Lokalizácia
Formulár sa odosiela
odkiaľ máš tie info o Tony Martim?
Zobraziť komentár 04.09.2014 - 21:51:29
00
osobne som to videl na cyclig-info, ty to zobrali z https://twitter.com/rouleurmagazine
Zobraziť komentár 05.09.2014 - 07:36:26
00
vcera som po dlhsom case zas zobral pulzmeter na hradzu a skusal intervaly. ale nejak stale mi posledne mesiace vychadza tep o cca 10 viac ako predtym. ked som nebol fit tak som mala vyssie tepy, ale teraz je to nejak dlhodobo. zeby som bol chory 3 mesiace? pri intervaloch som siel aj 194 a to pri merani v sportmede mi namerali 2x maximalku 188. co je ale divne ze vladat vladzem, co som predtym siel 20km pri anp okolo 170 tepov a mal dost tak teraz to zvladnem aj s premerom nad 180. keby som bol chory tak asi nevladzem, ci? dako mi to cele nesedi :))

ps: mera to dobre, mam digitalny prenos tak tam nema co rusit a porovnaval som to aj rucne
Zobraziť komentár 16.09.2014 - 12:04:27
00
Capulo nič si z toho nerob. Mne tiež na testoch nameral max. 168 i napriek tomu že som mu hovoril že viem sa dostať aj na 175 v pohode. / s vyplazeným jazykom / :) Aj tento rok 185 v lese na strmáku na Kačín z Vajnor. Skoro som umrel :D :D
No a to je ten rozdiel , vonku si niečim motivovaný , môžeš sa postaviť atď. lenže dnuka nič , preto je nižší. Aspoň ja to tak vnímam.
Zobraziť komentár 16.09.2014 - 15:36:38
00
sak hej, ale mne to tak sedelo 2 roky, ked som bol zdravy tak anp okolo 170 a maximalka 188, ked som bol chory, unaveny, po opici... tak maximalka aj 195. ale teraz ma to uz drzi dako 3 mesiace co mi je divne
Zobraziť komentár 16.09.2014 - 20:21:23
00
Richie18 Nic si z toho nerob ;) misopetrovic-ova priemerka je moja celozivotna maximalka :) Naposledy, ked som chory siel na polmaraton, tak som mal priemer 165 a max 175, no bezne na pretekoch fungujem o 10 menej :D A pokojovka? Bezne 50, mozno aj menej, no nikdy som to nezmeral. Aj ked teraz ked tak nad tym rozmyslam, ze by to vcelku mohlo aj sediet. Predsa len Misko ma o 12 rokov menej :)

si sa s konom zrazil? chory nikdy nechod ano stvrtmaraton, pokial nechces v 50-ke vyfasovat umelu chlopnu!!!
Zobraziť komentár 02.10.2014 - 00:15:53
00
Hodnoty tepu nič nehovoria o výkone. So zlepšením efektivity práce srdca klesá minimálka.
Aktuálne mám min. 40 bpm,, max. pri behu 180, na bicykli 170
Zobraziť komentár 05.10.2014 - 07:39:41
00
matkobass noo..uz mam odbehnutych par pretekov so zvysenou teplotou, bolavym hrdlom a s antibiotikami :|
Zobraziť komentár 06.10.2014 - 22:53:44
00
Aj ja som zamlada robil chobotiny:):):)
Zobraziť komentár 07.10.2014 - 08:08:22
00
No, vyzera to, ze sa konecne to moje jazdenie prejavilo aj na kludovom tepe. Spominala som tu, ze vzdy som ho mala okolo 75, no a v poslednom case sa dostal na 65. Dokonca minule som si namerala tep 53 :o
Na vyjazdoch mam priemerny tep stale okolo 170, ale uz nefucim ako lokomotiva. Posun nastal aj pri slapani zo sedla - predtym som vydrzala len par sekund, lebo som to nedokazala udychat, teraz si musim sadnut nazad preto, lebo ma palia stehna :D

EDIT: Asi za tym zlepsenim bude aj doplnanie zeleza... bola som na kontrole na hematologii a uz som len na udrziavacej davke. Hemoglobin v norme a ferritin sa z 4 vyskrabal na 53 (10 - 291).

Naposledy upravil monikka dňa 03.01.2015 - 18:22:41, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 05.12.2014 - 00:42:36
05
Ja moj kludovy tep neviem. Max som si nameral 200 to som siel co to dalo po rovinke. Mam 24 rokov.
Zobraziť komentár 05.12.2014 - 00:56:19
00
Zaujíma ma jedna vec, pokiaľ máte aj nejaký materiál k tomu, rád si prečítam :) Ale postačia mi aj vaše názory. Ideálne nejaký odborný by bol fajn, ale to by som chcel už asi priveľa :)

Príklad: Vzhľadom na to, že každý sme jedinečný a máme rôzne ANP, tak povedzme si takto... ja pri svojom priemernom cyklistickom tepe cca 137 úderov/m. spálim za hodinu tak do cca. 600 kalórii... Niekto kto má vyšší priemer, keď som tu videl hodnoty kolo 170, tak si myslím, že možno sa kalóriami za hodinu blížia tak 1000-ke.

Celý môj problém spočíva v tom, že:
1) Je moje tvrdenie ohľadne spálených kalórii pravdivé? Prípadne môže byť rozdielny pri rovnakom tepe, hmotnosti (aj pomere svalov a tuku) a výške počet spálených kalórii za rovnaký čas, alebo tie hodnoty musia byť zhodné?
2) Ak je splnený bod 1) potom: Môžeme mať rovnaký výkon, ale ja sa pri tom z hľadiska spálených kalórii nadriem menej, ako kolega, správne?
3) po splnení bodov 1) a 2): Keďže menej spálim, rovnako musím mať aj nižší príjem, tak?

Ak mi niekto potvrdí všetkú túto teóriu až sem, asi začnem závidieť tým, ktorí majú od Boha dar vysoké tepu :D Lebo si môžu v tom prípade dávať extra porciu navyše v strave oproti mne :D Ja keď si ju budem chcieť dať, tak si budem musieť ísť šte prihodiť do tréningu ďalších 30% naviac :( Dúfam, že mi to niekto teda vyvráti :D Taká konšpiračná otázka, nemohla by s tým súvisieť trošku aj obezita, kto má na ňu vyšší nábeh? :)
Zobraziť komentár 12.12.2014 - 02:11:31
00
Podla mna je to o ucinnosti.ano dvaja ludia maju roznu ucinnost motorov = (vykon/prikon)*100 [%]. Vstupuje do toho efektivita slapacieho pohybu,respiracneho syst.,srdcovocievneho syst.(rozvodnenejsia siet lepsie zasobuje pracujuce svaly) a ine.vyssi tep je vacsinou kompenzaciou za mensie srdce a nizsiu schopnost extrakcie kyslika z krvi.
uz len bazalny-kludovy metabolizmus mame kazdy iny.najdenie rovnovazneho energet. stavu je subjektivna zalezitost.
Zobraziť komentár 12.12.2014 - 08:21:30
03
Predstav si, že ideš na kopec s prevýšením 1000 metrov. Ak vážiš 70 kg + tvoj bicykel váži 10 kg, tak len na prekonanie gravitácie musíš vynaložiť energiu približne 800 kJ. Plus do toho ešte vstupujú faktory ako odpor vzduchu, valivý odpor pneumatík, straty v pohonnej sústave atď. Avšak na to prekonanie gravitácie vynaložíš tých 800 kJ bez ohľadu na to, či máš tep 120 alebo 180. Samozrejme, ak si ľahší (a/alebo máš ľahší bicykel) tak to nebude 800 kJ, ale menej. Preto všetci vrchári vyzerajú, ako keby zdrhli z Dachau... Plus tam ešte pôsobí nejaká tá "vnútorná účinnosť organizmu," trénovaný cyklista bude mať "nižšie straty" ako nejaký človek z ulice, no tých "bazálnych" 800 kJ musí vynaložiť tak či tak.

Teda čím väčšiu porciu si dáš, tým budeš ťažší, tým viac energie potom pri výjazde spotrebuješ a tým viac budeš môcť po výjazde doplniť :D

Výkon = práca (vynaložená energia) / čas.
Je pravdepodobné, že ten, čo pôjde ten kopec na 180 tepoch, pôjde rýchlejšie, teda s vyšším výkonom a hore bude skôr. Ten 120 kár síce pôjde pomalšie, ale nižším výkonom bude pôsobiť dlhšiu dobu, takže energeticky to vyjde na rovnako.

Tie rozdiely v tepe možno súvisia s tou "vnútornou účinnosťou organizmu" (trénovaný cyklista bude mať určite vyššiu účinnosť - organizmus bude mať lepšie "naučený" na cyklistický pohyb etc.) ale nepovedal by som, že ak idú dvaja podobní cyklisti vedľa seba, tak ten, ktorý má o 20 úderov vyšší pulz, musí nutne "viac makať"...
Zobraziť komentár 12.12.2014 - 11:53:35
01
oki chlapi, ďakujem vám za vysvetlenie :)
Zobraziť komentár 12.12.2014 - 22:59:14
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Športové hodinky / Športové hodinky)
keyboard_arrow_up