Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tlmic je aspon "schovany" za ramovou plochou trubkou a miniblatnikom. Viem ze to nieje idealne umiestnenie ale ked sa pozriem napr aj na Commencal Meta AM, horsie to snad nie je.

V com je zly uhol 75,2 sedlovej trubky?
Co hovorite na wheelset Sun Ringle Charger(Canyon Strive), Sun Ringle Demon-inferno (Radon Slide)?

Prílohy:

propain zadok.jpg
propain zadok.jpg 120.94 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 09.03.2013 - 09:20:03
00

... a uhol sedlovej trubky, v pripade pouzitia teleskopu znova problem a bez ohľadu na typ sedlovky, pri tomto style jadenia sedlo casto putuje hore-dole, v tomto pripade aj dopredu-dozadu
Zobraziť komentár 09.03.2013 - 11:43:24
00
uplne suhlasim s Muffinom, umiestnenie tlmica + uhol sedlovej trubky = cele zle. Za toto by som ja peniaze rozhodne neutratil. Ved je tolko dobrych osvedcenych ramov, naco si vyberat taketo somariny. A ked uz to bolo spomenute, AM.EN bike bez teleskopickej sedlovky si uz neviem predstavit, takze ja by som sa poohliadol po takom ktory ma teleskopku alebo ma na nu aspon predpripravu, najlepsie reverb stealth.
Zobraziť komentár 09.03.2013 - 12:26:28
00
Co hovorite na wheelset Sun Ringle Charger(Canyon Strive), Sun Ringle Demon-inferno (Radon Slide)?

To som písal, že inferno má blbý profil (na bezdušové použitie), ale výdrže by som sa nebál. Charger má o dosť lepší profil (na bezdušové použitie), výdrž by mala byť tiež ok - ale s týmto osobnú skúsenosť nemám.
Profily a šírky si vieš rýchlo porovnať tu http://www.sun-ringle.com/wp-content/uploads/2012/09/rim-profiles_rev_.pdf

A náboje od sun ringle - podľa skúseností ostatných nič extra. Záleží aj od konkrétnych modelov.
Zobraziť komentár 09.03.2013 - 12:34:19
00
No uz sa v tomm uprimne stracam :)

PROPAIN TYEE I - cena 2000+shipping,bez teleskop sedlovky+zly uhol sedlovky, nepreverena znacka,plus odpruzenie RS

CANYON STRIVE - 7.0, vsetko fajn, CTD neviem co cakat, minus kusok cena 2300+shipping, design biku - srdco mi po nom nepisti ;)

YT WICKED 160 - bez teleskop sedlovky, cena 2200+shipping a bike sa mi farebne nepaci, plus je RS Lyrik+Monarch RT3

RADON SLIDE 150 8.0 - Viac AM,cena 2000+shipping,nema 2x10, wheelset nic moc, CTD - neviem co cakat, Brzdy formula RX tune-kadejake skusenosti po forach, a po precitani recenzie http://www.bike2do.de/radon-slide-150-erfahrungsbericht/ ozaj neviem co cakat od CTD

TRANSALP SIGNATURE AM II - viac trail/AM, plus Magura TS8 R a Monarch RT3, custom skladacka do 2000, vaha @13kg

..tazko si vybrat
Zobraziť komentár 09.03.2013 - 14:43:54
00
Do 2300 poskladáš aj http://www.probikeshop.com/yeti-575-frame-fox-rp2-rear-shock-white-2012/78464.html :D
Zobraziť komentár 09.03.2013 - 14:55:04
00
Ked Yeti tak SB66 a za 2300 na tom rame 575 asi neposkladam komponentovo ekvivalent Strive 7.0
Zobraziť komentár 09.03.2013 - 15:02:35
00
Všetko je to o prioritách, že by ten strive mal nejakú extra výbavu sa povedať nedá - x7/x9, elixir 5, kľuky rf, tie kolesá - to nie je nič úžasné, akurát vidlica, tlmič a sedlovka je niečo "lepšie" čo má hodnotu :)
Zobraziť komentár 09.03.2013 - 15:08:14
00
Celkom nechapem o com sa bavime nakolko tema je AM/EN @2000€ a nemyslim si ze v tejto cenovej relacii sa da vyskladat bike napr na XO, Hope a inych "uzasnejsich" komponentoch, aj v tejto cenovej relacii to bude o urcitom kompromise...hladam vyvazeny bike a pokial by som zacal s ramom za 1100€ nedostal by som sa vybavou na SLIDE 150 nie to este STRIVE ;)
Zobraziť komentár 09.03.2013 - 16:05:55
00
Patrik skôr myslí to že by sa to aj celkom poskladať dalo. Ak to tak spočítame...

brzdy okolo 150e
kluky okolo 150e
radiaca sústava 150
kolesá tak do 300e
vidlica do 400e z bazáru foxu

plus máš ešte nejakú rezervu na kokpit a sedlovku so sedlom...a tie ceny ktoré som dal boli približné ak nájdeš nejaké výpredaje tak sa to v pohode dá poskladať

Ináč nechápem načo tam dávaš napr. Transalp keď má 120/140mm. Hovoríš že chceš am.en bike a pridáš do výberu niečo s podobnými zdvihmi? To radšej aj toto bude lepšia možnosť http://www.canyon.com/mountainbikes/bike.html?b=3040#tab-reiter2

Najpr si ujasni priority a potom si z výberu povedz ktory nedostatok je pre teba najpriatelnejší. Je logické že sa nedostaneš s podobnou cenou na ideálny bike podla tvojich predstáv tak sa treba rozhodnúť či dokážeš žiť s tým že máš bike ktorý je výbavou dobrý ale farba ti nereže alebo budeš mať bike ktorý je bez teleskop sedlovky a 2x10 a musíš ho v budúcnosti upravovať...

A osobne si myslím že aj tie bajky ktoré charakterizuješ ako "viac do AM" zvládnu to čo chceš jazdiť...
Zobraziť komentár 09.03.2013 - 16:48:48
00
dneska som videl jazdeny yeti 575 v bycikle u mira- dubravka ba cena tusim 2300 mal aj teleskopku ,vybava sram x0 ,brzdy hope m4 ,a vpredu daka talaska
Zobraziť komentár 09.03.2013 - 17:24:30
00
Ano, chapem. Samozrejme, da sa vyskladat za 2000-2300 dobry bike ale na to potrebujes cas/priestor etc. a momentalne je pre mna schodna kupa biku, obzvlast prihliadajuc na ceny znaciek s direct sale. Mam 2 nacenene setupy bez ramu a cenovo su cez budget nakolko samostatny a kvalitny ram je pre mna v tejto kategorii drahy. Riesil som stavbu napr. Trasition Covert ako EN a Transition Bandit ako TRAIL-AM.

Transalp - ked si precitas niektore NEM fora, kde ludia jazdia Transalp AM, zistis ze je rovnako pouzitelny ako Slide 150, vo vybere je aj z dovodu ze sa da cely postavit custom a stale za cenu za kt. to na SVK nevyskladas. Negativum je to ze mam 90+kg a ten isty ram pouzivaju aj pre 120mm a je problem posudit na aky ucel bol ten ram dimenzovany.

Uz zo zaciatku som mal vo vybere popisovo AM biky a EN biky a ano musim sa rozhodnut ;)
Zobraziť komentár 09.03.2013 - 17:33:47
00
Neviem preco tak lipnes na dobre vybave a teleskopickej sedlovke (ze hned!) ked mas taky rozpocet. X0 aj dobry ram nestoji 2000, na to nestaci ani 3000 ked chces vsetko nove. Ohrnas nosom :) nad ramom za 1100 ktory je celkom niekde inde ako polovica tych priamozasielacichzlatanin co mas vo vybere. (tuna poprosim PatrikaL aby farbisto popisal ako ide moja 575 :) ! )
Dolezity je ram(s tlmicom samozrejme), vidlica a kolesa.
Takze strive!
Zobraziť komentár 09.03.2013 - 21:32:13
00
chrinik - zaujímalo by ma prečo nebrať ten slide. (ja ho plánujem kupovať)
Zobraziť komentár 09.03.2013 - 21:46:59
00
...
...

pozri si poriadne tu schemu, samotna sedlova trubka nema zdaleka taky uhol, ako uvadzaju....
ak by som si mal vybrat z toho, co si dal na zaciatku, tak by som sa rozhodoval medzi Canyonom a YT - ty si ich vylucil v podstate iba zo subjektivnych dovodov, aj ked chapem, ze bike, ktory sa mi nepaci, by som si len velmi tazko vyberal, aj keby mal tie najuzasnejsie vlastnosti...na druhej strane, ak na tom chces jazdit, velmi rychlo mozes zmenit nazor oboma smermi ...vysnivany bike, ktory robi problemy sa moze znepacit a "skarede kacatko", ktore funguje ako hodinky sa moze zmenit na najlepsieho spolocnika do lesa...takze pri vybere treba mat v prvom rade racionalne argumenty
Zobraziť komentár 09.03.2013 - 22:06:13
00
keyboard_arrow_up