Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Maly update...na zaklade vsetkych rad a reakcii, ktore tu padli som prvotny vyber zuzil na dva fully ( Epic comp a Supercaliber 9.7) a dva HT s akoze odpruzenim zadnej stavby ( Procaliber a Ghost essential). Trek ako taky konstrukcne limituje prevodnik na 36z, servisak pri Epicu potvrdil to co tu uz Jaiub pisal - 38z, ale na Ghost servisak fyzicky nahodil 42z (tusim ze Shimano GRX...) a este je tam rezerva.
Co si o tom Ghoste myslite v suvislosti s tym co tu uz bolo napisane ?

https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/horske-bicykle/pevne-a-hardtail/ghost-lector-essential-29--petrol-blue--ocean-blue-model-2021.html

Zobraziť komentár 05.11.2021 - 15:57:32
    00
    oba prve maju atyp tlmiče, to treba casto servisovať a nestojí to malo :)
    ghost v pohode, odpadá ti servisovanie odpruženia..... menej starostí aj menej nákladov
    Zobraziť komentár 05.11.2021 - 16:06:20
    00
    Mna by zaujimalo ci ta pohodlnost pri skusani full biku nevychadzala aj z niecoho ineho ako odpruzenia. Respektivne ci nepohodlnost nevychadzala z niecoho ineho ako absencie odpruzenia. Posed, plaste, tlaky, ram, material komponentov atd. Jazdim v BA commuting i po cestach a na rigide. S rozumne nafukanymi bezdusakmi a nejakym vacsim prevodnikom nemam problem drzat 30km/h ani na 2.4" plastoch a sediet aj pri prechadzani rozbitych krajnic. S nabombovanymi uzsimi kolesami je to ale utrpenie, s nabombovanymi plastami na fulle sa zase viac namakam.
    Softail je fajn ale zase treba mysliet ze to nema nejake sofistikovane tlmenie ktore je tvrde ked je treba a pracuje ked netreba. Na druhu stranu neviem (nemam skusenost) ci je ten brain vhodny na utlmenie jednej ostrej jamy/vymolu kdesi na ceste.
    Ak by som chcel odpruzeny cestny full tak kupim NINER MCR 9 RDO. Ak su problemom barany tak by som vymenil packy/radenie a hodil tam normalne rovne rajdy. Inak skor nejaky softail (su i na gravel bikoch) alebo hladal rovno fitness bike. Prerobene celoodpruzene mtb na cestu ludia robia ale dovodom je to, ze uz maju doma odpruzene mtb a chcu jazdit cestu. To co chces ty je tak specificky problem ze toho vela ani google nenajde, nielen ze nie je ponuka ale vyzera ze nie je ani dopyt po takych bikoch. To aby sa clovek zamyslel ci chyba predsalen nie je niekde inde.
    Zobraziť komentár 05.11.2021 - 16:39:39
    01
    Ak hladas teleskopicku sedlovku, ktora by zaroven aj pruzila tak pozri https://www.sram.com/en/rockshox/models/sp-rvb-xplr-a1 Ma ale iba 75mm zdvih. Na lector by trebalo aj adapter z 27,2 mm na 34,9 mm, co som este nevidel.
    Plaste ako tu uz pisali, bud MTB 29" s rychlejsim vzorom, alebo gravelove 28" kludne aj s vacsou sirkou. Schwalbe G-one alebo Vittoriu terreno zozenies aj v sirkach okolo 40-60mm.
    Zobraziť komentár 05.11.2021 - 16:39:56
    00
    bebe999 ako to dopadlo ?
    Zobraziť komentár 18.03.2022 - 07:24:04
    00
    Moznoze teraz pre zmenu hlada nejaky aerocestak na bikeparkove jazdenie :D
    Zobraziť komentár 18.03.2022 - 10:18:37
    01
    marek_K Misia splnena, prve jazdy uz ma dcera za sebou a reakcie su pozitivne. Najdlhsie trvalo najst skladom bike vo vhodnej velkosti kde sa fyzicky zmesti velky prevodnik, zvysok uz boli jednoduche upravy....taze takto vyzera mackopes:
    https://www.cms-cyklo.sk/eshop/ghost-lector-base-jet-black-kiwi-green-2021/p-931.xhtml
    K tomu som testoval 2 prevodniky, 38z Garbaruk oval a 42z Alugear....42z bez problemov kompatibilne, stacilo dat dlhsiu retaz.
    https://alugear.com/product/chainring-direct-mount-1-speed-narrow-wide-round-boost-shimano-12-speed-mtb-2/
    Medzitym prisla na trh dropdown sedlovka, ktora pomohla vyriesit problem dodatocneho zadneho pruzenia na HT, nie je to ziaden highend, ale funguje vyborne.
    https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/sedlovky/teleskopicke/kind-shock-ragei-s-125-mm-316-mm-sedlovka-.html
    Plaste su tam nahodene tieto, zatial bez vyhrad
    https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-hurricane-29x2-25--57-622-67tpi-785g-performance-addix-raceguard-liteskin-e-25-mtb-plast-drot.html
    Nasledne este doladena geometria +doplnky - zuzenie riaditok, vymena predstavca na highrise, pedale, tacho apod...
    Posledna vec ktoru este riesim je sedlo...povodne nevyhovuje.

Tymto sa zaroven chcem podakovat vsetkym prispievatelom k teme tu na fore, od kazdeho som si nieco zobral a zaroven aj chlapcom z predajne Cykloservis Martin Smatana v Povazskej Bystrici za perfektny pristup v skladani tohoto mackopsa :y:
    Zobraziť komentár 18.03.2022 - 10:36:02
    00
    Takto vyzera nazivo...

Prílohy:

20211202_095305.jpg
    20211202_095305.jpg 532.54 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 18.03.2022 - 10:48:37
    00
    Super volba, pedale na foto su snad este pred upgradom, ak nie daj tam nejake poriadne platformy, nie toto co akurat reze do noh. Dobra cena a hmotnost napr https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/pedale/ploche/force-bmx-magnesium-pedale-1401.html ja som s nimi velmi spokojny.
    No podla foto aj toho zdvyhnuteho predstavca a vysunutia sedlovky by som povedal ze idealny by bol o cislo vacsi ram, ale tak podarilo sa aj tento poladit.
    Zobraziť komentár 18.03.2022 - 12:00:18
    00
    Celkom rozdiel voci tomu povodnemu planu, toto vyzera ako mtb upravene na krosovy bicykel. Tu by preto mozno stacil kupit rovno nejaky krosovy, hybridny alebo gravel flatbar bicykel a vymenit sedlovku, mozno vidlicu ak by to malo pevnu.
    Zobraziť komentár 18.03.2022 - 12:37:47
    00
    odhadol by som ze si ten bike preplatil asi o 1000e
    Zobraziť komentár 18.03.2022 - 12:47:47
    00
    marek_K ano, velkost ramu bola dilema, ale pri vacsom zacal byt problem "kratke ruky" a zaroven kedze trubka ramu by bola o 4cm vyssia, pevna cast sedlovky by bola takmer zasunuta na doraz cim by som stratil moznost pripadneho znizenia posedu a zaroven aj pripadne miesto na uchytenie svetla, blatniku apod ak bude treba...
    Zobraziť komentár 18.03.2022 - 12:49:25
    00
    elpha Konecna cena bola 2144€ + prevodniky a nejake drobnosti, takze cca +500€ k cenikovych 1800€.
    Zobraziť komentár 18.03.2022 - 12:57:12
    00
    To s tou velkostou u mtb nie je prave ziadny problem. Prave u mtb, uz aj pri xc, sa zacali robit kratsie sedlove trubky cize si vies vybrat model ktory ti v danej velkosti bude dlzkou a vyskou vyhovovat. Cize to je skor nevhodne zvoleny model. Ale aj podla tvojho popisu by bol lepsi trekingovy ci krosovy bicykel. Ramy su tam kratsie s vyssie polozenou hlavou, viac pohodlne cize s posedom podobnym tomu co si spravil na mtbcku. K tomu rovno prevody vhodnejsie na cestu a rychlejsie/tensie plaste vhodne na cesty (asfalt,strk..). Niektore lepsie modely maju uz v zaklade odpruzenu sedlovku. Teleskopka na taky bajk je trochu blbost, hlavne z dovodu co si popisoval. Dany problem sa riesi inym sposobom a to ovela nizsim slopingom na trekingovych/krosovych damskych modeloch. Casto su tam pevne vidlice ci vidlice s nizsim zdvihom, pretoze na cestu tych 100mm nevyuzijes. Skus nastavit cervenu gumicku na nohe vidlice uplne nadol a odsleduj si tak kolko zdvihu na tej vidlici slecna cestou do a z prace vyuzila.
    Zobraziť komentár 18.03.2022 - 13:24:44
    01
    Nj preto som aj spominal vacsiu velkost, mala by vyssiu hlavovu trubku a eliminovala by sa z casti potrebu tak zdvyhnuteho predstavca., ale ak to uz bolo dlhe aj s 50mm predstavcom tak jasne.
    Teleskopka sa riesila, pri zastaveni na krizovatke nechce zosadat zo sedla, takze uplne legitimna poziadavka, toto je najelegantnejsie riesenie. Nejde o slopee na rame atd.

No a mozno s tym raz zabludi do lesa , na dalsi vyjazd obuje naspat Nobby Nicy , da mensi prevodnik a rovny predstavec a uz ju bebe999 doma ani neuvidis. Zaklad ma na to idealny, tak hlavne nech sluzi k spokojnosti.

Sedlo - damsky pohodlnejsi univerzal mozem odporucit https://www.bike24.com/p2299337.html
    Zobraziť komentár 18.03.2022 - 13:36:59
    00
    keyboard_arrow_up