Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Co tak sedlovku od tomasa mintala z ciech? Vyborna mechanicka teleskopivka sedlovka.
Zobraziť komentár 26.08.2018 - 21:16:33
00
Nepoznam, pls link
Zobraziť komentár 26.08.2018 - 21:17:34
00
Podla mna tam bude nejaky zadrhel
Zobraziť komentár 26.08.2018 - 21:25:45
00
scarinko
Momentálne ju mám vyše 1,5roka:
+jednoduchý servis, nepotrebujem žiadne servisné kity, tesenia, oleje, a podobne veci
+možnost zmenit rozsah zdvihu
+kedže nemam ram s vnutorným vedenim potreboval som niečo s vonkajšim vedenim, s dostatočným zdvihom, lahkou udržbou a aby lanko viedlo k zamku sedlovky a nie pod sedlo. Táto sedlovka to všetko splnila.
+v podstate sa tam nema čo pokazit žiadny unik vzduchu, žiadne tečenie oleja a podobne veci
- kedže je to otvorený system a sedlovku sa snažili vyrobit s čo njmenšou volou v puzdrách, tak stači málo špiny alebo aj ked umyvam bajk a dostane sa voda do rámu tým padom aj k sedlovke a k puzdram, sedlovka začne mat problem s vysuvním. Sila pružiny nedokáže prekonat odpor v puzdrach. čiže je nutný častý servis. Ale za ten čas som prišiel na par figlov ako tomu predíst a zlepšit chod. Navlečený kusok starej duše na čast medzi rámom, sedlovou upinkou a sedlovkou-> zamedzenie pristupu vody pri umývani bajku. Pri umyvaní bajku sa vyhnut striekaniu vody na sedlovku sedlo. A namiesto oleja na mazanie puzdier ako hovori Hnery vo videu nepouživam burnox ale sram butter, sedlovka tak vydrží o dost dlhšie plne funknča bez nutnosti čistenia.

Zobraziť komentár 26.08.2018 - 21:35:46
02
arrow_leftscarinko napísal:
No narazal som na to ze par mesiacov, mozno rok dva dozadu som tu cital nazory o tom ze teleskodka na HT proste nepatri ani nahodou. Uz som bol par krat v situacii ze by som dal aj posledne prachy za nu a raz to skoncilo aj narazenymi rebrami. Bohuzial mam karbonove ht kde zamok sedlovky je na imbus a upravovat to v terene je na dlhe lakte. Rychloupinak je vraj nedoporucovany koli neistemu utahovaciemu momentu a moznosti prasknutia sedlovej trubky.

Rychloupinak mozes mat tak,ze nebude hrozit prasknutie, ale povacsine sa potom bude zasuvat sedlovka :( .. aj preto som nakoniec podlahol a teleskopku som si zadovazil, aj ked velmi nerad .. nielen ze to je tazitko ale aj najviac nespolahliva zalezitost na bajku. Ale na druhej strane ... ja som to az tak strasne nepotreboval, kedze nie som vysoky .. nie je problem byt za sedlom. Ale vyssi ludia bez teleskopky to proste nedavaju, vsak som to roky videl na kamaratoch, co merali viac, ako je povoleny limit na mtb :lol: ... jednoducho, treba sa vykaslat na to, co si kto mysli a nainstalovat na bajk to, co clovek potrebuje, lebo vie, ze to vyuzije. Jedine vynimka su rohy :P.. to fakt nie :D

arrow_leftHosť napísal:
lto Urcite mas viac skusenosti ako ja, takze sa nejdem pustat do debat. Ja som pred rokmi bike "naladil" a nieco ako technicky pokrok ma uz netrapi (jedine ak by sa presadili uzavrete prevodovky). Niektore veci mam odskusane, ale stale si zijem tym svojim bikerskym zivotom. Obislo ma 9, 10, 11, 12...speed cassettes, full suspension, disc brakes, Sram shifting, rozne teleskopicke ficuriny, kolesa bez duse(!), biky bez duse (!!), alutitancarbon atd. atd. Mna proste viac bavi jazdit a jazdit na tom co mam "v ruke" :smoke:

To XTR-ko sa im ale ozaj vydarilo. Kedysi. Upresnim ale, ze pouzivam typ GS a upravujem si pruzinu na hlavnom cape (vacsie predpatie).
Uz som dufal, ze si tu budem mat s kym pokecat, ked trial zacal tvorit to ocelove retro. A nakoniec sa dozvedam, ze ho ide predat ;( Zijeme tazku dobu...

:y: .. skusenosti mozno mam , ale uz len minule a prevazne 9sp. Vsetko je uz minulost :lol: .. aj kondicka, resp. lepsie povedane zdravie. Doba je tazka a skakacia :lol: .. ked neskaces, nie si biker :lol: .. ale ako pises, to najdolezitejsie je, aby ti technika sluzia a jazdil co potrebujes. To ostatne je nepodstatne. :)
Zobraziť komentár 26.08.2018 - 22:08:59
01
arrow_leftscarinko napísal:
Dik, samozrejme uz by som ju mozno mal len riesim tri problemy.
Prvy dost prozaicky = penaaaze
Druhy vaha
Treti je ze vacsina ma vnutorne vedenie lanka a ja uz nemam dieru na vystup a vrtat sa mi nechce. Kazdopadne je to uz trochu mimo tuto temu.

Vaha je jediny problem .. inak za cca 70-80e mas teleskopku, ktora sice nema spatne vysunutie a treba rukou, ale tu zakladnu funkcnost ma.

arrow_leftKalor napísal:
Sedlovka s packou pod sedadlom, je riadna blbost.

Je, aj nie je. Pokial potrebujes len zakladnu funkcnost .. a sice zasunut sedlovku .. tak staci. Inak samozrejme to dost znizuje plne vyuzitie. Na HTcko by to relativne mohlo stacit .. su ludia, ktori maju problem s obycajnou sedlovkou , kedze su moc vysoki. A pokial clovek prekusne tych 400-500g naviac, tak to je riesenie pomerne dobre, kedze to nestoji vela.

arrow_lefttulenik napísal:
Ale tiež som dlho váhal nad týmto riešením, napríklad účet se vzpouzel.

Jj, su to sfine, neradi pomahaju :lol:

arrow_leftDenisko5 napísal:
Co tak sedlovku od tomasa mintala z ciech? Vyborna mechanicka teleskopivka sedlovka.

Nema offset. Kto ho potrebuje, tak ma smolu .. neplanuje ho robit , pytal som sa. Druha vec, ma to aj nejaky vakel .. aky velky neviem, ale ma. Obycajne vakel velmi nevadi, az do momentu, ked je sedlo dole .. potom to zacina byt neprijemne .. vyskusal som. Inak ale za mna to vyzera velmi dobre.
Zobraziť komentár 26.08.2018 - 22:16:17
01
arrow_leftKalor napísal:
Ak sa neda nainstalovat na rajdu, asi by som to tam zbytocne nedaval vobec. V realnom terene, je ti packa pod sedlom na jednu vec. Na nic. Aj tak musis zastavit a zatlacit sedlo. Nevidim v tom ziadny pokrok.

Toto čo píšeš je sprostosť ;) vidno, že si takú sedlovku nemal. Mal som ju a nezastavoval som, ale samozrejme to chce väčšiu opatrnosť, takže z vlastnej skúsenosti by som to zas celkom nazavrhoval, aj keď asi každému je jasné, že teleskopka s dialkovým je niečo iné. Ale už sa to to rieši asi zbytočne moc, no aj tak mi to nedalo nereágovať.
Zobraziť komentár 26.08.2018 - 23:00:06
00
arrow_leftWladix napísal:
Myslím, že vhodná chvíľa dat aktuálne fotky Mikuláša.
Lycra verzia - 10.4kg
Baggy verzia - 11.9kg

Riesia sa tu pikacoviny a takato raketa tu zapadla prachom.
Takze uz je doskladany...paradny stroj :-)
Zobraziť komentár 27.08.2018 - 07:56:57
04
Roman, poskladany je uz skoro rok, uz tu bola fotka aj vtedy. :-) Len to preslo nejakymi upravami. A tresol som to tu kvoli tym reciam, ze sedlovka s packou pod sedlom vraj nema vyuzitie a neda sa jazdit. Tak som chcel ukazat jeden priklad kedy opodstatnenie ma. Ale nepomohlo asi. :lol:
Zobraziť komentár 27.08.2018 - 08:47:40
00
no vidis, ja uz sa v tom seckom stracam :$ :tmi:
Zobraziť komentár 27.08.2018 - 14:40:32
00
arrow_leftimro1 napísal:
No ako pre koho :) na začiatok keď prechádzaš z pevnej a nemáš rám na vnútorné vedenie a nechceš dať za teleskopku 200-300 € tak je to dobrá voľba. Keď si však vyskúšaš s dialkovým, tak samozrejme je to niečo iné. Ako som písal, na dobré sa rýchlo zvyká. Teleskopku s páčko pod sedlom beriem ako medzistupeň k teleskope s dialkovým. Treba to brať aj z pohľadu ľudí, ktorí nechcú dať za teleskopku toľko ako za vidlicu a majú lacnejšie bajky, no chcú si dopriať niečo viac :)

Pri cenach, za akych sa dnes predava Reverb je nad niecim takymto uz len rozmyslat poriadna blbost :-)
Zobraziť komentár 27.08.2018 - 15:45:50
02
to myšliš tie Ršroty,ktore treba odvzušnovat, pretesnovať a vymienat cibulky :D
dajte sem prosim nejaký bike
Zobraziť komentár 27.08.2018 - 16:14:04
01
arrow_leftkoirytnacka napísal:
Pri cenach, za akych sa dnes predava Reverb je nad niecim takymto uz len rozmyslat poriadna blbost :-)

Tak ono kto nechce ten nepochopí to čo tu bolo napísané a zbytočné písať dookola to isté :) A aj keď cena Reverbou šla dole, čo som sa pozrel na BD tak sa dá kúpiť za cca 230 € tak mechanika stojí cca 100 ale tak pre niekoho je to nič a aj tak blbosť :)
Zobraziť komentár 27.08.2018 - 16:58:59
00
Ja som sem vlastne za ten rok co vlastnim Strive ani neprispel fotkou.
Okrem stock vybavy menene:

- Teleskopka Bikeyoke Revive 185mm
- Predstavec RF Atlas35
- Karbonove riaditka RaceFace Next R35
- Plaste DHF+DHR2

Nad potencionalnym upgradom, ktorym rozmyslam su brzdy (aj ked myslim, ze Guide RS mi zatial stacia, no poskuloval som po Saintoch, pripadne Hope E4).

Po roku jazdenia mozem povedat, ze som sa zas kusok posunul. Velka spojojnost s bajkom ako takym - limitom je uz iba jazdec :)

Prílohy:

20180826_155747.jpg
20180826_155747.jpg 505.38 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up12thumb_down

Zobraziť komentár 27.08.2018 - 17:38:08
038
zadrbany bike, v pozadi hory - tak to ma v sekcii mtb vyzerat fotka biku - skoda toho odrezaneho spodku
Zobraziť komentár 27.08.2018 - 19:35:53
013

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up