Je tu nejaký cyklista s vymeneným kolenom a bicykluje? Mne to hrozí, mám 37 rokov. Aj keď mám artrózu IV. stupňa, paradoxne ma koleno nebolí, len s ním nemôžem padálovať, lebo v najvyššej polohe dosť nechutne prelupne a trhne mi celou nohou. Odhodlávam sa, či ísť do "generálky" kolena.
futbal je z hľadiska zranení asi jednou z najhorších aktivít alebo športom prinášajúcim najviac zranení na jedného účastníka hry
ale čítam, že cyklistika je tiež na poprednom mieste
Vnúčatá hrajú hádzanú. Každý rok vypadne niekoľko hráčov/čok na kolená. V prípravke začína každý rok jedna športová trieda (+/- 25 žiakov), v staršom doraste majú problém vyskladať z dvoch ročníkov jeden mančaft. Samozrejme, nie všetci vypadnú pre zranenia. Tento rok vypadli minimálne 4 dievčatá v dorastoch, len jedna možno v januári po artroskopii kolena, po roku nastúpi. Chlapcov tak nesledujem, ale hrajú tvrdšie, tak ich vypadne viac (zase určite nielen pre zranenia). V staršom doraste nedokážu ani postaviť mančaft, spájajú sa s iným klubom.
Potvrdzujem, aj JoKo často v Stupave na hádzanej vidím ? moji hádzanej tiež prepadli, z jednej strany som rád, lebo je to férový šport, aj keď aj tu sa už vyskytujú futbalové maniere... Ja to môžem porovnať s futbalom a basketbalom a teda tu pri hádzanej deti už fakt v mladom veku trpia. Z každého zápasu/turnaja je niekto súci na pohotovosť, tento víkend napríklad dvojitá fraktúra predlaktia, to sú zranenia z kontaktu, chodia pravidelne s modrinami, škrabancami...
Potom sú tu zranenia, ktoré vznikajú preťažením, vyčerpaním, spomínané kolená a u hádzanárov obľúbené ramená, tam ako JoKo spomínal, v doraste už majú za sebou pár operácii... Ja som "kolenár" od mlada, mládežnícky futbal som hral na najvyššej úrovni, potom basket na vysokoškolskej a momentálne už mám kolená s prímesou titánu ? ale keď sa mi 12 ročný synator sťažuje na kolená, ramená, bojím sa čo bude ďalej ?
je takto športujúca mládež v zdravotnej poisťovni pripoistená ? alebo sú pripoistení u zdrav. poisťovni žiaci v športových triedach ? keďže ako čítam, tých zranení je viac a na základe predchádzajúcich ročníkov predpokladáme, že budú aj v tomto ...
Nie.
Ani nechápem, aké pripoistenie v zdrav. poisťovni máš na mysli. 🤔
Ber to s nadhľadom ... tak do diskusie ... fajčiari platia síce nie zdravotnej poisťovni ale do štátnej pokladne spotrebnú daň, alkoholici detto a vodiči čo páchajú dopravné nehody tiež, cez phm; tak či aj športovci niečím niekde by nemali prispieť ? Sused hrá futbal, no niet roka, čo by nemal ruku či nohu v sádre. Možno sa časom dožijeme podľa spôsobu prístupu k svojmu zdraviu rozdielnej výšky platby do zdravotnej poisťovni.
Alebo prípad - zrazí ťa na prechode vodič, bez zlomenín ale rehabilitácia potrebná, Nemal by vodič aspoň z časti preplatiť náklady rehabilitácie ? - možno je to tak, neviem, nastaviť pravidlá by bolo asi zložité. No možno by klesol počet nehôd a ponáhľali by sme sa menej.
je takto športujúca mládež v zdravotnej poisťovni pripoistená ? alebo sú pripoistení u zdrav. poisťovni žiaci v športových triedach ? keďže ako čítam, tých zranení je viac a na základe predchádzajúcich ročníkov predpokladáme, že budú aj v tomto ...
......Alebo prípad - zrazí ťa na prechode vodič, bez zlomenín ale rehabilitácia potrebná, Nemal by vodič aspoň z časti preplatiť náklady rehabilitácie ? - možno je to tak, neviem, nastaviť pravidlá by bolo asi zložité......
Zavinenie úrazu cudzou osobou sa hlási do zdrav. poisťovne, takže poisťovňa náklady na zdrav. starostlivosť môže vymáhať. Rovnako poisťovne vymáhajú náklady od ľudí, ktorí si zapríčinili úraz pod vplyvom alkoholu a podobne. Neviem povedať v akej miere, ale individuálne prípady poznám.
najprv musi niekto vypisat lajstro, co pri 5-6 opilcoch za sluzbu bolo to posledne, co sa mi rano chcelo robit, a aj keby, tak si vies predstavit to vymahanie od stamgastov
asi tak, môj prípad - v snahe znižovať nehodovosť (len pomliaždenina ruky, síce náprava tak za pol roka) to policajt dal na škodovú udalosť ... a vy dvaja sa už dohodnite
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Už cvičím.
https://dennikn.sk/4495283/milan-balis-ma-36-rokov-a-umele-koleno-dve-hodiny-po-operacii-som-chodil/?ref=mwat
ale čítam, že cyklistika je tiež na poprednom mieste
Potom sú tu zranenia, ktoré vznikajú preťažením, vyčerpaním, spomínané kolená a u hádzanárov obľúbené ramená, tam ako JoKo spomínal, v doraste už majú za sebou pár operácii... Ja som "kolenár" od mlada, mládežnícky futbal som hral na najvyššej úrovni, potom basket na vysokoškolskej a momentálne už mám kolená s prímesou titánu ? ale keď sa mi 12 ročný synator sťažuje na kolená, ramená, bojím sa čo bude ďalej ?
Ber to s nadhľadom ...
Alebo prípad - zrazí ťa na prechode vodič, bez zlomenín ale rehabilitácia potrebná, Nemal by vodič aspoň z časti preplatiť náklady rehabilitácie ? - možno je to tak, neviem, nastaviť pravidlá by bolo asi zložité. No možno by klesol počet nehôd a ponáhľali by sme sa menej.
Ešte za byvaleho režimu sa otvorila otazka poistenia profi športovcov. Ach ano, za socializmu akože profi športovci neboli, de facto však boli.
https://sportnet.sme.sk/spravy/pred-30-rokmi-sa-v-kosiciach-smrtelne-zranil-cesky-hokejista-cajka/
Športujúca mladež: osobne si myslim, že ak má niekto hračsku zmluvu, je vlastne profik. 14 ročných sa to asi netýka.
Zavinenie úrazu cudzou osobou sa hlási do zdrav. poisťovne, takže poisťovňa náklady na zdrav. starostlivosť môže vymáhať. Rovnako poisťovne vymáhajú náklady od ľudí, ktorí si zapríčinili úraz pod vplyvom alkoholu a podobne. Neviem povedať v akej miere, ale individuálne prípady poznám.