Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
Odkial si to objednaval, priamo z option-o.com? Kolko bola doprava, clo, dan?
Postovne $170 a "predplatil" som si colne konanie za $250. Tzv duty prepaid service znamena, ze vsetky colne a danove poplatky riesili oni. Mne len jeden krasny den zavolal kurieris, bez ziadnych doplatkov. Shipping bol cca 2 tyzdne.
Pohladaj na Alim, najdes vela zaujimavych ...
Lenze ten funguje tak ze ked klesne voda pod jeho limit tak odpoji cerpadlo resp vypne komplet obvod a ledka zhasne. Normalne vypne masinu aj ked je uprostred extrakcie. Ked tam prilejes vodu tak pokracuje dalej ale to uz je kava v pr...
Ako jednuduche riesenie mnohi vyrobcovia pouzivaju u "lacnejsich" masin mechanicky prepakovany mikrospinac pod nadrzkou vody, ktory sa rozpoji a vypne kurenie, pumpu alebo aj cely stroj, ked klesne hladina vody, teda ked sa zmeni celkova hmotnost nadrzky pod spinaciu silu mikrospinaca. Ak mas taketo riesenie (ma ho napr. Bezzera Unica) a vypne sa masina pocas extrakcie, tak staci rychlo zatlacit rukou na nadrzku zhora a pridrzat ju do skoncenia extrakcie (to zopne mikrospinac).
btw mam taku otazku ku "salkam" ktore doniesol dedmaroz na vianoce a nie som z nich zrovna nadseny. Ani nie tak koli vyzoru ale koli funkcnosti.
Neviem ci to tak ma byt alebo je to chybna vyroba ale oni su zvnutra rovnako drsne a maju rovnaku strukturu ako zvonku. Samozrejme sa to hovadsky cisti asi ako ked chce niekto vycistit smirgel papier. Vsetko tam ostava ci uz hubka, papier, utierka etc. Neviete ci to tak ma byt alebo to mam reklamovat ze je to vadne?
Zjavne kazdy funguje inac, nikdy som nepochopil potrebu v domacich podmienkach nahrievat salky na kavovare okrem toho, ze paradne poskriabu cely vrch. Tu jednu ci dve salky si viem rychlo ohriat vriacou vodou z kanvice zohriatej na indukcnom sporaku, nevraviac o tom, ze za tych 15 minut, co sa kavovar nahrieva, by sa salky hore neohriali vobec. Ale to je asi na inu debatu...
Ak sa nieco nezmenilo tak v nadrzke vlavo je taka komorka, v ktorej je magnet s plavakom. Z opacnej strany zase jazyckove rele. Ak voda klesne, kontakt sa rozpoji a to zhasne celu masinu tak ako pises. Ak si nemal predtym modnutu silviu tak si bol na tom istom a mal by si byt teda vycviceny pravidelne kontrolovat vodu🙂 na ecm mas akurat ochranu aby si nenatiahnol vzduch do bojlera
Ale peterg mal na to riesenie, skus pohladat.
No ano, ale moj kavovar ma saturovanu hlavu, tak preto len 15 min.