Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
Vyžaduje 41mm základňu tampera. Nevýhoda (ja s tým dokážem žiť a aj na to upozorňuje predajca) je, že po dokončení prípravy kávy puk nikdy neostane suchý ako pri dvojitom, ale ostane v sitku dosť velké množstvo vody.
Ja som s ním spokojný.
S IMS The Single sa mi nepracovalo dobre, tusim ani Ramon1ovi nie, ale viac ludi tu na fore ju pouziva a mozu sa vyjadrit (napr. scarinko, ...) a aspon jeden je urcite spokojny (luper).
sitko (LF 7/9g) ako náhradu za originálne (podľa niektorých tvrdení, nie moc ideálneho tvaru).
Vyžaduje 41mm základňu tampera. Nevýhoda (ja s tým dokážem žiť a aj na to upozorňuje predajca) je, že po dokončení prípravy kávy puk nikdy neostane suchý ako pri dvojitom, ale ostane v sitku dosť velké množstvo vody.
Ja som s ním spokojný.
Ako som písal, niekedy suchý (častejšie), niekedy mokrý. V každom prípade som prišiel na to, že je treba vybrať páku z hlavy okamžite po extrakcii. Fotka je z dneška.
Štúdio Dalla Corte je vybavené osvedčenou varnou skupinou Dalla Corte, ktorá zaisťuje vynikajúcu teplotnú stabilitu. Pomocou displeja je možné veľmi ľahko nastaviť teplotu varenia, predbežnú infúziu a čas extrakcie. K dispozícii je 7 predvolieb pre predbežnú infúziu.
Štúdio má nové kompaktné rotačné čerpadlo, ktoré umožňuje použitie s pevným napojením vody, tak aj so zväčšenou 4 l nádržou.
So svojimi kompaktnými rozmermi sa jedná o najmenší prístroj od Dalla Corte a hodí sa veľmi dobre v domácej kuchyni, v kancelárii alebo dokonca v malých kaviarňach. Je použiteľný s nádržou alebo pevnou prípojkou vody.
Rovnako ako všetky stroje Dalla Corte, štúdio je vyrobené výlučne z CW510L (mosadz bez olova) vo všetkých kovových súčastiach súvisiacich s pitnou vodou.
Na požiadanie je možné realizovať všetky farby RAL, štandardné farby sú kameňovo šedé a biele. Štúdio nahradí modely Mini a Super Mini.
Prisvecovanie pochopiteľne 2mi bike svetlami.
Tá štvrtá je nepodarená extrakcia, ale fotka ako z reklamy na Tchibo.
Tak to bude potom plast - nebrať!
Viem chyba prekladu CWL510L je bezolovnatá mosadz.
Viem chyba prekladu CWL510L je bezolovnatá mosadz.
Dík za upozornenie, nabudúce budem musieť ten translator kontrolovať.
...preto asi mlieko
cely clanok (prvy co som teraz nasiel):
https://casprezeny.pluska.sk/clanok/129765/bukovsky-aj-vy-pijete-kavu-nalacno-ked-zistite-co-si-tym-vlastne-sposobujete-uz-to-nikdy-neurobite
Elwood , nechaj pána odborníka na stravovanie svojmu osudu . Však hovno vie , len keca do telky . Radšej daj nejakú tvoju osobnú skúsenosť , poznatok , fotku produktu alebo novej výbavičky ... a mlieko v káve je najlepšie materské , priamo zo zdroja . Proťák by som len za to menil
Kazdopadne clankov slovenskych aj zahranicnych na tuto temu google vypluje dost, kvalitu nech si kazdy posudi sam
Moja skusenost je, ze nepijem ani kavu nalacno, ani s mliekom, foto silvie ani ecm 54 nie je nic ohurujuce