhodnes pretesnit aj air shaft.
Pouzivam cerveny Loctite 262. Pouzivam vazelinu SRAM Butter alebo r.s.p. Slick Kick (schvalena pre servis FOX).
Poznamka na zaver - nemyslim si ze domaci servis vidlice by mal byt zakonite lacnejsi ako v autorizovanom servise. Principialne to takto vyrobca nezamysla (prave naopak, odporucanie vyrobcu je servis v autorizovanom servise). Ak si schopny si urobit servis sam, tak ano mozes usetrit, ale nie je to pravidlo :) Apropo, ceny v servise, zvycajne sa uvadza len cena prace, bez materialu (nemusi platit vzdy), takze je dobre si overit, co cena za servis vidlice v servise zahrna.
08.03.2025 - 08:35:05
01
Vďaka LUCCA za rady, problem s Damperom zatial nie je, tak ho asi necham tak a spravim len maly servis plus air shaft. A ta cena servisu ktoru som spominal bola aj s odhadovanym spotrebnym materialom (praca nejakych 67), ale to nemusi znamenat ze by menili vsetko a vdaka tomu to potom asi vychadza. V kazdom pripade su kity na velky servis dvojnasobok toho co ma stal velky servis kit pre Rockshox :(.
08.03.2025 - 11:13:40
00
Caute mam novy bike najazdene ani nie 50 km dneska mi tlmic zacal zvlastne ‘’čvachtat
,,nieje to nic strasne robi to skor na zaciatku zdvihu nieje to moc hlasne. Je to normálne? lebo nezdá sa mi že by sa zavzdušnil po 50 km.
08.03.2025 - 16:44:40
00
keyboard_arrow_up