Jazdim na MTB od juna tohto roku, mam najazdenych iba nieco vyse 1500km, snazim sa tri krat do tyzdna v priemere tri hodiny odjazdit (teraz na jesen menej), ale k veci:
Moj tep v klude ma hodnotu od 45 do 50, maximum podla sporttesera 195, ale vacsinou sa snazim nad 185 nechodit. Priemernu TF mi vypocita 145-150 po kazdom vyjazde. Vaha 100kg, vek 26.
Myslite, ze su to normalne hodnoty? Najmä ten pulz v pokoji sa mj zda az prilis nizky, kedze niesom top sportovec.
Aké hodnoty TF mate vy?
Dakujem za odpovede.
podla vypoctov a treningov som myslel ze max. TF mam 196, aj mi to vychadzalo az kym som neabsolvoval svoju prvu casovku, tam som to mal hadam celu casovku(cca 30min) nad 200 a max co som si vsimol bol dakych asi 209..
na vyjazdoch/treningu mam priemerny tep pocas nich cca tych 155-165, ked si idem tak "vyjazdovo", napr. s fotrom tak dajme tomu tych 140-150..
meriam 175cm, vazim cca 61-63kg a mam 26r.
Lenze taketo urcenie plati len pre menej ako polovicu populacie, este menej pre sportovcov.
Najlepsie je stanovit si maximalnu frekvenciu srdca individualne, podla nasledujuceho postupu:
Bezat, resp sprintovat kontinualne 3 minuty, potom relaxacny beh 3 minuty a nasledne druhy sprint 3 minuty kontinualne.
Maximalny tep zaznamenany snimacom srdcovej frekvencie pocas druheho sprintu je maximum daneho jedinca...
a aby som nezabudol, vek je 25
... akurát tá kľudová je neúmerne vysoká. Vychádza na 375 tepov za minútu, čo zodpovedá vlnovej dĺžke tých 16 cm, čo uvádzaš. Musíš uznať, že je to nenormálne. Mal by si ísť k lekárovi.
* - frekvencia (Hz)=1/vlnová dĺžka (m)
frekvencia [Hz] =rýchlosť šírenia vlny [m/s] / vlnová dĺžka [m]
Ale inak chválim, ako si sa vynašiel
nasrati z roboty... alebo nejaka kozatka prechadzajuca okolo...
Samozrejme, záleží aj na tom, kedy si tento test robíš. Keď som si ho skúšal večer o 11 po tom, ako som predtým 2 hodiny ležal pred počítačom, mi vyšlo necelých 50 tepov za minútu.