Lokalizácia
Formulár sa odosiela
som si isty ze tu takato tema uz je ale mam taku otazku minule sa mi podarilo pekne zajspinit bike a hlavne zadnu prehadzovacku z ktorej som musel odmontovat vodiace kladky a kompletne ich vycistit a teraz k tej otazke :cim je vyhodnejsie mazat obycajnym olejom alebo tym sprejovym :oops:
Zobraziť komentár 26.11.2006 - 16:24:03
00
podla toho ze co...... ked das obycajny ten je vacsinou tazsi, teda hustejsi, teda sa nan viacej chyti spiny, aspon si myslim, ja pouzivam na retaz a prehadzovacku vyhradne len sprejovy, konkretne WD-40, nesetrim nim vobec, a som s nim spokojny, ani spina sa velmi nechyta, sice chodim po cestach, ale prachu mam na nej malo, a aj dobre maze.... super vlastnosti.....

btw, niekto moze povedat ze malo vydrzi, ale ja mam dobre skusenosti
Zobraziť komentár 26.11.2006 - 19:14:50
00
http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?t ... sc&start=0
tu sa nieco take riesilo......
Zobraziť komentár 26.11.2006 - 19:41:51
00
a este jedna vec ako cistite retaz lebo tu mam tiez zababranu od blata a neviem ako by sadali vycistit tie skary
Zobraziť komentár 26.11.2006 - 20:01:53
00
napr. zubnou kefkou a technickym benzinom....ale je to dost zlozite.....lepsie je ked das dole retaz do nejakej flasky s nejakou cistiacou latkou a pretrepes.....alebo este existuju tzv pracky na retaz...
Zobraziť komentár 26.11.2006 - 20:15:46
00
a este jedna vec ako cistite retaz lebo tu mam tiez zababranu od blata a neviem ako by sadali vycistit tie skary

Používame pračku na reťaz

www.bagbike.cz
Zobraziť komentár 26.11.2006 - 20:29:49
00

Používame pračku na reťaz

www.bagbike.cz

ale ja zase nepotrebujem retaz cistit az tak casto aby som si ktomu musel kupovat pracku inac kolko taka vec stoji
Zobraziť komentár 26.11.2006 - 20:52:43
00
nie je to az take drahe, ale vsak kukni:
http://www.author.sk/verbal/502/

konkretne tato 515,- Sk.

btw, skusenosti s tym nemam, mozno sa to oplati
Zobraziť komentár 26.11.2006 - 21:00:15
00
stoji asi tak 350sk....
Zobraziť komentár 26.11.2006 - 21:00:51
00
stoji asi tak 350sk....

podla toho aka znacka a aka kvalita
Zobraziť komentár 26.11.2006 - 21:02:31
00
nie je to az take drahe, ale vsak kukni:
http://www.author.sk/verbal/502/

konkretne tato 515,- Sk.

btw, skusenosti s tym nemam, mozno sa to oplati

no myslim ze ta zubna kefka ma vijde lacnejsie
Zobraziť komentár 26.11.2006 - 21:05:21
00
Na cistenie retaze som si casom vypracoval vlastny sposob, jednoduchy a pomerne ekologicky:
V umyvadle rozmiesam bezny saponat s horucou vodou, odhadom cca. 0.5-1l. Do nej ponorim retaz a vycistim zubnou kefkou clanok po clanku po celej dlzke a postupne zo vsetkych stran. Potom retaz oplachnem, az kym nova voda nepeni. Retaz po vybrati z vody treba hned osusit. Nahrubo "svihanim" vo vzduchu, potom:
- kto maze retaz WD40kou, staci retaz polozit na noviny a zastriekat, nechat posobit a pomom ju mozno vytriet (podla chuti). Osobne taketo mazanie nedoporucujem;
- lepsie je retaz "vysusit" vo flasi s denaturovanym liehom (lieh rozpusta vodu, resp. naopak). Pri tom sa este uvolnia posledne jemne zvysky necistot, ale skutocne len trochu - lieh je dlhodobo pouzitelne. Po vybrati z liehu ju teba opat "vysvihat" a nechat volne uschnut na novinach. Potom ju mozno odlozit alebo nahodit na bike a namazat pouzivanym mazadlom.

Striedam teraz 2 retaze (kedysi az 4), ked budu "vytahane", pridam asi dalsiu. Mazem velmi riedkymi mazadlami typu ProGold Prolink, Rock'n'Roll Extreme po kazdej jazde (nutne). Retaz je sucha a nechyta spinu, staci ju medzi jazdami otriet handrou a domazat. Lahko sa aj cisti (vid hore). Dobre mazadlo je aj sprej Valvoline "High Presure Lubricant+PTFE", extremne odolny vode ale trochu lepivy, kvoli jednoduchsej udrzbe preto radsej tie vyssie uvedene.
Zobraziť komentár 26.11.2006 - 21:06:38
00
ja to cistim len na biku, pretoze nikdy nie je az tak spinava, ze by som ju musel cistit v liehoch, vodach, a podobne. Len sporadicky ju cistim kefkou, ale ked uz tak poriadne. Stara dobra voda + nejaky ten saponat a potom vysusit a namzat. Vzdy mazem na noc, aby sa to stihlo vstrebat
Zobraziť komentár 26.11.2006 - 21:17:17
00
no ja by som len miesto tej zubnej kefky doporucil tu specialnu kefku na cistenie retaze a kazety.. stoji to asi 100 a je to o dost lepsie.. hlavne tvrdsie a dlhsie stetinky..
inak moj postup:
cyclostar do litrovej flase s vodou (taka od mlieka so sirokym hrdlom) zatrepat poriadne, preplachnut.. ak je moc zaspinena zopakovat este raz.. tym je hlavny bordel prec, potom pekne vykefkujem, vyutieram poriadne a hned namazem.. mazem na novinach, hustejsimi olejmi praveze. necham tak 3 hodky zaschnut a zatiect, potom vyutierat do sucha a ideme jazdit :)

pokial vsak nemate retaz so spojkou tak pracka je asi najlepsie riesenie..

inak na biku by som moc nemazal lebo sa olej dostava aj na prevodniky a kazetu a tak.. a potom su viac zasrate ako inokedy..
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 08:55:59
00
ja to cistim len na biku, pretoze nikdy nie je az tak spinava, ze by som ju musel cistit v liehoch, vodach, a podobne. Len sporadicky ju cistim kefkou, ale ked uz tak poriadne. Stara dobra voda + nejaky ten saponat a potom vysusit a namzat. Vzdy mazem na noc, aby sa to stihlo vstrebat

No mozno by stalo za to, skusit ju aspon raz poriadne vycistit... asi by si bol dost prekvapeny, kolko spiny sa z nej este dostane po tom tvojom vycisteni... 8)
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 08:59:40
00
keyboard_arrow_up