radcer185 Ak si sa snazil jazdit zakazdym v co najvyssich tepoch a teraz mas pocit ze ti nesedi Z2 tak to moze byt ADS
https://uphillathlete.com/aerobic-training/aerobic-deficiency-syndrome/.
Osobne som mal k takemu niecomu minimalne nabeh. Dlhodobo som vsetko som drtil skoro na max, dlhsie som vydrzal v tych vyssich tepoch, ale v pomalsich rychlostiach som bol viac zadychany ako ked som do toho dupol. Ked som bol niekde s kamosmi tak pri tej kludnej jazde alebo chodzi som sice vladal ale ako jedinny som dychcal. Ako keby telo lepsie pracovalo pri vyssich tepoch. Ked som si to konecne uvedomil tak som kupil sportove
hodinky a zacal to pomaly fixovat. Spravil som si tie samodoma testy na zistenie tepovych zon z max HR, z thresholdu ale i pozrel co mi nastavuju hodinky z HR reserve. Podla toho som si nastavil zony a na zaciatok "behal" v tych nizsich zonach, hlavne z2. Behal myslim chodil. Normalne som vedel dat tempo 4:30-4:50 na 10km ale v tej Z2 som sa drzal niekde medzi 9:00-10:00. Prihlasil som sa na bikepacking pretek nech mam motivaciu na
trening endurance a do konca maja/zaciatku juna v podstate len behal. Zaciatky boli dost demotivujuce ale potom som uz pri tych tepoch zvladal i
behat a daval si dlhsie behy az po nejake polmaratony v kopcekoch s tepmi i pod 7:00. Fakt mi to dost pomohlo a to som nebol na ziadnom teste. V Z2 som mal zrazu normalnu rychlost, dlhsie som vydrzal bikovat, nedychcal som az tak.
Nieco podobne som zazil este raz ked som si skaredo rozlamal clenok. To som mal, alebo teda este mam zakazane otrasy, skoky atd, povolene najskor len asfalty, potom strky a hladke lesne/polne cesty takze som zase jazdil vela dlhych rakuskych roviniek 100, 200, 300km v z2, kratko z3, v podstate casto nenamahave celodenky ... ked som bol na tom lepsie tak som si ale i dupol nejake mensie kopceky vo vyssich tepoch, napriklad Biely Kriz ... A zase som citil ze sa tie zony kusok zlepsili.
Na druhu stranu ale musim napisat ze mi nedavno nasli vrodenu vadu na srdci co moze skreslovat tie vysledky.