double: 200mm kotuce nechcem a druhak aj na zadnu stavbu je povolene max. 180mm. Zrejme aby to nevytrhalo srouby z karbonu.
silva: ano pravda, ale je to standard, teda 180mm a dosticky ake k tomu davaju, tipujem, klasicky avid semi-metalik, ale o to vobec nejde, podstata je v tom, ze prasa ma minimimum materialu , takze to prehrejes jedna-dva. Len ako pisem, som brzdivy typ

.. ale cela ta zadna
brzda sa mi nepozdava, najblizsie mam v plane zamenit za Avid Trail, co su uplne tie iste prasiatka, len ine packy, tak uvidim. Ak to nepomoze, tak mam jednu sadu Code naviac. Akurat , ze mi potom
bajk priberie asi kilo

.. alebo prejdem na Sainty, tento rok (a polku minuleho) mi Avidy piju krv. Vlastne vsetko sa mi kazi

kristina: keramicky piest je imho uplny nezmysel. Keramika je tepelny izolant, takze vsetko teplo co vznikne trenim ide do kotuca a dosticiek /mozno aj preto, aby poriesili problem s kvapalinou/. Vysledok je jasny /nehovoriac o tom, ze s tym treba zachadzat v rukavickach a nahradne piestiky ako ND asi nist/. Akonahle sa prenesie teplo cez piest na prasiatko, adapter, kvapalinu, event. dalej do ramu, tak je daleko vacsi tepelny odvod a nemusis sibrinkovat s kadejakymi nezmyslami ala kridelka na dostickach a kotuci, ktore v najstrmsich pasazach nemaju ziaden efekt /akurat nadnasaju/, pretoze pri rychlosti 6-8km/h by musel fukat fest protivietor, aby to aspon trosku ochladilo. Vyrobcovia brzd na bajku sa nahanaju za kazdym gramom a potom to dopadne tak, ze prasiatko vazi malo, ale dosticky vazia poltony a kotuc este viac.
sesulak: icetech (ako sendwich ocel-hlinik) je paradny marketingovy tah, pretoze odvod tepla este zhorsi /kotuc prehrejes vyrazne skor/ ale ako bonus musis kotuc menit castejsie

.. pre vyrobcu win-win. Chladic na dostickach trochu pomoze, ale nie na strmaky typu krvava a pod. kde ides krokom (okrem pripadu , ze letis, ale to ja nie som).
perez: predpokladal som to tiez, co sa tyka tych tepelnych strat, ale naposledy co som skumal teplo, adapter horuci, prasiatka sa nedalo dotknut, takze nieco by pomoct malo, ale stale si myslim to iste ako ty, ze to nebude podstatne. Fakt je, ze na inom bajku s Elixirmi, karbonovou stavbou som problem nemal ani so 160mm kotucom, aj ked uchyt na karbon je tam z hliniku. Ale krvavu soms tym nesiel

.. akurat co viem, ze
Lapierre to siel s oboma , Elixir fungoval, Guide nie. Ak si teda dobre pamatam to info.
jezus: z chaty pod Suchym , TZ na Stary Hrad oproti Strecnu.