Moja vyskladaná prvotina (aj by som si normálne kúpil bike ale v XL veľkosti, čo by sa mi páčil bolo toho strašne málinko):
Rám s tlmičom je z ebayu, keď ho porovnám teraz, po nájazde cca 1000km a stav keď prišiel, tak povôdný majiteľ na ňom najazdil asi 10km
Kolesá, brzdy, teleskopka a pár drobností je tu z eshopu, vidla a predstavec z nemeckého bazáru, ostatné komponenty miestny bazár a drobnosti ebay.
Také najväčšie problémy boli hlavové zloženie, a k vidle ani k rámu neprišiel crown race Hlavové je tu integrované, čiže ložisko sa opiera o vyfrézované osadenie v karbóne. Nemal som s ničím takým skúsenosť a bál som sa, že to nevydrží a nevedel som, či styčné plochy namazať, zalepiť alebo len nasucho pritlačiť na seba. Prečítal som o tom články, diskusie a videá... nakoniec som to okydal vazelinkou. No a samozrejme aj nejaký omyl sa priplietol, toho času tubolito duše, teraz už bezproblémové bezduše.
Celé mi to trvalo do 3 mesiacov, pričom najdlhšie trvalo kombo rafiky-niple-špice, každý komponent ako som kúpil, som aj osadil a zbytočne nešpekuloval, lebo sezóna už klopala na dvere.
Na foto chýba oválny prevodník (neviem prečo som ho nevybalil) a sedlo.
Hmotnosť biku v stave ako je na fotke s blatníkmi, pedálmi, fľaškou, kamerou...- 13,8kg.
Nejaké dojmy alebo rady:
skladať bike z prevažne bazárových komponentov je drahšie ako ho kúpiť na bazári, ale lacnejšie ako kupiť nový.
Mám na ňom presne to čo som chcel.
Jednoznačne bezdušáky (minimálne to treba vyskúšať).
A jednoprevodník. Bál som sa a nechcelo sa mi ísť do toho, a nakoniec pohodička
wonderius Pekne uz som na bajku vymienal skoro vsetko ale aj tak by som sa do toho nepustil, aj ked iba objednavam komponenty obcas sa mi stane ze objednam zlu variantu kedze tych standardov je dost vela. Pustit sa do celeho bajku chcelo asi hodne googlenia pokial to nerobis bezne
Konecne, moj vysnivany vyskladany bike na ráme Radon Jealous. Vudlu mamaj odpruzenu, neskor pofotim. Sedlo a brzdy pojdu nove ale momentalne rozpocet je vycerpany...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
edit aby som nebol offtopic: fotene zo zlej strany pri umyvani (prvy krat tento rok nemusite sa bat)
Rám s tlmičom je z ebayu, keď ho porovnám teraz, po nájazde cca 1000km a stav keď prišiel, tak povôdný majiteľ na ňom najazdil asi 10km
Kolesá, brzdy, teleskopka a pár drobností je tu z eshopu, vidla a predstavec z nemeckého bazáru, ostatné komponenty miestny bazár a drobnosti ebay.
Také najväčšie problémy boli hlavové zloženie, a k vidle ani k rámu neprišiel crown race
Celé mi to trvalo do 3 mesiacov, pričom najdlhšie trvalo kombo rafiky-niple-špice, každý komponent ako som kúpil, som aj osadil a zbytočne nešpekuloval, lebo sezóna už klopala na dvere.
Na foto chýba oválny prevodník (neviem prečo som ho nevybalil) a sedlo.
Hmotnosť biku v stave ako je na fotke s blatníkmi, pedálmi, fľaškou, kamerou...- 13,8kg.
Nejaké dojmy alebo rady:
skladať bike z prevažne bazárových komponentov je drahšie ako ho kúpiť na bazári, ale lacnejšie ako kupiť nový.
Mám na ňom presne to čo som chcel.
Jednoznačne bezdušáky (minimálne to treba vyskúšať).
A jednoprevodník. Bál som sa a nechcelo sa mi ísť do toho, a nakoniec pohodička
btw: upravena epixonka zo 100 na 120mm
Krásny stroj už som ta videl viac krát v BR
Pojde nanu cierna matna folia, trosku bije do oci teraz.