Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Sranda, v zime pri - 10 som s nimi bol v pohode, sfúkol som tlak a ako chalani povedali. Každá guma sa trochu ináč chová, jeden má Assegai, ďalší Magic Mary, ďalší skúša kadečo, raz Albert Schwalbe, raz Kenda. Ja by som chcel skúsiť Magic Mary radiál, len robia len supersoft, na predné ok na zadnom uff, na klasike a možno potrénujem v zime a na jar budem mať stehna, ako býk 🤭🤣🤪
Zobraziť komentár 10.11.2025 - 08:29:08
10
Lenže Ty si Janči nebol nikdy na Mezcaloch pri -10 na Martinkách. Možno na Mazze a asi bolo -10 a zamrznutá suchá zem bez štipky snehu. Ak chceš vezmi dnes dovolenku. Vyberieme Scalpel, ja prídem s Mondrakerom a ukážeme si na oslizlej Hrabanke po dnešnom daždi - túto jeseň dážď číslo 76, ako výborne držia Mezcaly na lesnom ľahkom trailíku :) Som zvedavý aké výhovorky mi prinesieš :) :) Zhrnul by som to tak....nepodceňujme Vittorie, ale ani nepreceňujme....Ich najväčšou devízou určite nie je grip, ale nízky valivý odpor v kombinácii so solídnym gripom za sucha.
Zobraziť komentár 10.11.2025 - 08:48:58
01
Ja som si nejaké extra tvrdnutie gumy(maxiss ikon, 2,6") ani v zime nevšimol :)
Zobraziť komentár 10.11.2025 - 08:58:33
00
Na Mezcaloch som bol pri -3 Vretenicu a Brestov. Mazza celú zimu aj -10 však vtedy na Taipane a Martinky tiež bolo všelijako s Maťom a Majom. Však vyberám bajk podľa terénu a či idú traily. Mne Mezcal drží aj za mokra slušne, viem na ňom ísť, má limity no prispôsobíš sa predsa. ??‍♂️
Zobraziť komentár 10.11.2025 - 08:59:39
01
Rozmýšľam, že keď drží Mezcal za mokra, že prečo sme včera na ten Brestov nevzali skôr Scalpel ?? :) Ale vyhral si....Mne nedrží Mezcal ani Peyote za mokra ani trochu. Ale ja od toho očakávam iné vlastnosti. .-)
Zobraziť komentár 10.11.2025 - 09:05:36
01
Ako každý sme iný štýl jazdca a o tom to je, ty prejdeš iné veci ako ja. A tak aj podľa toho čakáš iné chovanie sa plášťa. A ja jazdím tlaky 1.10 - 1,15 za mokra a sucha 1,20 - 1,25 a už to je rozdiel.
Zobraziť komentár 10.11.2025 - 09:11:11
01
Mazza nedrží v takomto vlhkom ani prt,možno Mazza Race je na tom lepšie ,podobne ako Assegai max terra,nechytá sa na vlhkých sutroch ....v sobotu som rozmlatil ďalšiu Tectal-ku ,tak mám čerstvú referenciu,aspoň skúsim Cularis..
Zobraziť komentár 10.11.2025 - 10:06:43
00
Zaujímavé a ja som vlani v zime, v riadnom mordore, dal Zmiju na Martinkaáh akurát ten rocksgarden som nešiel, a držalo parádne až som čumel. Tak neviem, asi som mal dobrý deň. Tiež som šiel, že hovorím chalanom tak ťažký trail poďme niečo iné 🙈🤭🤣🤪 a nakoniec parádne sme sa povozili🤷‍♂️😃
Zobraziť komentár 10.11.2025 - 10:23:42
00
Skúsim Ti ešte pomôcť Janči a opraviť túto príhodu. Aby Ti potom niekto nepísal: Kúpil som si základnú Mazzu a nie Race a ani bohovi mi to nedrží !!!! ......Zmiju z Martiniek robí Zmijou len ten jeden rockgarden, ináč sa jedná o pomerne ľahký trail - ak dokážeš nespadnúť v hornej časti do tej vymytej ryhy po tých šmejdoch na motorkách :) Takže v TODO liste, keď ideš Zmiju bez rockgardenu, tak si musíš dať to veľké červené "X", alebo napísať do kolónky slovné spojenie "Mission FAILED" .-)
Zobraziť komentár 10.11.2025 - 10:33:19
01
?? pozri, dám takto, mne ten plášť sadol prejavom bodka. Niekomu nemusí. A zas nepreháňaj hej ?? trail je to pekný a máš tam toho viac ako len rock garden. Proste všetko je subjektívne. Mazza Race je isto lepšia, no 1350 či koľko, by som neutiahol v tej zmesi isto. ???
Zobraziť komentár 10.11.2025 - 10:37:25
10
arrow_leftbranomelis napísal:
Lenže Ty si Janči nebol nikdy na Mezcaloch pri -10 na Martinkách. Možno na Mazze a asi bolo -10 a zamrznutá suchá zem bez štipky snehu. Ak chceš vezmi dnes dovolenku. Vyberieme Scalpel, ja prídem s Mondrakerom a ukážeme si na oslizlej Hrabanke po dnešnom daždi - túto jeseň dážď číslo 76, ako výborne držia Mezcaly na lesnom ľahkom trailíku :) Som zvedavý aké výhovorky mi prinesieš :) :) Zhrnul by som to tak....nepodceňujme Vittorie, ale ani nepreceňujme....Ich najväčšou devízou určite nie je grip, ale nízky valivý odpor v kombinácii so solídnym gripom za sucha.
Presne tak, výrobca to uvádza na svojej stránke - má tam takú tabuľku kde ukazuje podmienky pre ktoré plášť vivíja. Sú vhodné do sucha a na mixed terrain - tam excelujú. Nepíše o zimných podmienkach, takže niektoré komentáre považujem za zbytočné. Ak jazdím v zime, prezúvam. Ak nie prechádzam na 2-3 mesiace na iné športy, ako silové fitko, turistika, lyže, rýchla chôdza, prechádzky a cestovanie… Inak s gripom som nemal nikdy problém a tieto updatované plášte 2025 so šírkou 2.4 deklaruje výrobca - “more grip, more speed”, čo podpisujem. Jazdím iba v MK, tu sú tieto plášte ideálne aj celoročne, zima u nás je mierna.
Zobraziť komentár 10.11.2025 - 10:41:22
01
Ste sa tu rozbehli :D St_Peter ďakujem za info :) To prepúšťanie tlaku a tmel na bočniciach mi príde taký štandard už asi pri všetkých plášťoch... aspoň za mňa... čo sa týka zmeny "vlastností" plášťa mi to je jedno :D ja horák od októbra do marca odkladám do rohu :D celkovo klobúk dole pre niekym kto ide pri -10 na biky :D
Zobraziť komentár 10.11.2025 - 12:16:04
01
arrow_leftshifty12 napísal:
Ste sa tu rozbehli :D St_Peter ďakujem za info :) To prepúšťanie tlaku a tmel na bočniciach mi príde taký štandard už asi pri všetkých plášťoch... aspoň za mňa... čo sa týka zmeny "vlastností" plášťa mi to je jedno :D ja horák od októbra do marca odkladám do rohu :D celkovo klobúk dole pre niekym kto ide pri -10 na biky :D

Jazdim na Vittoriach 5 sezónu, ale priznám sa, že s prepúštaním tlaku a mliekom na bočniciach z vonku - s tým som sa nestretol. Nie je to na reklamáciu? Jediný defekt ktorý som dostal na staršom type Mezcal RACE 2.35 (beige) verzie bola moja chyba, ostrý kameň zboku, tam je ale deklarovaná slabá bočnica kvôli váhe. Mám oskúšané všetky verzie Mezcal a Barzo aké posledné roky existujú - dlhodobo. Skúšal a skúšam napreskáčku snáď všetky XC prémie od Schwalbe, Maxxis a Michelin. Vittorie svojím prejavom mi proste sedia, ale viem zároveň, že je to veľmi subjektívne.
Zobraziť komentár 10.11.2025 - 12:40:03
00
koľko asi jazdíš jeden plášť? lebo ak max pár mesiacov, tak verím, že bočnica neslzí :P
Zobraziť komentár 10.11.2025 - 12:50:26
00
lapaloma neviem na koho smerovala otázka :) ja jazdím kombináciu Schwalbe a to vpredu Ray a vzadu Raplh ... zadný mi pri nejakom "slušnejšom" zaobchádzaní vydrží max 2 mesiace... je pravda že sa dosť presúvam často po asfalte pokiaľ sa dostanem z domu niekam na kopec do lesa - to je fakt... každopádne predný mením niekedy aj po 1,5 roku a slzí rovnako ako píšu vyššie...ale že by som nejako enormne strácal tlak sa nedá povedať...
Zobraziť komentár 10.11.2025 - 12:55:03
00
keyboard_arrow_up