Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
ale ako pisu chalani bezne 1t a viac musia zniest - pokial neposkodis nejako mechanicky - a to je na domacu spotrebu celkom dost
Káva mletá na prach je vhodná do džezvy, na espresso sa mi neosvedčilo mletie na prach.
Keď sme u mlyncov k variu rozmyslam dopriať brášku. Skúšam dosť káv a už ma nebavi to presťahovanie. Cena okolo 500€ , nemusí byť novy ale zas aby to nebola ozruda typu Jolly a pod .a hlavne aby bol fresh. Neake typy? Ď
este otazka: preco skusate stale rozne kavy a nepijete to,co Vam chuti? tomuto problemu stale nejak neviem prist na meno
kamene vyzeraju takto:
nastavil som nulu, zomlel 20g kavy, a voda cez to pretiekla za 20 sekund... miska IMS 17 B70 2TC H26 E
Asi tam bol uz bordel ktory nejak "rozladil" kamene za tie 2 roky co som to nerozoberal
v pohode sa bav ako chces a nemusis rozumiet vsetkemu - Einsteinove teorie mozno tiez nechapes a denne ta ovplyvnuju. a pokial ta stereotyp bavi, tak je to tvoja vec. nikto ta nenuti to citat ked tomu nerozumies nechaj to tak a nechaj zabavat sa ostatnych tym na co maju chut.
ver mi, ked si to uvedomis bude ti lepsie.
inak jazdis na biku cestu? do lesa? nejake tripy? - NEROB to, daj si 100 kolecok okolo panelaku ved aj to je bicyklovanie, to staci.
Keď sa kamene suchaju nieje nula ale už je prúser. Na nule sa kamene nemôžu suchat o seba a treba trošku podvyhnut . Eta vsjo
keby som si teraz nedavno nebol kupil colddrip tak uz som toto objednal,krasna vec, dizajn, funkcnost tak ako to len dani vedia, 3 muchy plus vaha jednou ranou a 200e celkom rozumna cena