Lokalizácia
Formulár sa odosiela
persing, nič v zlom, ale že ťa toto baví čítať...to má na svedomí asi tá maródka, či? :lol: ale niekomu to určite pomôže 8)
Zobraziť komentár 07.09.2008 - 19:13:21
00
Normalne by sa mi to ani nechcelo citat, ale ako si napisal, okolnosti ma prinutili.
Zobraziť komentár 07.09.2008 - 19:34:03
00
Otazkou zostava brake squat. Udajne su jazdne vlastnosti taktiez totozne s povodnym FSR zavesom. Mam z toho trochu zmiesane pocity.

Myslim ze rozdiel bude aj pri slapani, jednoklb sa nebude pohupavat pri slapani jedine ak bude hlavny cap nad urovnou prevodnikov- nepriaznivy vplyv na napinanie retaze. Oproti tomu moze byt pri fsr hlavny klb aj nizsie, staci aby mali spravnu polohu ostatne klby- retaz moze tahat naboj okolo horstlink klbu a tym zatvara tlmic (aspon mne sa zda ze by to tak mohlo funkovat).

Preto celkom nesuhlasim s nazorom, ze ten a ten bike je zly, lebo je to jednocap.

Som rad, ze v tomto mozem s tebou suhlasit aj ja, I-drive a Freedrive sa mi zatial zdaju ako najlepsia cesta pre mna.
Zobraziť komentár 08.09.2008 - 13:20:25
00
Ten novy DW link u Turnera ma trochu inspiroval preskumat tuto znacku, o ktoru som pred tym nezakopol. Zaujala ma rozsiahla diskusia o "kontroverznom" prechode zo systemu pruzenia FSR na faux bar (nepravy stvorcap). Turner tvrdi, ze touto zmenou jazdne vlastnosti nijako neutrpeli. Rozdiel trajektorii zadnych osi je udajne takmer zanedbatelny (1,1mm, ak si to nakreslite v linkage, tak zistite, ze je to pravda). Otazkou zostava brake squat. Udajne su jazdne vlastnosti taktiez totozne s povodnym FSR zavesom. Mam z toho trochu zmiesane pocity.
Je pravda, ze v mnohych tvrdeniach znaciek je vela polopravd. Mnohorkat ich v tom podporuju aj recenzie v renomovanych casopisoch. Ja tvrdim, ze clovek si kupuje bike ako celok, nie system odpruzenia. Preto celkom nesuhlasim s nazorom, ze ten a ten bike je zly, lebo je to jednocap.

Presne toto som riesil pred par mesiacmi,mal som moznost vymenit ram mojho Reigna za nadherny ramik Turner rfx 2008(cize jednocap)a tiez som neveriacky cital tie recenzie na mtbr ze rozdiel po prechode z fsr na jednocap nieje poznat...otazka znie preco potom zacali pre 2009 DW link...?
Transition je kultovka a sympaticka znacka,len fakt skoda ze su to vsetko jednocapy.Okrem toho celkom nerozumiem co chcu povedat tym nepomerom pri zadnej/prednej stavbe(Preston FR 130/160mm,BottleRocket 140/160mm?)
V novom Vele som cital o Kone Coilair a ten ich novy Magic System by tiez nemusel byt zly akurat keby ten bike nevazil 17kg,to uz potom bike straca na slapavosti.
Mne z toho vychadza najlepsie ten Torque akurat ho zohnat,to bude na dlhsie...A ozaj otazka-preco Giant Glory a nie Reign X?Cena tam bola rovnaka...
A co tak nieco taketo:
http://cgi.ebay.de/specialized-sx-trail ... otohosting
Ci trvas na novom?
Zobraziť komentár 08.09.2008 - 16:03:06
00
hadam nebudem OT. ale vsimol som si ze tato tema je o EN/FR bikoch. takze volakedy v zime by som chcel kupit ram kona stinky(pouzity je za dobru cenu)otazka je ci by sa to nepohupovalo(az tak mi to nevadi ved preto chcem kupit full ram aby pruzilo zadne koleso) alebo by som ho neskor mohol vymenit za nejaky z lockuotom. Cena ramu asi do 12 000(najlepsie by bolo aj z vidlicou) alebo do tych 8 bez vidli len ram
Zobraziť komentár 08.09.2008 - 16:14:37
00
este by to stalo za povsimnutie(vidlicu po case vymenis ked sa nebude lubit...)
http://www.dookie.cz/kola-mtb-horska/ko ... -six-3-08/
Zobraziť komentár 08.09.2008 - 16:23:01
00
hadam nebudem OT. ale vsimol som si ze tato tema je o EN/FR bikoch. takze volakedy v zime by som chcel kupit ram kona stinky(pouzity je za dobru cenu)otazka je ci by sa to nepohupovalo(az tak mi to nevadi ved preto chcem kupit full ram aby pruzilo zadne koleso) alebo by som ho neskor mohol vymenit za nejaky z lockuotom. Cena ramu asi do 12 000(najlepsie by bolo aj z vidlicou) alebo do tych 8 bez vidli len ram

Na hupanie existuje riesenie menom propedal (napriklad). Takze ja by som ovela radsej bral ram, ktory sa sice hupe, ale pruzi. Vzdy sa hupanie da eliminovat nastavenim tlmica. Otazka je skor, ci ti geometria nebude vadit pri slapani do kopca (predpokladam, ze obcas na nom pojdfes do kopca, ked sa obavas hupania).
Zobraziť komentár 08.09.2008 - 17:21:36
00
Presne toto som riesil pred par mesiacmi,mal som moznost vymenit ram mojho Reigna za nadherny ramik Turner rfx 2008(cize jednocap)a tiez som neveriacky cital tie recenzie na mtbr ze rozdiel po prechode z fsr na jednocap nieje poznat...otazka znie preco potom zacali pre 2009 DW link...?
Transition je kultovka a sympaticka znacka,len fakt skoda ze su to vsetko jednocapy.Okrem toho celkom nerozumiem co chcu povedat tym nepomerom pri zadnej/prednej stavbe(Preston FR 130/160mm,BottleRocket 140/160mm?)
V novom Vele som cital o Kone Coilair a ten ich novy Magic System by tiez nemusel byt zly akurat keby ten bike nevazil 17kg,to uz potom bike straca na slapavosti.
Mne z toho vychadza najlepsie ten Torque akurat ho zohnat,to bude na dlhsie...A ozaj otazka-preco Giant Glory a nie Reign X?Cena tam bola rovnaka...
A co tak nieco taketo:
http://cgi.ebay.de/specialized-sx-trail ... otohosting
Ci trvas na novom?
glory ma viac zdvihu, tak preco nie, a ako som pocul ze canyons 2008 ze uz niesu..tak budem kupovat bike az v roku 2009, dovtedy by mali byt aj peniaze...

a ebay hm nemam stym zadnu skusenost,resp. sa toho bojim :D ze co mi dojde
Zobraziť komentár 08.09.2008 - 18:12:45
00
Na glory uz ale nic neuslapes: ) Reign X vy som videl ako real bike pre teba. A nieje problem sa to v PO na nom previest...
Zobraziť komentár 08.09.2008 - 19:18:29
00

Na hupanie existuje riesenie menom propedal (napriklad). Takze ja by som ovela radsej bral ram, ktory sa sice hupe, ale pruzi. Vzdy sa hupanie da eliminovat nastavenim tlmica. Otazka je skor, ci ti geometria nebude vadit pri slapani do kopca (predpokladam, ze obcas na nom pojdfes do kopca, ked sa obavas hupania).
hej, do kopca pojdem aj ked nerad a tlacit som si uz zvykol ale dole uz idem radcej, nad takym tlmicom(s propedal) som rozmyslal, uvidim aky bude a ci mi bude vyhovovat(ten co bude aj s ramom)a ak nie tak vymenim
Zobraziť komentár 08.09.2008 - 19:26:44
00
Mozem sa vyjadrit ku Canyonu FR7, kedze ho uz pol roka jazdim. Svoj nazov zodpoveda aj geometrii. Ja mam S-ko, kedze som chcel maly hravy bajk. Horna ramova trubka je dost kratka, ale to je uz v pohode.

S komponentmi som vcelku spokojny. Kedze mam 173cm a nejakych 73kg tak aj uplne vyhovuje pruzenie. V predu si znizis, pridas alebo uberies kompresiu, vzadu sa mozes vyhrat este viac. Trosku slabsie su brzdy, ale to len po nejakom dlhsom zjazde, ale v porovnani s HFX, Juicy 5 je to o nieco lepsie. Len chyba nejake to nastavenie.

Na FR uplne vhodny bajk, len na DH je to trochu nepokojne kvoli kratkemu razvoru.
Slapat sa s tym da uplne krasne. Az ma prekvapilo ako je to tuhe a to mam propedal nastaveny len na polku.
Nedostatok je voditko,(ja som chcel aspon spodne s radenim), ale to sa da namontovat len ked zhodit presmyk - lebo on je upevneny cez ring na oske. Zatial mi skoro vobec retaz nepada, tak este tak surne neriesim.
Zobraziť komentár 09.09.2008 - 08:03:11
00
Glory a Perp uplne vyhodit z vyberu ak chces na biku aj nieco uslapat (rozumej viac ako 20-30km hore dole - proste endurko)

Coilair - cely ich Magiclink je jeden velky marketingovy o*eb, furt je to len prepakovany, mega tazky jednocap, ktory sa pri huzevnatejsom slapani bude hupat vzdy, pokial clovek nema uzamykatelny tlmic

Canyon - idealna volba. Pekna vybava, luxusna vaha, dobry "slapaci" potencial. Len problem zohnat uz teraz. V kazdom pripade za cenu co das za Canyon ziadny iny biek s lepsou vybavou nenajdes.

Reign X - takisto idealna volba. Bike naozaj uplne na vsetko.

dalej su tu znacky ktore v SR este nei su moc rozsirene:
Commencal Meta 666
Lapiere Spicy - obidva biky su idealne Enduro/FR biky
Zobraziť komentár 11.09.2008 - 14:32:57
00
na to ten uzamykatelný tlmič robia a osadzuju na bike.A potom ludia nadávajú že jednočap hupe ked si kupia najlacnajši model od daného výrobcu s tlmičom bez možnosti propedalu alebo tvrdého uzamykania vid c-dale a podobne
Zobraziť komentár 11.09.2008 - 18:34:05
00
mno ako to tak citam :]] tak len ste ma este viac povzbudili do CANYONA :] dik vsetkym..tak uz len este sporit a sporit...a mozno buducu sezonu zaacnem na tej kravicke :D
Zobraziť komentár 11.09.2008 - 20:49:48
00
do buduceho roka to ešte 100x zmeníš :mrgreen:
Zobraziť komentár 11.09.2008 - 20:52:37
00
keyboard_arrow_up