Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Suhlasim. Pokial clovek chce zmenit stravu, tak musi hlavne poznat svoje telo a po druhe sa dlho vzdelavat o danom smere. Vacsina takychto zmien je na zaklade jedneho dvoch clankov a to moze byt az fatalne pre niekoho.
Z keto som po roku odisiel. Chcem pestrejsiu stravu. Myslim si, ze low carb je taky idealny sposob zivota. Treba si hlavne sledovat kvalitu toho co do ust dame a obmezit ( idealne na nulu, co je ale takmer nemozne ) prijem jednoduchych cukrov.
Zobraziť komentár 20.02.2017 - 11:49:39
03
mam taku laicku otazku, pred tym ako ma poslete na google :)
preco je dobre eliminovat sacharidy na nulu?
ja som v tom, ze pre nas, co sa venujeme nejakemy vytrvalostnemu sportu, ako napr bike, su cukry prospesne ako zdroj energie... ci nie?
naozaj sa v tom vobec nevyznam, a mam pocit, ze moje telo cukry potrebuje a skutocne bez nejakej sladkej zbrndy v bidone ani nejdem na bike :)
Zobraziť komentár 20.02.2017 - 13:25:10
00
Spominam jednuduche cukry. Sacharidy je dost obsiahly vyraz. Je rozdiel biely rafinovany cukor, ktory je naozaj jed, a cukry napriklad v zelenine. Telo sa dokaze adaptovat na viacero druhov "paliva". Naopak, pre vytrvalostny sport je lepsi tuk a pre intenzivne aktivity, kde sa ide do vysokych otacok moze byt sacharid lepsim palivom. Ako u koho. Je to aj o tom ako je uz telo naucene. Prvy rok, ked som presiel na LC som bol dost biedny a po sporte aj nervozny. Teraz je to uz ale naopak. Staci mi sa najest ( 2-3h ) pred jazdenim, cely den lietat po horach a nasledne sa najest zas az doma. Cely ten cas dokaze telo instantne tahat zo zasob, ktorych ma zdravy clovek az az. Ked je niekto cele desatrocia navyknuty na "cukor", tak nedokaze tak lahko a rychlo tazit z vlastnej zasoby a je teda zavisly na doplnani popri aktivite.
Zobraziť komentár 20.02.2017 - 13:31:13
00
aha, dik... no ja som mal na mysli cukor v iontakoch a v geloch.. ale to budu asi prave tie rafinovane cukry, ci?
Zobraziť komentár 20.02.2017 - 13:33:54
00
Najcastejsie ano. Ako palivo pomoze ale je to dvojsecna zbran. Nic zdraveho. Koho to zaujima viac tak nech sa paci

http://www.martinus.sk/?uItem=194431

Aj z tejto ukazky sa clovek vela docita

https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&ved=0ahUKEwj2gY2g2J7SAhUhb5oKHRj7BlcQFgg_MAU&url=https://knihy.abz.cz/imgs/teaser_pdf/4449788074324956.pdf&usg=AFQjCNE_MyEplcrOgIZK0DrvHOs34FZhzA&sig2=Y_y1TUgvBf4dI9zjGugyzA&bvm=bv.147448319,d.bGs&cad=rja
Zobraziť komentár 20.02.2017 - 13:37:12
01
Naštuduj čo sú monosacharidy, di-, oligo-, poly- v nejakom serióznom zdroji, nespytuj sa to na fóre.
Aj jednoduché sacharidy majú svoje miesto v strave. Ale určite je lepšia prírodná podoba (ovocie, med) ako rafinovaný repný cukor (ten toriž neobsahuje nič iné ako sacharózu, na rozdiel od napr. medu).

Ešte doplnok: Stravovanie je komplexná problematika a rýchlokurzy geniality nefungujú.
Zobraziť komentár 20.02.2017 - 18:19:53
01
Presne.
Zobraziť komentár 20.02.2017 - 19:26:36
00
https://is.muni.cz/th/74079/fsps_b/BakalarkaEd_1_.program.naj-upr.txt .. kapitola 3.2 glycidy
Inak akakolvek forma diety/stravovania, ktora vyznamne narusa metabolizmus a prirodzene procesy v organizme, konci vaznymi problemami, v lepsom pripade zvratnymi, v horsom nezvratnymi. Blbe je to, ze to nejaky cas trva, obvykle minimalne zopar rokov. A cim je clovek mladsi, tym dlhsie. Velahodinove jazdenie bez jedla na cistu vodu som si uz vyskusal :) .. skvely postup pre kompletny rozvrat organizmu :) Podobne ako do seba ladovat pepsi -koly -atd a spustu kdejakych sladkosti / a chemie/. O alkohole ani nehovoriac /hlavne ked aj ten je pekne chemicky pancovany/. Proste nic netreba prehanat a rozumne k tomu pristupovat. A pamatat na to, ze zdravy mlady organizmus znesie naozaj vela /zdrava pecen ma viac ako 5x taku kapacitu ako organizmus potrebuje, takze aj alkoholizmus sa nezvratne prejavi az po rokoch/, aj dlhorocnu cielenu likvidaciu, len to potom cloveku spocita az bude starsi. Podobne aj zlomeniny.
Najlepsie asi bajkovat niekde, kde clovek cely den zbiera cucoriedky,maliny, cernice, sem tam si da jablko , hrusku, daky hribik, lososa z rieky :D
Zobraziť komentár 20.02.2017 - 22:22:09
00
ohladom tej bakalarky nic v zlom (vlastne takmer vsetko v zlom) ale uz len ked vidim na konci tie "zasady spravnej vyzivy", tak som proste musel vytvorit tento prispevok
schvalne si to precitajte, odporucanie este z roku 5 p. n. l. a ked som postupne narazil na odporucanie o bielkovinach, prestal som citat kedze som dokoncil utvaranie si obrazu o vypovednej hodnote daneho textu
"Ako zdroj bielkovinám dávajte prednosť strukovinám a celozrnému pečivu."; "1 porcia = 80g mäsa (po kuchynskej úprave)" - akemukolvek sportovcovi s aspon zakladnymi znalostami o strave ak toto ukazete, nezmoze sa asi na nic viac ako smiech - snad nemusim vysvetlovat
Zobraziť komentár 20.02.2017 - 22:35:08
01
Presne tak, taketo publikacie, ktore boli nektualne už v čase písania, by som ani nebral vážne. Do škôl sa nove poznatky dostavaju velmi pomaly a stale sa vlastne globalne také stravovanie odporúča a aj dlho bude. Dufam, že už by prehodnotili aspoň odporúčanie jest rafinovane oleje namiesto riadneho masla, dalej odporucanie nizkotučnych mliečnych vyrobkov. Co sa tyka tych 6 porcii obilnin denne, tak ja ich tolko zjem možno za mesiac a vôbec mi nechýbaju. :)
Zobraziť komentár 21.02.2017 - 15:19:35
00
Staci jednoducha poucka. Ako rastie spotreba cukru, tak je aj viac obeznych a chorych ludi. Dnes mat bachor je uplne normalne. Som zvedavy kam to az zajde.

Ako raz kolega zahlodil. Raz kupim sol a na nej bude "Zlozenie: NaCl, cukor."
Zobraziť komentár 21.02.2017 - 15:23:50
00
tak ale clovek neni tlsty len z cukrov nie?
co tak tucne, vysmazane jedla? aj z toho raste bachor...
Zobraziť komentár 21.02.2017 - 15:28:54
00
Ano, lebo sa to zvacsa je v kombinacii so sacharidmi vo forme priloh a napojov. Tucne jedla ano ale vyprazane treba zrazit na minimum.

http://horecka.sk/2014/06/04/o-bezpecnom-grilovani-a-nebezpecnej-uprave-masa/
Zobraziť komentár 21.02.2017 - 15:31:23
00
nooo... tak to by sa mi lubilo, dat si slaninku, len tak.. bez chleba.. pripadne nejaky ten kebab v placke... hmmmm

edit: samozrejme a nemat pritom vycitky :)
Zobraziť komentár 21.02.2017 - 15:34:15
01
keď kebab, tak iný ako so zeleninou si ani neviem predstaviť
Zobraziť komentár 21.02.2017 - 15:56:30
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up