Kategórie
Bike-techGaléria našich bajkov # MTB # horský bicykel # výmena dielov # upgrade # skúsenosti # diskusia # technické otázky
Výpredaj -21% Rock Machine Thunder 29 VB detský bicykel, zelená/strieborná/čierna
599 €
-21%
MOC 839 €
Akcia -10% Rock Machine Catherine CRB 20-29 dámsky bicykel, modrá/ružová/strieborná
1 509 €
-10%
MOC 1 669 €
Akcia -13% Rock Machine Blizz TRL 50-29 bicykel, matte black/grey
od 1 039 €
-13%
MOC 1 539 €
-25% Rock Machine Catherine 40-29 dámsky bicykel, ružová/červená
779 €
-25%
MOC 1 059 €
Výpredaj -12% Cannondale Scalpel Carbon SE 2 29 bicykel, fluo žltá
3 549 €
-12%
MOC 5 099 €
-15% Liv Embolden 2 27.5 dámsky bicykel, purple ash
1 869 €
-15%
MOC 2 199 €
Výpredaj -18% GHOST Riot Trail AL Essential 29 bicykel, grey/orange
od 2 449 €
-18%
MOC 3 299 €
Akcia Novinka -22% Rock Machine Whizz FS I 90 AXS 29 bicykel, panama yellow
4 049 €
-22%
MOC 5 499 €
savings Marin Alpine Trail Carbon 1 29 bicykel, čierna/sivá/modrá
od 2 449 €
savings
MOC 3 699 €
Výpredaj savings GHOST Riot Trail Essential 29 bicykel, black/black
2 249 €
savings
MOC 3 299 €
Novinka -17% Rock Machine Whizz FS II 90 AXS 29/27.5 bicykel, panama yellow
4 399 €
-17%
MOC 5 699 €
Výpredaj -33% Bianchi METHANOL CV FS 9.3 29 bicykel, celeste CK16/black
3 599 €
-33%
MOC 5 399 €
Výpredaj -13% GHOST Riot Trail Full Party 29 bicykel, silver/electric purple
2 599 €
-13%
MOC 3 899 €
Presne takú som mal, ešte na starom fulle, kde som tiež nemal rám na vnútorné vedenie, tak som to riešil takto a samozrejme aj kvôli peniazom. Bola to moja 1 teleskopka, mal som KS e Ten so 100 mm, cena bola okolo 100 €, no potom ich zdraželi, ale aj tak je stále cenovo dostupná a na začiatok ako vstup do sveta teleskopiek je to dobrá voľba.Ale moc som si ju neužil, asi 2 mesiace, potom som zlomil rám a všetky komponety som rozpredal
Lebo páčka pod sedlom je čistý vopruz. Vlastne Vopruz, s veľkým V. Potom som riešil, samozrejme, ako inteligentne natiahnuť vonkajšie vedenie tak, aby to nevyzeralo divne a síce sú nejaké možnosti, ako bovden/hadicu pricapiť k rámu, ale furt to vyzeralo bastlovito (určite dnes zoženieš ľahšie sedlovku s vonkajším vedením ako s pákou pod sedlom).
Ďalšia výhoda Magury nastupuje v okamihu, ak máš 2+ biky s jedným priemerom sedlovky (a ak aj nie, tak sa dá použiť adaptér do tej hrubšej - samozrejme Vyron sa robí len v 30,9 a 31,6) - stačí ti jedna sedlovka na X bikov. Výmena na úrovni výmeny pevnej sedlovky. Uvoľníš, vytiahneš, vložíš, zatiahneš. Tuná môže samozrejme zapracovať príliš rozdielna dĺžka sedlovej rúry proti tebe, čiže nie je to garantované.
Ale tiež som dlho váhal nad týmto riešením, napríklad účet se vzpouzel.
Lycra verzia - 10.4kg
Baggy verzia - 11.9kg
Ak sa neda nainstalovat na rajdu, asi by som to tam zbytocne nedaval vobec. V realnom terene, je ti packa pod sedlom na jednu vec. Na nic. Aj tak musis zastavit a zatlacit sedlo. Nevidim v tom ziadny pokrok.
Momentálne ju mám vyše 1,5roka:
+jednoduchý servis, nepotrebujem žiadne servisné kity, tesenia, oleje, a podobne veci
+možnost zmenit rozsah zdvihu
+kedže nemam ram s vnutorným vedenim potreboval som niečo s vonkajšim vedenim, s dostatočným zdvihom, lahkou udržbou a aby lanko viedlo k zamku sedlovky a nie pod sedlo. Táto sedlovka to všetko splnila.
+v podstate sa tam nema čo pokazit žiadny unik vzduchu, žiadne tečenie oleja a podobne veci
- kedže je to otvorený system a sedlovku sa snažili vyrobit s čo njmenšou volou v puzdrách, tak stači málo špiny alebo aj ked umyvam bajk a dostane sa voda do rámu tým padom aj k sedlovke a k puzdram, sedlovka začne mat problem s vysuvním. Sila pružiny nedokáže prekonat odpor v puzdrach. čiže je nutný častý servis. Ale za ten čas som prišiel na par figlov ako tomu predíst a zlepšit chod. Navlečený kusok starej duše na čast medzi rámom, sedlovou upinkou a sedlovkou-> zamedzenie pristupu vody pri umývani bajku. Pri umyvaní bajku sa vyhnut striekaniu vody na sedlovku sedlo. A namiesto oleja na mazanie puzdier ako hovori Hnery vo videu nepouživam burnox ale sram butter, sedlovka tak vydrží o dost dlhšie plne funknča bez nutnosti čistenia.
Rychloupinak mozes mat tak,ze nebude hrozit prasknutie, ale povacsine sa potom bude zasuvat sedlovka
To XTR-ko sa im ale ozaj vydarilo. Kedysi. Upresnim ale, ze pouzivam typ GS a upravujem si pruzinu na hlavnom cape (vacsie predpatie).
Uz som dufal, ze si tu budem mat s kym pokecat, ked trial zacal tvorit to ocelove retro. A nakoniec sa dozvedam, ze ho ide predat
Prvy dost prozaicky = penaaaze
Druhy vaha
Treti je ze vacsina ma vnutorne vedenie lanka a ja uz nemam dieru na vystup a vrtat sa mi nechce. Kazdopadne je to uz trochu mimo tuto temu.
Vaha je jediny problem .. inak za cca 70-80e mas teleskopku, ktora sice nema spatne vysunutie a treba rukou, ale tu zakladnu funkcnost ma.
Je, aj nie je. Pokial potrebujes len zakladnu funkcnost .. a sice zasunut sedlovku .. tak staci. Inak samozrejme to dost znizuje plne vyuzitie. Na HTcko by to relativne mohlo stacit .. su ludia, ktori maju problem s obycajnou sedlovkou , kedze su moc vysoki. A pokial clovek prekusne tych 400-500g naviac, tak to je riesenie pomerne dobre, kedze to nestoji vela.
Jj, su to sfine, neradi pomahaju
Nema offset. Kto ho potrebuje, tak ma smolu .. neplanuje ho robit , pytal som sa. Druha vec, ma to aj nejaky vakel .. aky velky neviem, ale ma. Obycajne vakel velmi nevadi, az do momentu, ked je sedlo dole .. potom to zacina byt neprijemne .. vyskusal som. Inak ale za mna to vyzera velmi dobre.