Lokalizácia
Formulár sa odosiela
full nieje podmienkou k lepsim vykonom... je len nastrojom pre zvysenie komfortu
v prvom rade je to o jazdcovi

Tak s týmto plne súhlasím. :y: :bow: Aj keď ten komfort je veľmi príjemný, nie je podmienkou dobre zajazdiť. Je to predovšetkým o vyjazdenosti a skúsenostiach - potom ani s hardom nie je problém. Ale ja by som už nemenila. :) Full mi totiž ponúkol všetko to, čo k vyladeniu svojho športového profilu chcem získať, beriem ho ako skvelú pomôcku, ako osobný vyšší level pre svoje jazdenie. Skrátka posunul ma niekde, kam som sa ani pri všetkej snahe nedokázala s pevným prepracovať, do inej dimenzie jazdenia. Full totiž dokáže "pomôcť jazdcovi" pri bezpečnom zdolaní trebárs nie celkom presne odhadnutého úseku, krásne vyladí technický zostup zo svahu (am.en) atď. Som nesmierne spokojná. :$
Zobraziť komentár 29.09.2009 - 14:25:51
00
...preferenciach a rozpocte.

tento rozpocet na fulla nie je.

o jazdcovi!
k comu ti je rozpocet, ak jazdec je na h...no ? :)
Zobraziť komentár 29.09.2009 - 14:46:34
00
kupit si fakt dobry full ktory jazdcove jazdenie "nahovno" zozerie a jazdec sa na nom nauci jazdit (resp moze si dovolit jazdit nahovno)
Zobraziť komentár 29.09.2009 - 15:02:31
00
Môj názor:

FS za 1000,- € na maratóny určite vhodný nebude. Tu jednoznačne HT.

FS nie je len prostriedkom pre zvýšenie komfortu, FS dokáže posúvať hranice techniky ďalej, dokonca nieje FS ako FS. Stačí tréning techniky a nie len vyvážanie sa a vychutnávanie si zadného pruženia a určite sa bude technika zlepšovať. Vidím to sám na sebe, len zas pozor na topenie sa vo zdvihoch, no v tomto therade to nehrozí. :P
Samozrejme zadné odpruženie pomôže v krízových situáciach a prekrje niektoré chyby jazdca.

Inak ten Teocali isto nie je na XC, nech má aj propedal. ;)
Zobraziť komentár 29.09.2009 - 15:37:58
00
http://gb.cannondale.com/bikes/08/ce/model-8VBC3.html :!:
Zobraziť komentár 29.09.2009 - 15:46:51
00
Tento bike by som chcel niekedy prevetrať. :P

Ale tu je to OT.
Zobraziť komentár 29.09.2009 - 15:53:25
00
Skoro vsetko je OT. Povodna otazka znela, co z daneho vyberu je najlepsie a rady. A miesto toho sa tu riesi zavodne jazdenie na HT :x
Zobraziť komentár 29.09.2009 - 16:01:20
00
PS - čomu nerozumiem:
1. chrťácka zadná stavba
2. BFU
3. BFU je k hovnu

:rofl: :emo: ? :bow:

1. no... v podstate... malé nerovnosti to nežehlí, pri vydupávaní nehúpe, pri dostatočne silnom náraze urobí akú-takú prácu :P
2. běžný Franta uživatel (vraj prvotný bol český termín, až potom to vraj preložili ako bloody fucking user)
2. běžnému Frantovi uživateli je k hovnu

inak v ostatných veciach v zásade súhlas s Tomášom a Mirom ako obvykle aaa stax tiež zahral pomerne tuleňovi známu notu :P
len na rozdiel od Mira by som za litrík € videl ten Canyon ako reálnu alternatívu aspoň ako základ na okamžité jazdenie - a budúce vylepšenie (a že Canyon nemá zastúpenie? no, nemá ho nikde, web shopping only! preto je tá cena tam, kde je!)
Zobraziť komentár 29.09.2009 - 20:31:20
00
Skoro vsetko je OT. Povodna otazka znela, co z daneho vyberu je najlepsie a rady. A miesto toho sa tu riesi zavodne jazdenie na HT :x

to sa mylis, je to dost k veci.
riesi sa, ci na maratony kupit HT alebo full, vsetko sa to toci okolo toho...
kedze chalan chce nieco na maratony, a ma tam aj fulla aj harda... takze stale je to ON topic.
Zobraziť komentár 29.09.2009 - 20:49:44
00
Hmmm, je mozne , ze som nieco zle pochopil .. ale aj moj prispevok bajku nie je off , hje to bajk s ktorym sa maraton spravit da, a sice sa da kupit az za asi 1800euro, alebo tak nejak , no .. tak je trochu mimo limit asi :?:

Ono ak poradit, treba este par infos naviac .. zavodne ambicie, zdravotny stav, vek a ake maratony chce jazdit. Ono totiz aby bolo jasno .. maratonom sa rozumie pretek v dlzke okolo 100km a prevyseni 2500-3500m. 50km trate su totizto pol-maratony ... byva lepsie mat chrtacke gumy nafukane natvrdo (rocket ron) a mat fulla s 1kg naviac na 100km trati, nez chrtacky HT s makkymi gumami ala albert, aby to tak nedrncalo. Ale ak niekto dava 100ku za 6 hodin je to ine nez hobik za 9 hodin.
Zobraziť komentár 29.09.2009 - 20:57:37
00
kupit si fakt dobry full ktory jazdcove jazdenie "nahovno" zozerie a jazdec sa na nom nauci jazdit (resp moze si dovolit jazdit nahovno)

Na fulle sa ešte nikto nenaučil jazdiť! Maximálne hojdať...
Zobraziť komentár 29.09.2009 - 21:30:54
00
Na fulle sa ešte nikto nenaučil jazdiť! Maximálne hojdať...

v tomto nevies o com hovoris.
Ono ak poradit, treba este par infos naviac .. zavodne ambicie, zdravotny stav, vek a ake maratony chce jazdit. Ono totiz aby bolo jasno .. maratonom sa rozumie pretek v dlzke okolo 100km a prevyseni 2500-3500m. 50km trate su totizto pol-maratony ... byva lepsie mat chrtacke gumy nafukane natvrdo (rocket ron) a mat fulla s 1kg naviac na 100km trati, nez chrtacky HT s makkymi gumami ala albert, aby to tak nedrncalo. Ale ak niekto dava 100ku za 6 hodin je to ine nez hobik za 9 hodin.

preco borci na 200km salze preferuju HT pred fullmi? :P
Zobraziť komentár 29.09.2009 - 23:29:53
00
tak ked zatial tu ani podla mna nie je OT...tak dam ja aspon jednu :P
otazka full alebo hard tak ako sa tu prezentuje...sa tu moze otvorit tak 3 krat do mesiaca a vzdy sa najdu oba tabory...tu neexistuje spravny alebo nespravny nazor...tu existuje iba nazor kazdeho jedneho bajkera a jeho volba...a argumenty budu nekonecne...mimochodom HT rocks :rofl:
stax: myslim si ze borci na 200 Salzke idu HT preto aky je charatker trate...mozno na ine preteky kde sa ide podobne vela ale je ovela viac korenov, skal a technickejsie vyjazdy a zjazdy beru fulla - alebo???
lucas11: by ma fakt zaujimalo ci ti tato debata viac pomohla alebo zamotala hlavu???
Zobraziť komentár 30.09.2009 - 00:02:46
00
ono zas Salz nie je 100km po sotoline hore a 100km po sotoline dole :)

ale to sa opat vraciame k otazke(kombinacii) jazdec/preferencie/rozpocet
Zobraziť komentár 30.09.2009 - 00:23:31
00
Nie, to naozaj nie je. Je to 10 hore 10 dole a tak dokola. A obcas je okrem sotoliny aj asfalt. To je Salz. :)
Zobraziť komentár 30.09.2009 - 01:26:45
00
keyboard_arrow_up