ahojte mam asi rok bicykel a posledne dva mesiace som zacal jazdit kazdy den. posledne dni sa mi stava ze pri najsilnejsom prevode ked idem do mierneho kopca(kedze je to horsky vpredu je iba jedno koleso) mi vzadu preskakuje retaz pritom nijako extremne nemusim zaberat mierny kopec-2 percenta aj na najsilnejsom prevode zvladam. strasne ma to irituje a musim prehodit na slabsi stupen. je to problem kazety alebo retaze,prevodovky? na ostatnych stupnoch mi to nerobi a niekedy ked prudko zaberiem aj na rovine tak to vzadu preskoci. ak sa najde problem(retaz.kazeta,prevodovka) vztahuje sa podla vas na to zaruka?
22.06.2025 - 11:19:13
00
Znie to ako rozštelované radenie. Záruka nie, ale ak je moja teória správna, tak je to ľahký a rýchly servis
22.06.2025 - 12:29:50
01
Mne sa to stalo v 3 rôznych prípadoch. 1, roztelovane radenie ako píše vyššie, 2, zodraty pastrok, ak jazdíš veľa rovín a silovo šlapeš je to dosť možné že sa ti to stalo. 3, dal som naopak rýchlospojku, ale to si asi ty nerobil.
22.06.2025 - 13:11:57
00
3. to asi naozaj nebude . jazdim dost stupani liptov orava , len proste ked je mierne stupanie tak slapem na tom najtazsom prevode aby som udrzal rychlost az uz ked citim ze treba preradit dam slabsi prevod . zodraty pastorok po cca 800km? ako sa to podari? radenie som nesteloval odkedy som si bajk prevzal z predajne. v pripade zodrateho pastorka aka je cena opravy? a clovek by cakal ze to vydrzi aspon 3-4000km . nerobim ziadne divociny pri prehadzovani...
22.06.2025 - 15:13:30
00
alebo mas vytahanu retaz. Skus si ju mierkou zmerat.
22.06.2025 - 15:17:21
02
arrow_leftkanka12 napísal:
3. to asi naozaj nebude . jazdim dost stupani liptov orava , len proste ked je mierne stupanie tak slapem na tom najtazsom prevode aby som udrzal rychlost az uz ked citim ze treba preradit dam slabsi prevod . zodraty pastorok po cca 800km? ako sa to podari? radenie som nesteloval odkedy som si bajk prevzal z predajne. v pripade zodrateho pastorka aka je cena opravy? a clovek by cakal ze to vydrzi aspon 3-4000km . nerobim ziadne divociny pri prehadzovani...

Podla retaze sa to da. Ak slapes silovo co podla popisu slapes a o retaz sa moc nestaras tak kludne. Ja aj ked sa o retaz staram tak niektore "komba" viem dostat do stavu ze preskakuje retaz v pohode do 1000km, obcas i 500.
22.06.2025 - 15:29:18
02
nejak nerozumim reči tvojho kmeňa...najsilnejší prevod? no,asi to bude najťažší...ale ideš na ňom do mierneho kopca...zvládaš to... akou kadenciou jazdíš keď takto ideš? 20-30? možno si ozaj zlikvidoval ten najmenší silovou jazdou ...alebo si takto vyťahal reťaz...zišlo by sa ju zmerať... nájdi v popise bicykla aká je tam kazeta, tie najmenšie sa na niektorých dajú vymeniť samostatne - príklad : https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kazety-a-pastorky/pastorky-diely/shimano-pastorok-pre-cs-lg600-linkglide-11t-p195986.html?itm_medium=shop&itm_campaign=personal-product-recommendation . ale kľúče na to asi nebudeš mať, ak si to kúpil v obchode kde je aj servis tak by sa ti na to mohli pozrieť, len sa nedaj oblbnúť, kľudne to môže byť aj taká maličkosť ako písal matko,
napnúť o jednu otáčku lanko a hotovo...ale to by asi blblo na viacerých prevodoch
jáááj...kým som písal vraj pribudli ďalšie príspevky ale už sa mi nechce čítať a prepisovať
22.06.2025 - 15:34:51
02
na ostatnych stupnoch to nerobi. do mierneho kopca naozaj nevidim dovod prehadzovat najtazsi prevod protoze 25-30km/h davam a je naozaj mierne stupanie. niekedy ked idem po cistej rovine a dostanem silny protivietor tak musim prehadzovat na druhy "najtazsi" aby som to zbytocne nesilil a ked je bezvetrie tak idem na najtazsom aj do mierneho kopca lebo je tah aj rychlost. kluce nemam ja som clovek ktory vec pouziva na isty ucel a servisom sa velmi nezaoberam raz za 3-4 jazdy vycistim a namazem retaz a skontorlujem gumy a brzdy . ale tot vsio. asi pojdem tam kde som kupil nech zmeraju retaz a povedia ze to koliesko najtazsieho prevodu je rozfajcene alebo je to zaozaj iba problem radenia(aj ked to si nemyslim na zaciatku toto vobec nerobilo a teraz to robi coraz castejsie)

inak napadlo ma ze retaz to asi nebude lebo ak by bola vytahana robilo by to aj na inych stupnoch nie?
22.06.2025 - 15:49:42
00
vytahana retaz sa prejavi najskor na najtazsom prevode - tam je najmensie koliesko
22.06.2025 - 16:26:04
01
no nic nasral som sa poriadne som vsetko odmastil vycistil a nanovo premazal cca hodinka prplacky. dal som olej urceny na orezavac ziveho plota tam sa trie este brutalnejsie zelezo o zelezo a dost rychlo. skocilo to na 30km trase co davam kazdy den presne2x predtym aj 10-12x , viem znie to bizarne ale uvidim ako sa to bude nadalej spravat a ak to zacne znova idem do servisu. je celkom mozne ze sa spojilo dokopy to ze som si daval vacsi pozor a ze to bolo naozaj poriadne vycistene a namazane. neviem...dalsia jazda a mozno budem zase tam kde som bol...
22.06.2025 - 18:49:41
00
Skontroluj tu retaz. Niektore retaze sa vedia rychlo vytahat. Ak je dlha, bude skakat.

Kup si mierku, napr tuto:
https://www.mtbiker.sk/shop/servis/naradie/mierky-a-metre/bbb-btl-125-chainchecker-mierka-na-retaz-p51674.html

Inak, ak mas retaz vytahanu a vycistis ju, tak bude skakat viac. Ten bordel ju trosicku "skracuje".
22.06.2025 - 19:17:12
01
vdaka. uvidim ako sa to bude spravat. ak to zacne znova tak servis. ale ak je to tak ako hovoris tak mozno to nebude retaz. lebo teraz je to uplne vycistene.
22.06.2025 - 19:45:18
00
Treba na tom poriadne pojazdit nech je nasledna oprava nakladnejsia.
22.06.2025 - 20:46:13
04
Ked je retaz vytahana, je jedno, ako dobre je vycistena a namazana, aj tak bude radenie blbnut. Ako tu pisali, treba zmerat a ak bude vytahana, tak vymenit. Retaz je spotrebak, tak ako brzdove platnicky.
23.06.2025 - 15:32:52
01
A k reťazi rovno kúp aj najmenší pastorok. Ak ti tam skáče stará a ty to dookola skúšaš, či to neprestane, je vysoko pravdepodobné, že si zlynčoval aj ten pastorok.
23.06.2025 - 17:38:46
00
keyboard_arrow_up