Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
ano chybajuu.... no skusil som to, čo roman napííísal...dal som hned na 1,0 mlyncek a nasypal asi cca 150 g do nasypky.... a tieklo to fakt ovela lepsie ako co som skusal povodne...nemyslel som ze az tak dole pojdem zo svetlym prazenim.... lenze povodne som sypal len SD a isiel som s mlyncom po 1,9... ono je to asi tazko takto porovnavat lebo asi aj dva rovnake mlynce maju ine nastavenie.. sitka atdd....a na ***** je aj to, ze som objednal malo tej mzungy tak moc neni priestok na experimentovanie .....inak este otazka na romana .... nerobi sa ti pri takom nizkom mleti celkom dost hrudiek?
Nepytal som sa na porovnanie s inym mlyncom (Romanovym), to nejde, vobec nebudu rovnako skalibrovane. Napr. dnes som zalozil povodne kamene (u horneho som si nebol isty povodnou polohou, lebo znacka sa zmazala) a nula sa posunula o 5 dielikov, teda ked som predtym mlel na 1.0, tak teraz na 1.5 alebo dokonca viac (5 dielikov sa zda dost, ale v skutocnosti je to len 5 stotin mm medzery medzi kamenami). Zaujimalo ma, ci si pridaval v nastaveni, ci uberal voci SD. Ale pises, za pri OD (s nasypkou) si nastavil 1.0 a predtym (SD) bolo 1.9 - v takom pripade si mal mlyn nastaveny velmi nahrubo, pri SD by si mal ist s nastavenim < OD, teda pod 1.0.
Hrudkovat bude akykolvek drahy ci vykonny mlynec, ak ma nevhodny resp, prilis volne alebo tesne nastaveny anti-clumping bazmek. Hrudkovanie tiez suvisi s vlhkostou kavy a vzduchu (staticka elektrina). Je dobre zname, ze predchadzajuca verzia Ceado E37S vybavena nastavitelnym SCC clumping bazmekom kavu sprejovala do okolia (opak hrudkovania
Ak sa kvalitou mysli konstrukcna vhodnost ci nastavenie anti-clumpingu, tak OK, ale v cene (= "kvalita") to nie je, ani vykone motora.
roman - daco som uz nasiel budem sa s tym musiet asi pohrat... ale najskor vyriesit problem so zasekavajucim mlyncom :/
nuž.. mám sa ešte čo učiť... ale vidím, že som na správnom mieste